5 trucuri de designer pentru masa de Paste

Am cateva sfaturi pe care iti propun sa le urmezi pentru un aranjament reusit al mesei de Paste.

Cateva zile au mai ramas pana la Paste, timp in care meniul si aranjarea mesei sunt principalele probleme de rezolvat. Daca ai oaspeti, vrei sa le faci o impresie foarte buna nu doar cu mancarurile pregatite, ci si cum modul in care ai aranjat masa.

Am cateva sfaturi pe care iti propun sa le urmezi pentru un aranjament reusit al mesei de Paste, bazate pe principii din amenajarea interioara pe care le aplic in mod curent. Sunt pasii pe care sa ii urmezi ca sa ajungi la un rezultat uimitor, imbinand utilul si placutul.

Citeste pana la final, urmareste si trucurile cu decoratiuni din magazinele KiK , pe care le gasesti in materialul filmat pentru TVR1. Inspira-te si apoi aplica tot ce ti se potriveste, pentru a avea sarbatori de poveste!

Principala problema a mesei de Paste este lipsa de spatiu: sunt multe feluri de mancare si bauturi care nu-ti lasa loc pentru decorare, astfel ca sacrifici esteticul pentru functional. Urmareste pasii pe care ti-i propun, mizeaza pe alaturarea de culori si texturi si pe folosirea obiectelor utile pe post de decoratiuni, ca sa ai o masa aratoasa chiar si intr-un spatiu mic.

1. Alege intai fata de masa si ceramica potrivite

Pe ele iti bazezi decorul si tot ele vor fi canvasul pe care ”pictezi” mai tarziu restul decorului, adaugand alte culori. Pastreaza acelasi stil si pentru fata de masa, si pentru ceramica, fie ca mergi pe rustic sau elegant. Urmezi ideea de unitate in stil, ca sa nu aglomerezi masa cu obiecte care nu se potrivesc unul cu altul.

O fata de masa din in simplu se potriveste cu vesela din ceramica, in timp ce portelanul este adecvat unei fete de masa din damasc, obligatoriu foarte bine calcata.

2. Combina corect culorile

Adu-ti aminte ca mai putin inseamna mai mult. Desi primavara este anotimpul veseliei, culorile trebuie puse cu masura, ca efectul sa fie reusit.

Mergi pe regula 60% culoare neutra (alb, gri, bej, crem sau alta culoare fara intensitate) – 30% culoare de intensitate medie + 10% culoare de accent (iti recomand galben puternic, verde crud, fuchsia, portocaliu, albastru ciel sau auriu / argintiu).

De exemplu, considera ca fata de masa reprezinta culoarea de baza si alege una intr-o culoare pala, apoi vino cu farfurii colorate si servetele de accent, asa cum am facut eu. Sau optezi pentru o fata de masa in culoare inchisa si vesela alba. completand cu servetele de masa imprimate in mai multe culori.

3. Combina corect imprimeurile

Si aici se aplica acelasi principiu al echilibrului. Pentru ca masa va fi oricum aglomerata, iti recomand sa folosesti un singur element imprimat – fata de masa, farfuriile ori servetelele. Daca exista o legatura intre culori, un element imprimat le va pune in evidenta pe celelalte si invers.

Asadar, alege una din urmatoarele combinatii: fata de masa si vesela intr-o singura culoare + servetele imprimate, fata de masa + servetele intr-o singura culoare + ceramica pictata sau fata de masa imprimata + vesela si servetele intr-o singura culoare.

4. Foloseste obiectele utile pentru a decora

Decorul isi pierde sensul daca te incurca in loc sa iti fie de folos. Salvezi spatiul de pe masa daca folosesti drept decoratiuni obiectele utile precum tacamurile, servetele, ouale vopsite ori chiar farfuriile cu mancare. Decoreaza cu oua: infasoara-le in servetele si plaseaza cate unul in fiecare farfurie ori foloseste mici cuiburi pe care le pui in piesa centrala a mesei.

Infasoara tacamurile in servetele colorate si decoreaza-le cu flori sau funde colorate sau le poti transforma in urechi de iepuras, asa cum vezi in materialul filmat. Daca ai servetele din hartie galbene ori portocalii, le poti folosi ca sa imaginezi morcovi.

5. Creeaza o piesa centrala

O piesa centrala este elementul care va atrage cel mai mult atentia. Poti imagina o astfel de piesa si prin plasarea decoratiunilor din ceramica – bine spalate inainte – in cosurile cu paine sau cozonac ori cu fructe si legume.

Urmeaza sfaturile pe care le-am dat pentru realizarea unui aranjament de tip vigneta, construind cu un numar impar de piese, urmarind alternarea inaltimilor si culorilor si jongland si pe adancime (adica sa nu ai toate piesele in linie). Astfel vei avea decoratiuni care nu ocupa loc suplimentar pe masa, pentru ca fac parte oricum din ceea ce este necesar in timpul mesei.

Sau poti imagina o piesa centrala cu ajutorul unei vaze, asa cum iti arat in filmarea de mai jos, realizata in magazinul KiK din Bucur Retail Parc Bucuresti. Toate decoratiunile sunt din acelasi magazin, dar le gasesti sin in restul retelei, alaturi de multe alte produse din cataloagele de aici. Daca nu esti din Bucuresti, poti vedea AICI care este cel mai apropiat magazin KiK pe care il poti vizita.

Cel mai important lucru este insa atmosfera si oamenii care se aduna in jurul mesei. Nu uita sa te bucuri de aceste momente, pentru ca ele sunt cele care ne fac viata frumoasa!

Sarbatori luminate iti doresc! Iar daca articolul ti-a fost de folos, trimite-l si celor care s-ar bucura sa afle aceste trucuri!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like