#LectiaDeBricolaj: Cum faci singur storuri cu funda ▶️

Cand ai ferestre atipice, orice ai vrea sa folosesti sa le acoperi iti da dureri de cap. Perdea, draperie ori stor – sunt greu de gasit pe dimeniunile dorite si in culorile potrivite. De aceea, este mai rentabil sa ti le faci singur. Iar eu am facut asta si pentru una din ferestrele din atelier. Iata cum faci singur storuri pentru ferestrele tale!

Atelierul este locul in care filmez cel mai des si, de aceea, am nevoie ca toate colturile sa fie vesele si sa arate bine. Fereastra asta insa era atat de urata neacoperita incat am cautat mereu cai de a evita, cand nu am fost multumita de cum am acoperit-o. De asta nici nu ai vazut-o prea des la mine.

Mai mult, ferestrele nu ajuta cand lumina naturala este foarte puternica, de aceea este nevoie de ceva care sa filtreze soarele. Storurile sunt cea mai buna varianta in atelierul meu de la mansarda, insa dimensiunea ferestrelor este atipica, de unde si dificultatea in a gasi ceva potrivit.

Despre material

Pe scurt, mi-am facut singura un stor foarte simpatic pentru aceasta fereastra, motiv sa o vezi mai des in filmarile mele. Este o varianta derivata din solutiile pe care le-am prezentat si in articolul de aici.

Am folosit material textil colorat si lat cat fereastra, doua stinghii din lemn lungi cat latimea ferestrei si aproape doi metri de panglica intr-o culoare potrivita. Una din stinghii este pentru sustinerea storului in fixarea lui pe perete, dar poti prinde storul de galeria exact ca pe o perdea. Eu nu montez galerie acolo, ci elemente de sustinere lipite, intrucat peretele este traversat de fire electrice, iar asta face discutabila gaurirea.

Cat priveste latimea materialului, aici am folosit o bucata mult mai lunga, pentru ca am vrut sa aplic un truc: am prins storul de perete cu cca 30 cm mai sus decat fereastra, pentru a lasa impresia ca fereastra este mai inalta decat in realitate. In plus, astfel am spatiu sa rulez storul fara sa il strang de tot si sa las totodata loc ferestrei sa se deschida. Iar cand il cobor, il pot lasa mult mai jos decat fereastra, accentuand impresia ca fereastra este inalta, nu lata.

De fapt, lungimea nu conteaza foarte mult, pentru ca materialul va fi rulat. Important este ca, atunci cand storul este lasat la maximum, el sa acopere integral fereastra.

Despre pasii urmati

In primul rand, trebuie sa cream locul in care va veni stinghia din partea de jos, in jurul careia se va rula materialul textil, respectiv storul. In raport de grosimea stinghiei (iti recomand sa fie cat mai subtire), indoi materialul si tragi la masina un tiv in care aceasta sa poata fi strecurata.

Apoi introduci stinghia in acest tiv si rulezi materialul in jurul ei. Tai panglica in doua si la fiecare bucata legi capetele in funda, ca sa sustina storul, asa cum vezi mai jos.

Storul meu are un tiv similar si in partea de sus, unde vine o alta stinghie agatata pe doua elemente lipite de perete, pentru sustinere. Daca prinzi storul de galerie precum o perdea si nu ii pui stinghie sus, legi cele doua funde direct de bara galeriei.

Ajustezi lungimea storului dupa cum iti place si gata!

Vezi proiectul in inregistrarea de mai jos, a rubricii “Lectia de bricolaj” de la Prima TV.


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma pe mai multe platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like