#LectiaDeBricolaj: coronita de toamna din palarie de vara ▶️

Cele mai surprinzatoare proiecte sunt acelea care ies din materiale comune si care iti permit mai tarziu sa le transformi in altceva. Un exemplu este cel pe care il vezi mai jos, la “Lectia de bricolaj” pe care o tin saptamanal la Prima TV.

Iata cum transform o palarie de plaja intr-o decoratiune de toamna, folosind flori si frunze artificiale. Proiectul poate avea o continuare la iarna: in locul frunzelor si a florilor, se pot pune globuri si beteala, transformand palaria in decor de iarna.

Iata care sunt pasii si cu ce rezultat ii urmezi.

Materialele

Piesa de baza este o palarie de plaja, ale carei boruri largi ne permit decorarea. Poate fi din pai ori din altceva si poate fi pastrata in culoarea sa ori vopsita, cu o vopsea acrilica sau pe baza de apa. Palaria mea era un roz spalacit (crede-ma ca asa era, desi in poza arata altfel), total nepotrivit pentru peretele alb pe care urma sa fie agatata. Pentru un contrast mai bun inclusiv cu florile, am ales sa o fac neagra, cu Fusion Mineral Paint.

Sunt oameni care nu agreeaza florile artificiale, dar ele sunt mai potrivite decat cele naturale, pentru acest proiect. Cate flori iti trebuie pentru proiect depinde de cat de incarcata vrei sa fie palaria. Eu am folosit mai putin de zece flori si cateva frunze, toate in culori de toamna – galben, rosu, ruginiu.

Pentru ca nicio coronita nu este completa fara funda, am folosit putin peste un metru de panglica din rafie, impreuna cu o funda rosu inchis, putin mai ingusta decat rafia. Sigur ca merg si alte culori de toamna (aveam pregatite si funde portocalii si verzi), dar cauta sa pui o funda in alta culoare decat florile, pentru a iesi in evidenta.

Poti lipi totul pe palarie cu un pistol cu lipici cald, insa iti recomand sa ai la indemana si un ac de siguranta ori putina sarma subtire, pentru a securiza florile mai grele ori funda.

Cum faci coronita din palarie

Primul pas pe care l-am facut a fost sa ma joc cu florile pe palarie, cautand sa vad cum arata mai bine, cate flori incap si in ce ordine. Sau cam asa ceva, pana si-a bagat cineva coada in treburile mele…

Revenind la florile noastre, sa stii ca iti este de folos sa faci un test si sa asezi florile inainte sa te apuci de lipit.

Dincolo de faptul ca stii cum sa le asezi cand le lipesti, gasesti si prilejul de a face poze frumoase…

Asa cum ti-am spus, palaria mea era roz spalacit, iar pe un perete alb nu arata prea bine. De aceea, am decis sa o vopsesc neagra, ca sa cresc si contrastul cu frunzele si florile aplicate. Nu te speria, nu am stricat-o, chiar daca acum nu iti pare sa arate promitator!

Am vopsit-o fara probleme cu Fusion Mineral Paint si s-a uscat rapid, fiind o palarie din hartie (da, am ramas si eu uimita cand am citit eticheta). Cat s-a uscat palaria, am lucrat putin la funda, pe care am facut-o din panglica de iuta, peste care am suprapus o funda visinie.

Am prins funda de palarie cu un pic de sarma subtire de gradinarit, pentru ca mi-a fost teama ca s-ar putea desprinde, fiind destul de grea. O poti prinde si cu un ac de siguranta ori o poti coase de palarie, dar iti recomand sa nu te bazezi doar pe lipici.

Apoi am lipit frunzele si, una cate una, florile alese pentru decorare. Le-am intins pe palarie in spatiul neocupat de funda, cu urmatorul rezultat:

Si asa:

Am adaugat o fasie de sfoara de gradinarit drept agatatoare si am pus coronita palarie pe un perete alb si gol. O vad imediat ce intru in atelier sau cand stau sa ma odihnesc, pe canapeaua din colt.

Spor in toate iti doresc si nu uita: poti descoperi si alte informatii si proiecte inedite urmarindu-ma pe pagina de Facebook Gabi Ralea DIY | Decor | Living, pe Instagram si mai ales pe YouTube, unde postez saptamanal materiale video noi. Iar in fiecare vineri dimineata, va astept in emisiunea “FOCUS la prima ora” de la Prima TV, la “Lectia de bricolaj”, pentru cateva minute de inspiratie si wellbeing.

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like