DIY in 5 minute: candela antitantari

Pune pe lista solutiilor antitantari si reteta urmatoare: este usor de facut si iti ia doar cateva minute sa o prepari.

Lupta cu tantarii este leit-motivul verii, mai ales daca stai in Bucuresti. De aceea, tot ce are rolul de a-i tine la distanta starneste un interes imens. Poti pune pe aceeasi lista reteta urmatoare: candela antitantari este usor de facut si iti ia doar cateva minute sa o pregatesti.

Nu este o preparare propriu-zisa, ci mai degraba o combinare din mers, ca sa obtii rezultatul dorit. Citeste pana la capat si vei vedea la ce ma refer.

Esentiale sunt lumanarile – cele cu margine inalta, pe care le folosim in noaptea de Inviere. Le recomand pe acestea pentru ca nu curge ceara pe jos, ci ramane in recipient, ceea ce este esential pentru reteta noastra.

Iti mai trebuie ulei esential de lemongrass (lamaita) si eucalipt, pentru ca au rol de repellent, dar poti folosi si citronella. Le poti combina, daca vrei, dar poti folosi si unul singur intr-o lumanare.

Sa ai langa tine o bricheta ori chibrituri, pentru ca trebuie sa aprinzi lumanarea. O lasi sa arda putin, pana ceara se topeste si creeaza o pelicula lichida la suprafata lumanarii.

In aceasta ceara lichida torni 8-10 picaturi de ulei esential, apoi misti putin lumanarea, ca sa se amestece lichidul uleios cu ceara,

Pe masura ce va arde ceara, uleiul se va dispersa in aer si va raspandi o aroma care tine tantarii la distanta. In functie de cantitatea de ulei esential adaugata, efectul dureaza pana la cateva ore.

Eu pastrez la indemana uleiul esential, ca sa pot adauga in timp, daca scade aroma. Este o varianta buna sa scapi de tantarii care te bazaie cand stai afara, la masa, pe terasa ori balcon.

Aplic aceasta solutie cand stau in curte, dar in combinatie cu una din celelalte doua solutii homemade impotriva tantarilor, respectiv crema antitantari si sprayul antitantari. Iti recomand sa le folosesti si tu, pentru ca sunt mai eficiente si mai sanatoase decat solutiile cumparate.

Sper ca ti-a fost de folos articolul, asa ca te rog sa il distribui in social media si sa il trimiti prietenilor care stii ca au nevoie de o astfel de solutie!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like