Ultimii doi ani au fost o provocare continua pentru aceia nevoiti sa lucreze de acasa, alaturi de catel, copil, purcel si sot. Oameni dintr-o casa isi impart acum spatiul pentru activitati candva derulate in exterior. Asa au ajuns sa munceasca, sa se antreneze si sa se odihneasca intr-un spatiu devenit insuficient si chiar plictisitor, in lunile petrecute acasa.
Pentru ei, compartimentarea – chiar si provizorie – este solutia pentru loc mai confortabil. Asa cum studiile au confirmat, confortul fizic acasa aduce o stare de bine, fix ce ne trebuie dupa doi de pandemie. Solutia vine de la Brico Depot si se numeste Alara, gama de panouri separatoare pentru reconfigurarea rapida a oricarei incaperi.
Pandemia si „work from home”
Brico Dépôt a realizat un studiu, in perioada pandemiei, potrivit caruia trei sferturi dintre respondenti au ajuns sa deruleze acasa activitati candva facute in alta parte, de la munca si pana la antrenamente ori ori cursuri. Mai exact, 71% dintre ei si-au folosit casa pentru a lucra la distanta, pentru a invata ori pentru activitati culturale sau sportive.
Pe de alta parte, aproape o treime (28%) dintre subiecti au inceput sa lucreze de acasa ca urmare a pandemiei, iar mai mult de jumatate (57%) isi doresc sa continue astfel, full time sau partial, inclusiv dupa relaxarea restrictiilor.
In acest context, 28% dintre subiecti au renovat sau reamenajat ca sa poata face fata noilor activitati, adaptand spatiul nevoilor lor diverse si diversificate pe fondul pandemiei.
Asa a aparut produsul nou
De aici a pornit Brico Depot in dezvoltarea unor noi produse, care sa ajute la configurarea cu usurinta a spatiului dintr-o incapere: gama de panouri separatoare Alara. Alara este un produs GoodHome, brand despre care ti-am vorbit de multe ori si pe care il regasesti in multe din proiectele mele.
Ce sunt aceste panouri? Sunt pereti modulari, care iti permit sa recompartimentezi fara sa apelezi la un zugrav, la caramida sau rigips. Ii poti instala singur, ca sa delimitezi spatiul dupa cum doresti si sa il personalizezi potrivit nevoilor tale. Adica faci pereti despartitori unde vrei, fara sa declansezi acasa un intreg santier, aplicand o solutie provizorie pe care o poti integra in decor.
Ce alegi si cum montezi
Gama cuprinde o varietate de accesorii si modele de pereti despartitori cu si fara ferestre, cu riflaje din lemn natur, transparenti sau albi, care pot fi personalizati in functie de preferinte. Pot fi vopsiti in ce culoare doresti (pot folosi vopseaua GoodHome, tot de la BricoDepot), se pot adauga rafturi sau panouri de pluta.
Le poti folosi pentru a delimita o zona de lucru, formand propriul birou izolat fonic. Le poti plasa si pentru a delimita o zona de trecere sau intre bucataria deschisa si living.
Peretii despartitori se construiesc din panouri cu dimensiunea de 1 m x 1 m, imbinate intre ele, fiind reglabili pe inaltime pentru camere de la 230 cm la 282 cm inaltime. Panourile vin cu elemente de fixare si imbinare prin apasare, dar ai nevoie si de accesorii – stalpii, banda pentru podea si clipsuri – achizitonate separat, in raport de proiect.
Daca ti-a fost de folos acest articol, distribuie-l in social media si trimite-l si prietenilor pasionati de design interior.
Spor in proiecte iti doresc si nu uita: poti descoperi si alte informatii si proiecte inedite urmarindu-ma pe pagina de Facebook Gabi Ralea DIY & Decor, pe Instagram si mai ales pe YouTube, unde postez saptamanal materiale video noi.