Am testat absorbantul de umiditate Sano (P)

Pentru a reduce umiditatea din casa, folosesc de cateva zile absorbantul de umiditate de la Sano si iti arat si tie cu ce rezultat.

In sezonul rece, umiditatea din casa poate deveni o problema, pentru ca provoaca aparitia mucegaiului, care la randul lui determina probleme de sanatate, in timp. Iti trebuie o metoda de dezumidificare, insa achizitia unui aparat special nu se justifica daca nu ai nevoie sa il folosesti permanent. In aceasta situatie, un absorbant de umiditate este o varianta mai buna, iar eu am testat unul si iti povestesc despre el. Este absorbantul de umiditate Sano, pe care il folosesc de cateva zile si iti arat si tie cu ce rezultat.

Pentru cine are o problema constanta cu umiditatea, un dezumidifcator electric ar putea fi prima solutie. Eu insa nu am nevoie permanent de asa ceva, ci doar ocazional, de exemplu cand mai aduc in casa rufele care nu sunt inca uscate. (Nu toti avem balcoane inchise si spalatorii ori alte incaperi speciale pentru uscat rufe, nu?) In plus, aparatele de aer conditionat din casa au o functie speciala de dezumidificare pe care o mai pot folosi din cand in cand.

Dar mi-a picat in mana acest produs si am vrut sa vad ce stie sa faca. Este un absorbant de umiditate produs de Sano, care contine cristale de clorura de calciu anhidru prin care umezeala este atrasa din aerul incaperii.

Asa cum vezi in video-ul de mai jos, cutia contine o punga de cca 300 de grame cu cristale si un recipient din plastic cu sita, in care se varsa acestea. Cristalele se pot inlocui, rezervele pentru aparat fiind disponibile tot la de la producatorul Sano. Capacul recipientului are cateva fante, pentru aerisire. Versi cristalele in recipient, iar ele atrag umezeala si o transforma in apa, care se aduna in partea de jos a recipientului.

https://www.facebook.com/gabiraleablog/videos/460963091281478/

In momentul in care am desigilat cutia, umiditatea din incapere depasise 70% (fata de valoarea obisnuita de cca 60% pe care o am in casa). Am asteptat de seara pana dimineata sa vad efectul, dar la prima vedere nu parea sa fi aparut vreo modificare. La 24 de ore de la desigilare insa, umiditatea scazuse la 68%, iar dupa circa 60 de ore, ajunsese la 66% si aparuse stropii de apa in recipient, asa cum vezi mai jos.

Am observat ca, din cauza umiditatii, cristalele s-au lipit unele de altele si au devenit lucioase. Nu imi par a fi ude, ci mai degraba sticloase, cu toate ca a aparut apa pe lateralele recipientului. Conform instructiunilor, apa se va aduna in partea de jos a recipinetului, dar nu am ajuns inca in aceasta faza.

Nu stiu cat sunt de eficiente dezumidificatoarele electrice, dar absorbantul despre care iti povestesc a redus umiditatea de la 71% la 66% in doua zile, in conditiile in care nu am folosit alta sursa de reducere a umiditatii, iar fereastra a mai stat deschisa pentru aerisire, iar afara a plouat.

Ce metode de dezumidificare ai folosit si cu ce rezultat? Spune-mi impresiile tale intr-un comentariu si, daca articolul ti-a fost de folos, distribuie-l prietenilor si in social media!

UPDATE: Doua saptamani mai tarziu, absorbantul functioneaza in continuare. Cristalele s-au micsorat, iar in tavita s-a adunat apa, dar par sa mai aiba inca puterea de absorbtie.

https://www.facebook.com/gabiraleablog/videos/2839917466041077/?eid=ARDaACZGebgaviQZPDoMD-u6jzYk-DKszg0Kvyi8lB7PEAjigHRRFgMkZF1Ct0eNDT04Oqf8IUAhqA_G


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma pe mai multe platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like