Cum am vopsit textilul cu vopsea pe baza de apa ▶️

Stii ca unele dintre cele mai mari descoperiri din istorie s-au facut din greseala, da? Tot din greseala am descoperit si eu vopseaua potrivita pentru acest proiect. Asta dupa ce mi-am vopsit mobila de bucatarie si mi-am patat hainele cu vopsea, care n-a mai iesit de pe material orice am incercat eu sa fac.

Daca tot tine as bine vopseaua pe haine, de ce n-ar merge si pe un scaun de birou? Zis si facut: am vopsit scaunul si vezi mai jos ce a iesit.

Scaunul in cauza este unul mai vechi, imbracat intr-o stofa albastra care niciodata nu mi-a placut. De aceea a si fost mutat de colo colo prin mansarda, folosit putin spre deloc si doar cand aveam neaparata nevoie. Era urat rau, odios chiar!

Pentru ca stiam cat de bine rezista SPOR Aqua pe textil, dupa ce mi-am patat hainele in timpul operatiunii de la bucatarie, am zis sa o folosesc pentru a vopsi acest scaun. Voiam o solutie de vopsire care sa nu includa ceara la final, pentru sigilare, pentru ca nu-mi place sa lucrez cu ea. Iar SPOR era perfecta pentru astaa, fiind o vopsea cu autosigilare.

Am aplicat vopseaua pe stofa curatata si umezita cu pulverizatorul. Dupa doua straturi, se vedea inca destul de urat sezutul, din cauza faptului ca buretele din tapiterie se stricase (lucru pe care nu l-am stiut) si absorbise diferit vopseaua. Solutia a fost sa il vopsesc in mai multe culori, ca strat final, acoperind astfel problema de pe sezut.

Iata pasii in acest video, plus cateva explicatii despre proces:

In final, scaunul meu nu mai are nicio legatura cu ceea ce era inainte, iar diferenta este colosala.

Personal, sunt foarte multumita de ce am obtinut in final, desi nu am pornit in proiect cu ideea de a colora textilul, ci doar de a-l acoperi cu vopsea intr-o alta culoare decat albastru.

Sper ca proiectul acesta sa te inspire, sa iti dea idei sa salvezi singur scaunele a caror tapiterie arata rau. Daca este asa, te rog distribuie acest articol in social media si prietenilor pasionati de bricolaj.

Spor in proiecte iti doresc si nu uita: poti descoperi si alte informatii si proiecte inedite urmarindu-ma pe pagina de Facebook Gabi Ralea DIY & Decor si pe Instagram, dar si pe YouTube, unde postez saptamanal proiecte si sfaturi video.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like