Despre mine

“Nu exista doua maini stangi, exista doar oameni care inca nu au descoperit cum sa le foloseasca”. 

Gabi Ralea

Sunt blogger, realizator TV, contributor pe Republica.ro, hometalk.com, craftgawker.comdwellinggawker.com, desenator, gradinar, croitor sau tamplar, la nevoie. Vopsesc si reconditionez chestii, cos, mesteresc, desenez, pictez, fac de toate cu orice imi pica in mana. Handywoman is my middle name!

Mi-am dorit sa fiu designer, dar am fost 20 de ani jurnalist, iar de 16 ani sunt si trainer in media, comunicare si soft skills. Dupa 10.000 de articole si un premiu al Clubului Roman de Presa, am lasat media pentru content marketing pe piata americana de emergency preparedness & survival, iar asta mi-a schimbat viata.

Ultimii ani au fost o nebunie: am facut proiecte DIY pentru americani, am publicat prima mea carte de DIY pe Amazon.com si am pornit GabiRalea.ro intr-o nisa inexistenta in Romania, iar in doi ani am ajuns cu #lectiadebricolaj la TV, ultimul sezon fiind difuzat la Prima TV.

Am invatat design si professional organizing in SUA si m-am specializat in reamenajari de interior. Tot ce stiu folosesc pe blog, la workshopuri, in emisiunile TV si in proiecte pentru clientii me si pentru brandurile partenere (JYSK, Hornbach, Brico Depot, KiK, Lidl, Policolor, 3M, Annie Sloan, Fusion Mineral Paint samd).

Am ajuns unde sunt pentru ca am valori la care sa ma raportez cand nu gasesc usor raspunsuri: independenta, sustenabilitate, creativitate, onestitate. “Fa ceea ce iubesti ca sa iubesti ceea ce faci” este un sfat pe care l-am urmat si in care cred. De aici vine si inima din logo.

Invat, descoper, creez si imi doresc sa ii inspir si pe altii sa o faca. Caut inspiratie in calatoriile mele, in carti, in arhitectura cladirilor, in filmele care imi plac. Iubesc blugii si bluzele albe, pantofii rosii, orasul New York, fermele din Wisconsin, cartofii prajiti si hortensiile. Imi place stilul eclectic, in care se regasesc si influente urbane, si un pic de boho, dar si rafinamentul stilului clasic uneori, fie ca-i vorba despre casa ori garderoba.

Am experimentat si fricile, anxietatea si Covidul si am invatat sa le depasesc. Stiu ce inseamna viata dupa 45 de ani, dar tratez totul cu un zambet, yoga, ciocolata neagra si vin rosu. Chiar si asa, n-as da pe nimic ultimii ani din viata mea, in care am depasit orice limita mi-as fi ridicat vreodata in minte.

Ce teama de schimbare in cariera dupa 40 de ani? Ce frica de bormasina ori de solvent?? Hold my beer si da-mi niste cuie!

Aa, si nu stiu daca am zis, dar spun oricum: #ilovemyjob !

P.S. Interviul de mai jos spune despre mine mai mult decat am zis eu pana acum. Urmareste-l!

P.P.S. Daca ai o intrebare pentru mine sau crezi ca pot sa te ajut sau daca esti companie si vrei sa colaboram, scrie-mi AICI. Inainte de asta totusi, vezi daca nu gasesti cumva raspunsul in aceste FAQ.

2 comments
 1. Bună, Gabi!
  Sunt Irena Stoenescu, sunt voice over şi o mare admiratoare a tot ceea ce este ieşit din tipare. Şi îţi mărturisesc, mă declar fascinatâ de tot ceea ce faci. Vreau să te felicit şi pentru generozitatea şi modul atăt de prietenos în care ne împărtăşeşti din… meştereala ta, Sunt convinsă că nu sunt prima persoană care îţi se spune că eşti foooooarte creativâ şi talentată şi că faci adevărate opere de artâ din lucruri pe care cei mai mulţi dintre noi le-ar arunca. (Am cochetat şi eu, aproape 4 ani, cu tehnica patchwork realiyănd tot felul de lucruri. Le poţi vedea în galeria foto a paginii mele de FB.)
  Oricum, mesajul meu de salut şi de sinceră apreciere are şi o rază de speranţă, aceea că…la un moment dat, poate ne vom şi întâlni. Asta pentru că, sfaturile tale de decorare şi reamenajare îmi vor putea fi de ajutor.
  Îţi doresc spor şi inspiraţie în continuare şi toate cele bune!
  Cu drag şi apreciere,
  Irena

Tu ce crezi? Comenteaza!