Cum vopsesti usile de interior infoliate

Dintre toate elementele dintr-o casa, usile de interior sunt cel mai greu de inlocuit, dupa gresie si faianta. O zugraveala ori parchetul se schimba, dar inlocuirea usilor poate fi un cosmar avand in vedere lucrarile si cheltuielile implicate. Vopsirea usilor este o solutie accesibila si celor fara experienta. Succesul depinde mult de alegerile facute la inceput. De aceea, iti spun in continuare, din proprie experienta, cum sa vopsesti usile de interior infoliate.

Usile mele de interior erau maro, foarte inchise la culoare. Am cautat o gramada o fotografie din casa mea in care sa se vada bine usile si nu am gasit una. Sper ca aceasta lipsa sa exprime cat de mult le-am urat de evitam sa le prind in poze, sa nu se strice ambianta. Asa cum li se intampla si altora, a fost o alegere pe care a trebuit sa o accept desi nu a fost pe placul meu.

O alta neplacere legata de aceste usi este ca sunt infoliate. Nefiind lemn sau PAL, aceste usi nu ofera aceleasi posibilitati de reconditionare. Lemnul poate fi reconditionat si vopsit usor, cele mai multe din produsele de pe piata fiind potrivite pentru acest tip de suprafata. PAL-ul poate fi si el reparat si vopsit, fiind destule vopsele care adera si aici.

Folia insa nu are aceeasi rezistenta precum PAL-ul, pentru ca unele vopsele pot sa o atace. Nici reparatiile nu se fac la fel de usor, pentru ca nu adera la fel chitul, iar slefuirea distruge folia, lasand expusa compozitia de tip rumegus presat din care sunt facute, de fapt, aceste usi. Daca ai totusi de reparat, solutia este sa dai jos folia ori sa o slefuiesti, sa aplici chit si apoi sa slefuiesti iar si sa vopsesti pe deasupra.

Inainte de a incepe…

Alegerea vopselei este esentiala, pentru ca nu este vorba doar despre culoare, ci si despre rezistenta. Pe scurt, iata ce trebuie sa urmaresti:

  • O vopsea intr-o culoare care sa iti placa, dar care sa acopere bine culoarea anterioara. Daca ai usi negre, maro sau wenge si vrei sa le faci albe, citeste ce am scris AICI despre vopsirea mobilei negre.
  • O vopsea care sa adere pe suprafata ta si, daca usile au garnituri de cauciuc, inclusiv pe acestea. Altfel vopseaua va sari cand garniturile se indoaie si vei avea un aspect neplacut.
  • O vopsea care sa reziste la umezeala, avand in vedere ca ai usi la baie si, probabil, la bucatarie. Poti apela inclusiv la un strat de lac de protectie, in aceste zone, peste vopseaua pe care o alegi.
  • O vopsea usor de intretinut, pentru ca usile se murdaresc usor si trebuie sterse des. O vopsea satinata este cea mai potrivita aici, pentru ca se intretine cel mai usor. In niciun caz nu recomand vopsea mata ori catifelata, intrucat aceea retine murdaria mai usor dacat alte finisaje.
  • O vopsea cu uscare destul de rapida, intrucat unele usi – precum cea de la baie – trebuie sa le poti inchide in cateva ore.
  • Daca se poate o vopsea cat mai “autonivelanta”, adica la care sa nu se vada cat mai putin diferenta intre trafalet si pensula, daca le folosesti pe ambele.

Nu in ultimul rand, ia in calcul modul in care se inchid usile tale si vezi daca exista zone care se freaca una de alta ori se comprima prea tare. Aceste puncte de contact vor fi cele in care vopseaua s-ar putea sa nu reziste in timp daca nu este perfect uscata ori de calitate. totodata, daca usile se inchid prea strans, este posibil sa ai probleme cu inchiderea lor dupa vopsire, caz in care este esential sa optezi pentru o vopsea cu un grad cat mai mare de acoperire, ca sa dai cat mai putine straturi.

Astea fiind spuse, iti recomand sa alegi o vopsea pe baza de apa. In functie de tipul de usa pe care il ai – lemn, PAL ori infoliata – mergi mai departe si alegi vopseaua potrivita. Astfel, pentru lemn, poti alege cam orice vopsea pe baza de apa care se gaseste la noi, daca nu este catifelata. Pentru PAL, iti recomand Luxens (Leroy Merlin), GoodHome (Brico Depot), Annie Sloan sigilata cu lac, iar pentru usi infoliate doar ultimele doua. Acestea sunt alegerile uzuale, insa poti merge si spre combinatia primer + vopsea si alege vopseaua frantuzeasca Ressource (o gasesti doar in Bucuresti, la Toncorner) sau Benjamin Moore.

Inca un lucru: testeaza intai rezistenta vopselei intr-un loc mai putin vizibil. Vei vedea nu doar cum acopera culoarea de care vrei sa scapi, ci si cum rezista in timp. Dintre producatorii de vopsea pe care ti i-am recomandat, unii (GoodHome, Annie Sloan, Ressource) au testere de vopsea pe care le poti cumpara fix pentru asta.

vopsea pentru usile de interior

Dupa ce am oscilat intre Annie Sloan si GoodHome, am ales GoodHome, culoarea Tijuana, finisaj satin. O cutie acopera cam 8 mp (exact cat are o usa, data in doua straturi) si are exact finisajul pe care il doream, raspunzand cerintelor mentionate de mine mai sus.

Inca un lucru important este cu ce vopsesti – pensula ori trafalet. Pensula iti lasa o textura mai rustica, in timp ce trafaletul una uniforma, ca si cum ar fi un perete. Pentru pensule, iti recomand ASTA sau ASTA, care mi se par potrivite cu textura acestei vopsele.

Pregatiri necesare ca sa vopsesti usile de interior

Nu poti sari etapa asta pentru ca n-ai cum si trebuie sa stii ca iti ia o multime de timp. In primul rand, este esential sa cureti bine suprafata – degresare si apoi stergere cu alcool tehnic. Altfel, vopseaua nu adera, ci ramane o urma urata pe suprafata usii. Apoi trebuie sa demontezi ce se poate demonsta (clante, aparatori) si proteja cu scosi din hartie ce se poate proteja (feroneria).

Tot cu scoci de hartie trebuie sa protejezi si peretele, in jurul tocului, ca sa nu il murdaresti. La fel faci daca ai ochiuri de geam pentru ca iti va fi greu sa cureti apoi vopseaua de pe ele. Foloseste un cutter ca sa decupezi banda si sa acoperi perfect geamul, altfel vei avea urme de culoare diferita fie pe sticla, fie pe partea pe care vrei sa o vopsesti.

Inca ceva: pregateste-ti mai multe pensule, din care una mai ingusta, sa o poti folosi pe muchii. Chiar daca decizi sa vopsesti cu trafaletul, tot vei avea nevoie de o pensula, pentru ca sunt muchii si zone in care nu poti ajunge altfel.

Vopsirea

Odata incheiata etapa asta minutioasa a pregatirilor (care dureaza uneori mai mult decat vopsirea in sine), te apuci in final de vopsit. Incepi cu zonele mai inguste, unde trebuie sa folosesti pensula, cum ar fi in jurul clante si balamalelor, pe muchii si pe lateralele tocului. Ai grija sa nu ai surplus de vopsea pe pensula, intrucat va curge si se vor forma picaturi inestetice.

Vei vedea ca asta este cea simpla etapa, in sensul ca nu este la fel demigaloasa precum izolarea partilor din sticla ori metal. Daca vopseaua este de calitate, vopsitul este o poveste si vei iubi cum aluneca pensula pe suprafata, de orice fel ar fi ea. Daca ti se pare ca este vopseaua prea groasa, adauga apa in proportie de cel mult 10-15% si vopseste in continuare.

Ai grija in jurul feronieriei, ca sa nu raman locuri nevopsite. Cand ai terminat de vopsit, scoate benzile protectoare imediat, pentru ca altfel risti sa rupi vopseaua de pe margini si sa strici ce-ai facut, daca le dai jos prea tarziu.

Lasa vopseaua sa se usuce bine (cateva ore, daca poti) si apoi mai aplica un strat fara sa diluezi decat daca este neaparat necesar. In cazul trecerii de la o culoare foarte inchisa la alb sau la altceva foarte deschis, sa nu te miri daca ai nevoie de inca un strat.

Vei vedea ca vopseaua se usuca in cateva ore suficient de tare incat sa o poti atinge fara sa ramana urme. Totusi, evita sa inchizi usile cateva zile (stiu, usa de la baie nu se poata sa ramana deschisa mereu), ca sa protejezi punctele de contact.

Tine cont ca ai nevoie de o perioada de uscare in profunzime de pana la doua saptamani, timp in care sa protejezi usile de socuri, lovituri, sters puternic cu carpa si de altele asemanatoare. Astfel ajungi la rezultatul pe care nu-l sperai: usi ca noi, cu o cheltuiala mult mai mica decat daca ai fi instalat altele.

Mai am mici retusuri, dar imaginea pe ansamblu este asta:

Este imensa diferenta, nu-i asa??

Sper ca acest articol sa iti fie de folos in propriul proiect de vopsire a usilor de interior. Daca este asa, te rog sa distribui acest articol in social media si sa-l trimiti prietenilor care stii ca au nevoie de astfel de sfaturi.


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma atat vineri dimineata, la “Lectia de bricolaj” de la Prima TV, cat si pe alte platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

41 comments
  1. Un singur aspect nu l-am inteles. Se da prima mana, si apoi se inlatura folia sau banda de protectie, inainte sa se usuce vopseaua, ca sa nu o deterioreze. Ce facem insa cu a doua mana? Asteptam cele 2 saptamani de uscare in profunzime, aplicam iar banda, si apoi vopsim iar? Sau dam a doua mana peste cateva ore (uscare superficiala), si inlaturam banda doar dupa a doua mana? Voi cum ati procedat?

    1. Se da jos banda dupa primul strat. La al doilea, este mai usor sa vopsesti fara banda, pentru ca marginea este deja marcata si urmaresti sa nu o depasesti. Nu se vad imperfectiuni, cata vreme este deja dat un strat de vopsea. Al doilea strat de vopsea se da dupa uscare superficiala, deci nu trebuier asteptat doua saptamani.

  2. Buna ziua!As indrazni sa ma ajutati cu un sfat legat de revopsirea unor usi din lemn de rasinoase care sunt acoperite cu vopsea alchidica ,peste care as dori sa aplic vopsea pe baza de apa.Credeti ca e posibil si care ar fi etapele ptr o vopsire de calitate.?Ce vopsea ar trebui folosita ptr un aspect placut.Multumesc!

    1. Buna ziua! Depinde in ce stare este vopseaua alchidica aplicata pe usi.
      Varianta migaloasa este sa slefuiti toata vopseaua si apoi sa aplicati altceva, pe lemnul crud. Daca alegeti o culoare deschisa, ar fi nevoie de un autoblocant ca sa nu iasa petele de tanini si sa pateze vopseaua. (Recomand Kvistlack pentru asta.)
      Se poate vopsi si direct peste vopsea alchidica, dupa o slefuire doar in zonele in care vopseaua e mai degradata si risca sa sara mai tarziu. In cazul acesta, trebuie atentie la aceleasi lucruri ca mai sus, acolo unde se vopseste direct pe lemnul crud, dupa slefuire.
      Ideal ar fi ca vopseaua sa fie in stare foarte buna si sa fie nevoie numai de o degresare + usoara maturie cu smirghel, doar pentru nivelare. Ar insemna ca se aplica direct fara probleme si fara riscul sa apara pete, pentru ca vopseaua existenta va actiona precum un autoblocant.
      Indiferent de varianta,m trebuie degresat / indepartat praful / sters cu alcool tehnic inainte de vopsire. Cat priveste vopseaua potrivita, depinde ce culoare este acum si la ce culoare trebuie ajuns. Fiind lemn insa, as alege ceva de calitate, adica o vopsea premium cu sigilare inclusa precum Ressource ori Fusion Mineral Paint. Asta pentru ca sunt rezistente si autonivelante, iar finisajul ramas in urma este deosebit.

  3. usile aratau bine si inainte ,ce nu da bine nici acuma este gresia spalacita si zugraveala

  4. Buna! Te rog ajuta-ma cu un sfat! Sint in faza in care trebuie sa renovez un apartament mic cu costuri minime și nu vreau sa cumpăr usi noi ci as vrea sa le vopsesc. Ușile sunt extrem de vechi, cred ca din furnir vopsite alb dar care au și geam din acela zgromturos pe mijloc. Ce vopsea ar merge ( pensula sau trafalet) și cum ma sfătuiești sa procedez cu geamul care este pătat și care nu prea merge schimbat pt ca muchiile acelea in care este prins o data date jos s-ar strica și nu știu unde găsesc altele. Mulțumesc!!

    1. Buna!
      Le poti rezolva cu slefuire cat sa le indrepti si apoi vopsire cu o vopsea care sa nu necesite sigilare, ca sa nu le incarci prea tare. Daca vreo tot alb, poti alege SPOR Aqua de la Policolor, ca sa ramai intr-un buget mic.
      Cat despre geam, cred ca l-as colanta cu ceva gen vitraliu deschis la culoare pe partea dreapta, daca nu vrei sa le inlocuiesti.
      Succes!

  5. Buna ziua,
    Am o usa cu folie care deja se desprinde. Oare ar merge sa dau jos folia aceea si sa vopsesc cu alt tip de vopsea ? gen kober , oscar ?
    Multumesc pentru un eventual raspuns

    1. Salutare! Am vazut cazuri in care oamenii au dat jos folia si au vopsit direct. Nu stiu cum se comporta in timp, pentru ca sub folie este un material presat, care ar avea o rezistenta mai scazuta decat lemnul sau PAL-ul, de exemplu, daca liantul folosit nu este de calitate. In ultima instanta, usile oricum nu arata foarte grozav cu folia desprinsa, asa ca variantele sunt fie inlocuirea, fie vopsirea dupa inlaturarea foliei.
      Avand in vedere optiunile acestea, eu as incerca, daca ar fi ale mele. Faceti una, de test, pe partea mai putin folosita. Vedeti cum se comporta si apoi decideti.
      Oricum, inainte de vopsire, trebuie slefuit putin sa se duca adezivul si apoi curatat cu alcool tehnic, sa nu ramane urme care sa impiedice vopseaua sa adere. Oskar nu as folosi pentru ca este mata si nu protejeaza suficient. As alege mai degraba Luxens (mai rezistenta pentru ca este de exterior) sau un grund si apoi Kober sau SPOR.

  6. Gabi, ai vreo idee despre cum as putea schimba culoarea la o sticla securizata de bucatarie? E deja montata de vechii proprietari si nu imi place deloc culoarea. Ma gandeam sa o vopsesc dar nu stiu cum ar rezista vopseaua la caldura, apa, etc. O alta varianta ar fi autocolantele sau tapetul. Ai mai avut de-a face cu asa ceva? Ce ai putea sa imi recomanzi? Multumesc!

    1. Nu am vopsit sticla securizata, dar cred ca se poate rezolva.
      Primul pas ar fi degresarea serioasa, apoi un strat de grund. Apoi vopsea si la final lac.
      Nu stiu cat de mare este suprafata de vopsit, dar as merge pe varianta americana – izolat totul in jur si folosit grund spray si lac tot spray, Maston lac mat iti recomand, facut pentru industria auto si care este excelent. Ca vopsea, poti merge pe orice daca dai cu grund inainte. Eu as alege o vopsea mai subtire si cu grad mare de acoperire sau chiar o vopsea speciala pentru sticla. Iti recomand Ressource pentru ca au foarte multe nuante, acopera excelent si este destul de autonivelanta si cred ca vei gasi acolo si ceva adecvat pentru vopsire pe sticla. Le gasesti la Toncorner.ro. Le spui ce vrei sa faci si te vor indruma fetele de acolo catre produsul potrivit.
      Sper sa-ti fie de folos. 🙂

      1. Mersi mult de indrumare. Ma apuc de usile de interior si daca imi iasa bine, prind curaj si fac si sticla. Ce bine e sa stii ca exista solutii si oameni care te pot indruma. 🙂

    2. Același lucru urmarea și eu să fac. Vopsit de uși melaminate cu GoodHome culoarea santa Fe. Am înțeles că nu se șlefuiește folia, ci doar degresata, dar lac se mai aplica? Știu că au tot din aceiași gama și un lac protector. Și găsesc echivalentul și la varul lor? As dori sa le fac în aceiași culoare că și peretele mersiii că existiii❤️❤️

      1. Nu, nu se slefuieste folia pentru ca se zgarie usor si nu ne dorim asta. Lacul este bun pentru rpotectie, eu nu am dat la acel moment, dar s-a dovedit in timp ca este nevoie de el daca usile sunt folosite mai neglijent (cum e la mine :(). Am lac protector de la GoodHome, pe acela intentionez si eu sa il folosesc.
        La GoodHome, cele mai multe culori de vopsea au corespondenta in lavabil, dar e bine de verificat inainte. Iar pentru pereti, recomand mai degraba superlavabila (cea in cutie neagra), pentru ca tine mai bine decat lavabila (cea in cutie alba).

  7. Foarte util articolul, multumim. Planuiesc sa fac si eu la fel cu 3 usi de interior maro inchis, infoliate. Stii ceva de vopselele Oskar? https://www.dedeman.ro/ro/vopsea-direct-pe-melaminat-si-plastic-oskar-interior-diluabila-cu-apa-bej/-vanilla-0-6-l/p/5013851 sau https://www.dedeman.ro/ro/vopsea-pentru-lemn/-metal-oskar-aqua-matt-interior/-exterior-pe-baza-de-apa-turcoaz-couture-0-6-l/p/5011904
    Mi-au fost recomandate de o prietena ce si-a vopsit usile de interior. Oscilez intre Oskar si GoodHome, ce crezi ca ar fi mai potrivit?

    1. Oskar are culori putine, iar pe usi infoliate nu as pune in niciun caz Oskar Aqua Matt, ci mai degraba pe cel pentru melaminat, daca ti se par ok nuantele. sfatul meu este sa nu te orientezi spre o culoare puternica la sui decat daca ai foarte mult neutru si alb in jur, care sa echilibreze schema de culori din casa.
      GoodHome are mai multe nuante si foarte frumoase, dar succesul vopsirii depinde mult de obiceiul de utilizare si de cat de bine este pregatita suprafata inainte. Adica intr-o casa in care oamenii mai lovesc usile si tocurile (asta inseamna copii + animale de companie) nu rezista perfect decat daca dai lac pe deasupra. Eu am GoodHome, imi place cum au iesit, dar in vara voi face mici reparatii si voi da un lac peste. Am o gasca de copii zurbagii in casa + animeld e companie, asa ca e nevoie de o protectie suplimentara. Si am in vedere tot lacul lor mat, de la GoodHome.

      1. Ok, mersi de feedback. Usile sunt momentan maro inchis si vreau sa le fac albe. GoodHome e si mai ieftin fata de Oskar melaminat, deci cred ca o sa incerc GoodHome. Ce lac aplici peste? Cred ca e musai sa dau si lac, mai ales la usa de la baie.

      2. Poti incerca lacul de la GoodHome. Sau, daca vrei ceva foarte bun si rezistent, Cedria in categoria premium sau Villa Yacht pentru parchet din zona mai accesibila. Cedria gasesti la rbdecor.ro, de exemplu, iar Villa Yacht (produs de Policolor) la Dedeman.

  8. Foarte util articolul, credeti ca se poate aplica vopsirea usilor foliate si la vopsitorii din ateliere in cazul in care ai nevoie de un nr mai mare de usi vopsite

    1. Ma bucur ca este de folos articolul.
      Nu vad de ce nu s-ar face si pe scara mai larga vopsirea asta, cu cateva observatii. Nu stiu in ce masura accepta atelierele de reconditionare sa vopseasca astfel de usi, pentru ca pretul final s-ar putea sa fie cam mare (trebuie incluse in tarif cheltuielile cu transportul si montarea / demontarea, pe langa manopera efectiva).
      Apoi, timpul de uscare este mai mare, deci usile ar trebui sa stea mai mult timp in atelier.
      Eu nu le-as scoate sa le mut de colo colo, as lucra cu ele pe pozitie, ceea ce am si facut. Doar sa aiba nevoie de reparatii mai mari, caz in care sa scoti usa si sa o lasi undeva sa lucrezi la ea. Ideal ar fi sa ai spatiu de lucru, in situatia asta, dar de dus la atelier… nu stiu cat de rentabil este, desi se poate realiza.

  9. Buna Gabi! Am vopsit mobila de bucatarie/blat cu Annie Sloan plus lac Cedria Mat. Pentru usi ai recomanda aceasta combinatie? Sau mai degraba sa merg pe Good Home? Multumesc anticipat!

    1. Salutare! Annie Sloan + Cedria mat merg oriunde si sunt o combinatie excelenta, mai ales in zonele cu utilizare intensa. Diferenta este de calitate si de buget, in functie de numarul de usi. 🙂

    2. Bună ziua! Am ușile vopsite cu vopsea auto! Cu ce as putea vopsi, as dori sa le schimb culoarea și nu știu ce vopsea sa folosesc!

  10. Buna ziua, as vrea sa întreb dacă pentru a vopsi uși înfoliate cu Benjamin Moore pot sa folosesc aceeași vopsea ca pentru pereti (cu primer înainte și cu lac după). As vrea sa fac aceeași culoare pe pereti și pe uși. Mulțumesc

    1. Nu mai stiu sigur daca vopseaua de la Benjamin Moore are aceeasi formula pentru pereti si pentru alte suprafete. De obicei, producatorii au formule diferite chiar daca paleta de culori este aceeasi, iar asa este la Annie Sloan, la Ressource (o vand cei de la Toncorner, din Bucuresti), asa este si la Autentico ori GoodHome si, daca nu ma insel, Dulux. Toate astea sunt branduri care au aceeasi paleta de culori pentru pereti si pentru usi / mobila, iar in cazul de fata, cu exceptia Annie Sloan, toate celelalte au nevoie de primer pentru a prinde pe usi infoliate. Lacul nu este obligatoriu decat la Annie Sloan, restul rezista si fara.
      Cel mai bine trebuie intrebat chiar la Benjamin Moore daca este aceeasi vopsea. Dar lac nu as da peste fara sa vorbesc cu ei. Din cate stiu, un strat de lac peste o vopsea premium care nu are nevoie de asa ceva mai rau ii strica aspectul. Cum spuneam insa, mai sunt optiuni, iar Autentico, de exemplu, are o paleta foarte larga de culori. La fel Ressource, care are acelasi sistem ca Benjamin Moore si cateva sute, daca nu mii de culori, la un pret similar.

    1. Da, se poate. Am folosit GoodHome la workshopuri, pentru diferite tehnici, se comporta bine si la blending, si la sablonare.

  11. Buna ziua! Se pot lacui usile cu Villa Yach la final? Vreau sa le vopsesc cu Good Home. Precizez ca usile sunt tot foliate si as dori mai multa rezistenta la zgarieturile facute de animalele de companie. Multumesc!

    1. As folosi mai degraba lacul lor, de la GoodHome, este cel pe care ei il recomanda in cazul in care dorim extraprotectie, mai ales ca au varianta mata si varianta lucioasa. Nu este scum, este cam ca vopseaua la pret – 36 lei 500 ml. Villa Yacht este doar lucios.

      1. Buna ziua!! Cum a rezistat vopseaua pe usi, au aparut probleme?? MULTUMESC!!

      2. Buna ziua! E ok vopdeaua, depinde de obiceiul de utilizare, in sensul ca e mai bine sa aiba un strat de lac peste pentru protectie, acolo unde este atinsa mai des ori lovita sau este mediul mai umed. La mine, baietii se harjonesc prin casa si se lovesc des de usi, dar asta nu a cauzat probleme. Singurul loc unde apar probleme sunt chederele de la una din usi, care se inchide prea strans si se comprima prea tare zona. Acolo se cam lipeste vopseaua, in sensul ca este chederul lipicios.
        Le voi da un strat de lac peste pentru ca am si pisica ce impinge usile. Nu le-a zgariat inca, dar am lovit eu din greseala usa de la baie si are un semn. Cand este lovita, vopseaua este se cojeste, nu crapa. Este ca o pelicula. Dar sunt multumita de rezultat.

  12. Buna! Imi plac foarte mult tutorialele tale! As vrea sa imi vopsesc si eu usile din apartament. Din pacate la Brico Depot nu mai au vopseaua folosita de tine, asa ca m-am gandit sa folosesc SPOR Aqua de la Policolor. M-am gandit ca daca rezista la bucatrie, trebuie sa reziste si pe usi :)) Am o mica nelamurie: ce fel de trafalet sa folosesc, de burete sau de spuma? Ai vreo recomandare? Multumesc!

    1. NU CU SPOR PE USI CARE NU SUNT DIN LEMN!!!!
      Trebuie sa gasesti GoodHome, poate au la alte magazine Brico sau au alte nuante apropiate. Spor nu merge decat pe lemn. Ori poti testa Luxens de la Leroy Merlin.
      Ca trafalet, ia ce vrei dar sa nu fie latos, ci cat mai scurte firele ori deloc.

      1. Multumesc pentru raspuns! Am uitat sa mentionez ca usile sunt de lemn, furniruite mai precis. Sunt usi din acelea vechi, de cand a fost construit blocul (1974).

      2. Aa, e ok atunci. Dar trebuie putin uniformizat cu smirghel inainte si sters cu alcool. Spor la treaba! 🙂

    2. Am uitat sa întreb, cam câtă vopsea și lac goodhome ar intra la o ușă(ambele cutii de 500 ml) mersiii mult❤️

      1. Eu am folosit o cutie de vopsea pentru fiecare usa, cu dat in aproape trei straturi (pe alocuri am insistat cu vopseaua, mi se parea ca sunt umbre). Lac nu am dat, dar cred ca cel putin jumatate de cutie.

  13. Felicitări! Si….pt ambiție, dar și pt rezultat! Ne sunt de un real folos!!!

  14. Bravoo!!! FFF frumos au iesit!!! Felicitari! Au iesit impecabil!
    A fost ceva munca … dar a meritat tot efortul!
    Felicitari pentru tot ce faci!
    Te urmaresc cu mare interes si cu mare drag!

    1. Multumesc pentru cuvintele frumoase. 🙂 Ma bucur sa fiu de folos si sa ii inspir si pe altii sa faca. 🙂

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like