Sporeste spatiul de pe birou cu o etajera usor de facut!

O astfel de etajera iti ofera mai mult spatiu pe birou si iti ofera o pozitie mai buna pentru monitorul calculatorului.

Cate lucruri tinem in mod normal pe birou? Prea multe, daca ma intrebi pe mine. Chiar si asa insa, o etajera care sa ne extinda spatiul in aceasta zona de lucru poate deveni utila, permitand dispunerea obiectelor – in special a monitorului de calculator – la un alt nivel de inaltime, mai usor accesibil.

Am construit una pentru biroul meu acum multi ani si o folosesc in continuare. Iti arat si tie cum sa faci, mai ales ca este un proiect extrem de simplu, daca ai materiale taiate la dimensiunea dorita.

Ce materiale iti trebuie

Am folosit PAL de 1,8 cm grosime, de culoare neagra, in ideea ca astfel fac o legatura intre cele doua corpuri de biblioteca negre care incadreaza biroul.  O poti construi si din lemn pe care sa il vopsesti apoi, daca nu gasesti PAL cu dimensiunile dorita si care sa aiba marginile acoperite cu cant (banda care da aspectul finit). Pentru aceste materiale, o varianta buna este Hornbach, unde gasesti lemn si PAL si pori cere sa ti le si taie pe dimensiunile dorite.

Cat priveste dimensiunile, aici te raportezi la propriile nevoi. Asa cum vezi din dimensiunile de mai jos, biroul meu are 125 cm lungime, astfel ca etajera are aceeasi lungime. Ca inaltime, m-am raportat la boza pe care doream sa o tin sub etajera si la cat as avea nevoie sa fie de sus monitorul, ca sa il pot privi dintr-o pozitie confortabila si am facut-o de 20 cm.

Astfel, iti trebuie o placa de lungimea biroului tau si de 20-25 cm latime, plus trei placi cu aceeasi latime cat prima placa si lungime egala cu inaltimea pe care doresti sa o aiba etajera ta.

Ai nevoie si de 6 suruburi de 3-4 cm. Daca vrei ca surubul sa nu fie vizibil insa, poti folosi in loc aracet si dibluri din lemn pentru imbinare.

Cum construiesti etajera

Ai mai jos schema pe care sa o urmezi cand montezi etajera, care are forma unui E rasturnat.

Lucrurile sunt foarte simple: trebuie sa fixezi cele trei placi mici de placa mare, cu doua suruburi fiecare, asa cum vezi in imagine. Daca vrei in schimb sa pui dibluri din lemn, trebuie sa gauresti ambele placi in mod egal, sa pui aracet in gauri si apoi diblurile. Ti-am aratat in articolul despre raftul de bucatarie cum sa gauresti si sa marchezi locul ca sa montezi diblurile fara greseala.

In final, asezi etajera la capatul biroului si o folosesti asa cum ai planuit.

Ce trebuie sa mai stii este ca poti folosi aceasta etajera exact asa cum este doar daca biroul este orientat spre perete si lipit de acesta. In cazul in care biroul este orientat spre camera si se circula in jurul lui, etajera trebuie ancorata pe fiecare parte. Faci asta cu ajutorul unor console montate pe interior si care se fixeaza cu suruburi in etajera si in birou. Ori poti merge pe varianta cu dibluri montate in fiecare din cele 3 picioare si, respectiv, in birou.

O astfel de etajera te ajuta sa reduci senzatia de lipsa de spatiu pe birou. Chiar daca ai acelasi numar de obiecte, dispunerea lor la inaltimi diferite si faptul ca etajera nu are capac in spate lasa impresia de spatiu aerisit, intr-o zona pe care tindem sa o aglomeram de fiecare data cand o folosim. In plus, poti posta monitorul mai sus, astfel incat sa il privesti dintr-un unghi mai bun.

Daca ti-a placut acest proiect si in consideri util, distribuie-l prietenilor si in social media!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like