Despre o casa colorata si abajururile ei atipice

O casa frumoasa iti da o energie pozitiva si te primeste cu bucurie, fie ca esti stapanul ei ori un simpli vizitator. Casa vorbeste despre noi mai bine decat am face noi insine, fie ca ne place sau nu. Am gasit o casa care imi place, a unui om care imi place si v-o arat si voua.

Mai mult, acest om creeaza lucruri minunate pentru casa: abajururi superbe din ceramica. Si ce loc mai potrivit este pentru a le expune mai intai daca nu propria locuinta? Vedeti mai jos povestea lor, asa cum am descoperit-o eu de curand.

O casa alba si totusi in culori

Cand intru pentru prima oara intr-o casa, nu ma pot abtine sa nu ma uit la decor. Fara sa analizez la sange (desi am tendinta de a indrepta un tablou care sta stramb, de exemplu), privesc totul in jur in termeni de culoare, echilibru, stil si mai ales functionalitate. Cand toate acestea se leaga fericit, rezultatul ii bucura pe toti aceia care ii trec pragul.

Pe Adriana am cunoscut-o in ziua in care i-am vazut si casa si, prin prisma locului in care traieste, am ajuns sa o indragesc dinainte de a sti prea multe despre ea. Mi-a placut casa si modul in care a adus si imbinat culorile, in camere cu pereti albi dintr-un complez rezidential din vestul Bucurestiului.

Desi casa are mult alb si albastru denim (devenit de ceva timp o culoare neutra), o consider o casa colorata prin accentele de galben, rosu, verde, portocaliu, toate in nuante intense si energizante. Practic, se regaseste perfect proportia 60% alb si neutru – 30% culoare de intensitate medie ori scazuta – 10% culori de accent.

Evident ca m-au atras din start lustrele – intai cele din sufragerie, care sunt facute de Adriana, evident, printr-un procedeu pe care l-am testat si eu: creioanele cerate sunt lipite pe abajur si apoi incalzite cu uscatorul de par la temperatura mare. Vei vedea ca se topesc creioanele si curg, lasand urme colorate si care arata grozav pe un abajur alb.

Care-i treaba cu abajururile?

Ce nu am spus inca despre Adriana este ca abajururile sunt, de fapt, afacerea ei, iar asta se vede peste tot in casa. In sufragerie, lampadarul are un abajur superb, tricotat din fir moale, alb, iar in dormitor vegheaza o aplica rosie simpatica foc, cu buline din nasturi de marimi diferite. In baie am descoperit drept abajur scoicile adunate in vacanta la mare, iar in hol este o alta plica, reprezentativa pentru afacerea Adrianei.

Adriana este cea care a creat corpurile de iluminat din ceramica pe care le gasesti in magazine sub brandul Deco Republic: cesti, farfurii, ceainice sau chiar ulcioare transformate in lustre tip pendul, aplice ori in veioze. Le-a montat intai in propria bucatarie, apoi a creat si vandut zeci de alte modele, pentru sute de alte bucatarii. Aici, in bucatarie, se coc in continuare planurile de afaceri si ideile pentru produse noi.

Aparuta pe piata in 2015, Deco Republic s-a dezvoltat usor si sigur, cel mai probabil si datorita experientei acumulate de Adriana in marketing, in perioada in care lucra intr-o corporatie financiara. De la afacerea de apartament

De la primele corpuri de iluminat vandute prin platforma micilor artizani romani – Breslo, brandul a evoluat si acum produsele sale sunt distribuite prin madeinromania.ro, emag.ro, cel.ro, domo.ro sau mezzoni.ro.

Toate produsele sunt realizate manual si, ca in orice afacere de familie, atelierul a fost intai in apartament, apoi s-a mutat intr-un alt spatiu, mai extins si cu mai multe facilitati. “Era nevoie de un loc in care sa nu ne deranjam vecinii cu zgomotul facut cand gauream ceramica”, isi aminteste zambind Adriana.

Toate produsele sunt facute manual si foloseste ceramica romaneasca realizata la comanda si care pastreaza motive traditionale din diferite zone ale tarii. “As fi putut aduce din China, dar unde mai erau atunci calitatea si spiritul romanesc?”, adauga ea.

Ma uit la ceramica pe care urmeaza sa o lucreze si este o bucurie pentru ochi…

Este nu doar vesela, ci imi da un sentiment de confort si de copilarie, asa cum sunt si cuvintele imprastiate pe tavan si pereti. Povestea lor este simpla, dar plina de sens pentru aceia care locuiesc in casa: sunt cuvinte cu inteles, scrise de fiecare dintre membrii familiei, amestecate si apoi inramate si plasate pe toata lungimea grinzii care rupe altfel spatiul sufrageriei. O solutie atipica pentru o problema pe care multe dintre case o au.

Sper ca aceasta casa sa te inspire sa-ti creezi si tu noi decoruri de poveste, in care sa integrezi – de ce nu? – si corpurile de iluminat facute de Adriana.

Daca este asa, te rog sa distribui acest articol in social media si sa-l trimiti prietenilor pasionati de decor. Spor in proiecte iti doresc si nu uita: poti descoperi si alte proiecte inedite urmarindu-ma pe pagina de Facebook Gabi Ralea DIY & Decor, pe Instagram si pe YouTube.

1 comment

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like
Mai mult

Cum alegi culori noi pentru casa ta

Schimbarea culorilor este una din cele mai accesibile metode de imbunatatire a designului unei case. Poti alege culorile pentru casa ta si fara sa apelezi la un arhitect ori designer, daca urmezi sfaturile din articol.
Mai mult