Picteaza singur tablouri pereche pentru dormitor

Aceste doua tablouri in acuarela sunt simplu de facut chiar si de catre cei care nu au talent la desen, pentru ca pornesc de la tipare pe care le poti descarca de pe blog. Sunt cadoul perfect pentru perechea ta.

Sfantul Valentin, Dragobete… nu conteaza cum se numeste sarbatoarea iubirii, sentimentele sunt aceleasi. De fapt, nu inteleg de ce ar trebui sarbatorita iubirea intr-o singura zi pe an, cand ea ar trebui sa ne faca zilnic viata sarbatoare.

Daca totusi vrei sa-i dedici o zi si sa faci cadouri perechii tale cu ocazia asta, mergi la sigur cu ceva ce tu ai facut.

Aceste doua tablouri in acuarela sunt simplu de facut chiar si de catre cei care nu au talent la desen, pentru ca pornesc de la tipare pe care le poti descarca de pe blog.

Am desenat o inima si o stea care contin mesaje dragastoase, atat in romana, cat si in limba engleza. Incap pe o foaie A4, ca sa le poti printa si folosi usor.

Ce iti trebuie

Poti folosi desenele mele ori poti crea tu altele, pe acelasi principiu: alegi o forma pe care o umpli apoi cu literele unui mesaj scurt. Daca alegi desenele mele, iti mai trebuie un creion, doi carioci foarte subtiri (iti recomand o.4) negru si rosu, optional o foaie de indigo, hartie pentru acuarela, acuarele, pensule, un pahar cu apa si banda adeziva din hartie. Indigo-ul este pentru transpunerea pe foaia de pictura a desenului printat, dar te poti descurca si fara, daca ai prin apropiere o fereastra: pui desenul pe geam, foaia de acuarela deasupra si te folosesti de transparenta hartiei ca sa copiezi cu un creion figura.

Ce e cu hartia pentru acuarela? Este mai groasa decat cea din blocurile de desen obisnuite (care are 110-160 g/mp), astfel ca nu se onduleaza cand o uzi si absoarbe altfel acuarela. Hartia pentru acuarela are cel putin 220-250 g/mp sau 300 g/mp, in timp ce artistii profesionisti folosesc hartie de 400 g/mp.  Gasesti la librarii blocuri de desen speciale pentru acuarela (230 g/mp), iar pentru grosimi mai mari (peste 300 g/mp), te poti orienta spre magazine precum Colorit.

Cum faci

Hartia pe care o vezi mai jos este de 300 g/mp si am putut sa copiez cu usurinta desenul, folosind lumina venind din fata. (Puteam sa desenez inca o data in loc sa copiez, dar trebuia sa iti arat cum se face, nu?)

Ai grija sa centrezi bine desenul pe foaie, inainte de a-l copia. Dupa copiere, lipeste hartia de acuarela pe o suprafata plana. Foloseste scociul de hartie si acopera cam un centimetru din marginile foii. Aceasta operatiune va ajuta la mentinerea foii intinse, va preveni ondularea si va da un aspect finisat tabloului.

Incepe sa colorezi cu acuarela interiorul literelor, cum vrei tu. Eu am ales rosu pentru inima si albastru pentru stea. Am adaugat portocaliu in inimioare si pe alocuri in litere, ca variatie de culoare.

Vine randul fundalului: dai cu pensula uda peste tot, ca sa creezi un mediu potrivit pentru culoare, apoi colorezi in nuante diferite, dupa cum iti place. Nu lua multa apa, sa nu se indoaie foaia.

Cum spuneam, steaua este albastra, dar operatiunile sunt aceleasi.

La fundal, am vrut sa imaginez marea si plaja, asa ca am pus bej si alb intr-un colt (nu, nu este soarele acolo, ci nisipul!).

In final, se vede si care a fost rostul benzii adezive de hartie. Vezi cat de frumos este conturul alb?

Ce am facut dupa uscare a fost sa accentuez liniile de contur cu un marker negru sau rosu foarte subtire. Are un aspect finit astfel si se vede totul mai bine de la distanta.

Am gasit loc celor doua tablouri in fata patului, in punctul focal al camerei, ca sa le vad cand deschid ochii dimineata, pentru ca imi sunt dragi si imi dau o stare placuta prin mesajele lor iubarete.

Norocul a fost ca cele doua rame de tablou aveau exact aceeasi dimensiune ca hartia pe care am pictat. Daca ar fi fost diferite, as fi urmarit de la inceput aceste dimensiuni, ca sa nu tai din hartia pictata.

Cum ti se par?Poti face usor aceste tablouri. Poti alege alte culori ori sa faci propriile desene. Vei face o bucurie celui drag cu ele, pentru ca efortul tau de a crea lucruri unice va fi mereu rasplatit.


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma pe mai multe platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like