Locuri din care sa te inspiri: Sinaia

Am de la o vreme o pasiune pentru arta decorativa. Descopar peste tot in jur surse de inspiratie, iar unul din locurile care ma inspira este Sinaia, cu hotelurile ei vechi din centru si, evident, castelul Peles.

Hotelul Palace – inca in renovare, in incercarea de a-si pastra cele patru stele – este unul din locurile in care intamplarea face sa ajung destul de des. Iubesc candelabrele vintage si canapelele din holul rotund, cu vedere spre parc.

DSCN8903DSCN8906 DSCN8908 DSCN8909

Si, mai ales, patternurile pe care le intalnesti peste tot – in mobilier, pe covoare, inclusiv pe tapetul pus de curand pe pereti.

patternCativa pasi mai jos, Hotel Regal 1880 cred ca se doreste a fi un hotel butique, fara a fi insa de nivelul celor intalnite in strainatate. Totusi, imi place amanajarea lor si, mai ales, incalzirea prin pardoseala de la parterul cladirii.

PicMonkey Collage

La Hotel Caraiman (al treilea din Parcul Central), iubesc vitraliile si scara interioara.

vitralii

Las pentru final Pelesul, chiar daca vorbim doar despre exterioare pentru moment.

DSCN8940 DSCN8962

DSCN8969

Se explica toate aceste lucruri legate de Sinaia daca ne gandim ca a fost statiunea preferata a familiei regale, la finalul secolului XIX si inceputul secoului XX.

Ar trebui, poate sa privim Sinaia si altfel decat locul in care te duci sa te plimbi cu cea mai inalta telegondola din tara…

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/16373783/?claim=vtnzdbwtk5s”>Follow my blog with Bloglovin</a>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like