Home Proiecte DIYMakeover DIY: aspect nou pentru un ghiveci nesuferit
DIY: aspect nou pentru un ghiveci nesuferit

DIY: aspect nou pentru un ghiveci nesuferit

18/05/2019

Desi sunt mici, ghivecele florilor de apartament strica echilibrul cromatic intr-o incapere, adica strica aspectul general si nu-ti dai seama exact de ce. Culoarea nepotrivita este problema, de obicei, iar rezolvarea este la indemana si rapida.

Iti arat cat de simplu este sa aduci la un numitor comun toate ghivecele in culori nepotrivite. Ai aici un singur exemplu, pe care il poti replica ori de cate ori ai nevoie.

Ce-ti trebuie

Pornesti de la ghiveciul care nu-ti place si adaugi materiale pentru colorare, in cazul de fata vopsea spray si acrilica si marker permanent. Daca vopseaua pe care o ai nu rezista la spalat, adauga un tub de lac spray, pentru sigilarea stratului colorat.

Alegerea mea din ultima vreme in proiectele care necesita vopsea spray este Maston One, un brand finlandez pe care l-am descoperit la Hornbach. Fiind o vopsea foarte buna (initial gama a fost destinata reparatiilor auto), nu are nevoie de protectie cu lac, mai ales ca si markerul folosit este unul permanent.

Cum faci

Prima si cea mai importanta operatiune pentru orice proiect care implica vopsire este curatarea suprafetei de vopsit. speli ghiveciul si il degresezi daca este din ceramica. Asta stii sigur ca vopseaua va prinde uniform si va fi rezistenta.

Vopsesti cu spray ghiveciul, de la o distanta de 20-25 cm. vopseste si pe interior, macar de-o palma, ca marginea sa nu se vada urat atunci cand pui un ghiveci mai mic. Cand vopseaua s-a uscat, incepi desenul: linii si puncte neregulate, cu care acoperi toata suprafata.

Nu iti face probleme daca liniile nu sint drepte ori intre puncte sunt la distante inegale. Tocmai aceste imperfectiuni fac ghiveciul mai simpatic.

Portocaliul nu imi place, insa alb si albastru este ceea ce imi trebuie in materie de ghivece. Nu ma deranjeaza liniile aproximativ drepte, iar picatelele inegale sunt de-a dreptul fermecatoare.

Vezi cat de mare este diferenta pe care o poate face un pic de vopsea si un marker colorat?

Daca ti-a placut articolul, distribuie-l in social media si trimite-l prietenilor pasionati de bricolaj!

Citeste si...

Tu ce crezi? Comenteaza!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1