Recomand: mopul Easy Spray XL de la Leifheit

Cum am ajuns sa folosesc cam zilnic un produs pe care, initial, nu l-am crezut foarte util: mopul Easy Spray XL.

Il am de ceva timp, dar nu v-am povestit despre el pentru ca am vrut intai sa vad ce poate. Dupa doua luni de folosire frecventa, acum pot spune ca mopul Easy Spray XL de la Leifheit este un produs pe care merita sa il recomand.

Iti povestesc mai jos de ce!

In martie, cand am primit acest produs mi-am spus ca nu-l voi folosi prea mult pentru ca am deja o galeata cu mop, iar inca o ustensila asemanatoare nu-mi trebuie. Doar vreau sa imi simplific existenta, nu sa ma incarc de lucruri inutile, cum ar fi aparate pe care nu le folosesc decat ocazional. Dar tocmai din ratiuni de simplitate l-am pastrat si am inceput sa il folosesc tot mai des. Sa iti explic de ce.

Mopul Easy Spray XL este un mop fara galeata. Are in loc, atasat pe maner, un rezervor pe care il umpli cu apa si solutie de spalat pe jos. Cand apesi pe acel maner, dintr-un orificiu aflat deasupra lavetei tasneste apa pe podea, care iti uda laveta ca sa poti sterge eficient. In raport de inclinatia mopului fata de podea, poti stropi mai aproape ori mai departe, mai mult sau mai putin, dupa cum vrei ca sa stergi usor suprafata dorita.

Cum am spus, in prima faza nu m-a ”prins” foarte tare ideea acestui produs, dar l-am scos de doua-trei ori la probat si… m-am razgandit. Faptul ca nu ai cu tine o galeata de luat permanent cu tine iti reduce timpul necesar pentru a sterge pardoseala.

In al doilea rand, rezervorul este suficient de mare (650 ml) incat sa nu fie nevoie sa il umpli de mai multe ori la o spalare si nici nu este nevoie sa schimbi apa (cum este in cazul galetii). Eu umplu rezervorul cam pe jumatate si sterg din el de mai multe ori.

Laveta este din microfibra si este montata pe o placa de 42 cm si se scoate usor (ca sa o poti spala, inclusiv in masina automata), apasand cu piciorul pe o clapeta albastra. Se misca foarte usor, asa cum poti vedea si mai jos.

Ideea este ca, tot proband si testand, m-a prins asa de tare ideea de a sterge pe jos fara sa car galeata dupa mine, incat folosesc mai des acest mop decat pe cel clasic (care este, by the way, tot Leifheit, respectiv setul Clean Twist, despre care ti-am povestit AICI).

Ce trebuie sa mai stii este ca este de preferat sa folosesti setul acesta pentru intretinerea zilnica si mai putin in cadrul operatiunilor ample de curatenie, cand este nevoie sa speli – ori, mai bine zis, sa freci – pe jos cu simtul raspunderii, cu multa apa si in mai multe serii. Curata bine, dar laveta se va murdari mai repede cand o folosesti intr-o zona foarte murdara.

Mopul Easy Spray XL de la Leifheit este usor de depozitat (ocupa mai putin loc decat un mop cu galeata), il pui rapid la treaba (are apa la purtator) si curata bine orice suprafata, daca nu este extrem de murdara. In cazul podelelor foarte murdare, este de preferat insa un mop clasic, ale carui moatze (am zis bine, intelegi la ce ma refer, da?) patrund mai bine peste tot, ca sa absoarba mizeria.

Acest mop este o solutie perfecta si suficienta pentru locuintele cu spatii mici de depozitare si in care nu exista factori de murdarire serioasa (copii, animale). Este foarte util si acolo unde se murdareste totul serios (ca la noi, de exemplu), dar aici merge ca metoda de substitutie, rapida si eficienta in utilizarea zilnica, intre curateniile serioase.

Sper ca recomandarea mea sa iti fie de folos, iar daca este asa, te rog sa distribui articol in social media si prietenilor care ar putea fi interesati de acest produs.

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like