Artist la minut: cum faci desene dintr-o linie

Veti spune ca este nevoie de talent pentru a desena. Da, dar si exista variante foarte simple pentru a crea un desen minunat.

Cat de complicat poate fi sa creezi un desen? Veti spune ca este nevoie de talent pentru asta.  Poate ca da, insa exista si variante simple pentru a compune o imagine pe care apoi sa o umpli de culoare.

Una dintre acestea este desenul dintr-o linie, pe care – continui sa cred – oricine il poate face si transforma apoi intr-o amintire de pus in rama, intr-o camera prea putin colorata.

oneline

Ce va trebuie

O foaie curata si nu neaparat alba si multe creioane colorate.

Plus curaj sa va lasati imaginatia sa zboare.

Cum facem

Incepem o linie dintr-un punct din marginea foii si pe care o trasati astfel incat sa traversati toata foaia in cat mai multe moduri. Puteti trasa curbe ori linii drepte si unghiuri.

Puteti imagina flori sau nimic anume, doar duceti linia mai departe jucandu-va cu ea pe foaie. O inchideti intr-o alta linie, ca pe o poteca ce se termina brutal intr-un gard. Ori o lasati deschisa, oprita in loc, sa ii gasiti mai tarziu un rost in desen.

line

Cand ati terminat cu linia, cautati forme si imagini in liniile desenate pe foaie si incepeti sa le colorati. Eu am gasit fluturi si flori.

line2

Adaugati pe parcurs mici detalii – o frunza, o mustata, un fir de iarba, un ochi, stelute sau bule de aer. Desenul se va umple de la sine si va cere practic singuri completari.

line3Alegeti cateva culori pentru a umple spatiile mari ramase goale intre ce ati colorat deja. Acesta va fi fundalul.
line4

line5

In final, cand ati colorat tot si nu a ramas nici un loc alb, adaugati accente, cu un marker subtire ori cu tus.

final

Ca sa fie totul si mai clar, sa vedem un alt exemplu. Este vorba despre primul astfel desen pe care l-am facut si care imi este foarte drag.

2tablou1 2tablou2tablouLasati teama deoparte si apucati-va de desenat! Se poate!

Succes!

CLICK HERE for the English version of this project!

4 comments
  1. I saw this project on hometalk and noticed that your website address contained words that look Sicilian. I believe your language is Romanian? It seems to contain a number of Latin words. Not many people speak Sicilian and it aroused my curiosity. Thanks for your post.

    1. Dolores, my language looks like Italian, but you are right, it is Romanian. 🙂 I am happy that you found me and thank you for following the link and getting to my website. I hope you will like the projects you will find here. Did you notice that an English version is available for this website?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like