Cum faci frumoasa o fereastra falsa odioasa

Vechiul poate fi pus in valoare si integrat extraordinar in decor, cu un pic de imaginatie. Asa am facut cu aceasta fereastra falsa, care arata odios.

Intr-o casa batraneasca, posibilitatile de a inlocui ferestre sau elemente de interior sunt limitate. Iar cand ai structuri din lemn vechi, dar pastrat impecabil, este si pacat sa le demontezi pentru a pune in loc elemente moderne. Vechiul poate fi pus in valoare si integrat extraordinar, cu un pic de imaginatie.

Asta am facut cu aceasta fereastra falsa, din casa de la tara a socrilor mei. Am insistat sa nu acopere acest spatiu cu zidarie, ci sa il foloseasca in mod creativ. Am primit mana libera in refacerea lui si iata ce a iesit! 

A fost candva un ochi de geam ce dadea spre spatele casei, dar in timp acolo s-a construit o veranda, iar fereastra a devenit una de interior. In timp, s-a pus problema zidirii ei, dar a fost pastrata in ideea de a deveni un spatiu cu rafturi din sticla pentru suveniruri. Geamul a fost inlocuit cu placaj (pentru a obtura vederea spre veranda transformata ulterior in camara), asa ca trebuia gasita o solutie pentru ca zona odioasa din spatele rafturilor din sticla.

Vestea buna este ca rezultatul a fost considerat de socrii mei incantator. Vestea rea este ca sunt in cautarea altui spatiu pentru suveniruri, pentru ca nu se indura sa acopere cu ceva florile pictate.

Ce iti trebuie si cum faci

Hai sa iti spun ceva si despre cum am realizat pictura. Am folosit un creion, vopsea acrilica pentru pictura si cateva pensule, dar si doua markere subtiri – unul negru si altul vernil. Placajul pe care am pictat a fost vopsit in alb, cu o vopsea alchidica, pe care am lasat-o sa se usuce bine, de pe-o zi pe alta.

M-au inspirat doua obiecte decorative din incapere – doua tocatoare decorate cu flori traditionale – in conceperea modelului floral, care trebuia sa aiba multe linii curbe si culori contrastante si vii.

Am inceput prin a desena cu un creion florile – atat flori mature, cat si boboci – pe ambele sectiuni ale ferestrei. Am continuat cu un contur accentuat al florilor cu vopsea rosie, apoi cu roz spre interior. Am vrut ca florile sa aiba culori calde, care sa se potriveasca in camera cu usi roscate si soba de teracota, asa ca am mai pus portocaliu si galben.

Am combinat mai multe culori ca sa ajung la nuanta de verde dorita – un vernil cald si apropiat de maro. Am desenat si colorat tulpinile florilor si frunzele in diferite dimensiuni. Cu un pic de alb, am evidentiat zonele luminate ale florilor, pentru ca pictura sa aiba profunzime.

Lipsea ceva, desi era multa culoare in pictura aceasta. Cu un marker vernil, am accentuat marginea frunzelor si tulpinile si am desenat nervurile frunzelor.

Ti-a placut articolul? Aboneaza-te pentru mai multe astfel de idei!

[mc4wp_form id=”604″]

Am mers mai departe si, cu un marker negru, am adaugat stamine si un fel de pistil rotund, pe care l-am colorat in violet metalizat. turbata combinatie de culori, ai spune, nu-i asa? Dar violet si galben sunt culori complementare, asa ca nu se putea ca ele sa nu arate bine alaturate.

Dupa uscare, o astfel de opera are nevoie de un strat de lac pentru fixare, nu pentru ca vopseaua acrilica nu ar fi de calitate, ci pentru ca tusul aplicat cu markerul trebuie protejat. Eu aplic oricum lac protector peste orice creatie, ca sa pastrez mai bine culorile si ca sa pot sterge de pe ele praful fara griji.

Am facut eu ce-am facut si tot la flori fantastice am ajuns. Ar fi trebuit sa fie flori micute, rotunjoare, dar imaginatia a luat-o razna si m-a dus in alt loc…

Crearea unui desen sau a unei picturi naive pe un spatiu altfel neocupat si stingher este o varianta usoara de a decora un perete sau o portiune de mobilier. Poti realiza astfel de picturi replicand un model vazut undeva ori venind tu cu unul nou.

Ti se pare dificil? Incearca si tu! Daca nu reusesti, spune-mi si iti vin in ajutor. Detaliile AICI.

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like