DIY: ghivecele marmorate in culori

Poti utiliza vopseaua in felurite moduri, iar in combinatie cu vasele pentru flori obtii rezultate minunate. Iata un mod original de a vopsi, prin care poti colora ghivecele pentru flori in asa fel incat par vase marmorate.

Proiectul este incredibil de usor si nu ai cum gresi. Iar pregatirea materialelor dureaza mai mult decat vopsitul in sine. Iata cum!

Pe scurt, iata ce iti trebuie: vopsea spray intr-o culoare de fond si alte cel putin doua culori pentru marmorare (de preferat una mtealizata), un vas cu apa putin mai mare decat ghivecele si, eventual, o carpa si o pereche de manusi de protectie. Si, evident, ghivecele sau alte recipiente pe care sa le vopsesti.

Primul pas este sa vopsesti ghivecele in culoarea de fond, in cazul meu fiind alb mat, pentru ambele ghivece.

Pregatesti apoi vasul cu apa si pulverizezi in el, peste apa, din sprayurile cu cele doua culori de vopsea. Vei obtine o pelicula subtire, colorata, pe care trebuie sa o transpui pe suprafata ghivecelor. Faci asta scufundand usor ghiveciul in vas si rotindu-l la suprafata apei, ca sa “agati” pelicula de vopsea. Scoti ghiveciul din apa si lasi sa se usuce modelul imprimat pe el si care arata asa cum vezi mai jos.

Daca ti se pare ca nu s-a prins suficienta vopsea, poti repeta operatiunea pana cand ghiveciul tau este suficient de marmorat, in culorile alese.

Acest proiect l-am facut pentru rubrica “Lectia de bricolaj” de la Observatorul de la ora 12.00 al postului Antena 1, asa ca am avut companie in vopsirea ghivecelor prin aceasta metoda inedita. Reporterul Antonia Gasparovici mi-a fost alaturi in realizarea celor doua ghivece.

Daca vrei sa vezi si in emisiune proiectul, iata clipul video mai jos:

Poti utiliza aceeasi tehnica si pe suprafete mai mici, dar sa stii ca cel mai simplu este de vopsit astfel atunci cand obiectul este rotund, pentru ca pelicula se prinde uniform si imbraca perfect suprafata. Poti sa lasi si portiuni nevopsite, atat ca sa poti tine cumva obiectul, dar si pentru a scoate in evidenta culorile folosite pentru marmorare.

Daca ti-a placut proiectul, te invit sa il arati si altora, distribuind acest articol in social media si trimitandu-l si prietenilor pasionati de bricolaj.

Spor in proiecte iti doresc si cat mai multe idei creative!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like