Seară de seară, baia este prilej de discuții despre ce s-a întâmplat la școală, despre ce am pățit de dimineață, despre cum a fost ziua și dacă am petrecut-o veseli sau triști. Luăm orele la rând și vedem ce am făcut și ce am pierdut, unde a fost bine și ce ne-a supărat.
De data asta, trecem repede prin Comunicare în limba română și prin Matematică, unde litera ”â” și adunările nu mai ridică de mult probleme.
Câteva secunde de liniște și…
– Mami, ești o oaie!…
În prima secundă, nu știu dacă să râd ori să mă încrunt. Am o sclipire însă și fac legătura cu ora de Religie, căreia îi venea rândul, în orar. Fac ochii mari, așteptând continuarea.
– Da, ești o oaie și Isus e un păscar…
De data asta, nu îmi pot reprima zâmbetul și îl corectez: păstor, nu păscar.
– Dar de ce suntem noi niște oi? N-ai spus că nu trebuie să ne luam unii după alții, ca oile, atunci când cineva face o prostie?
După primul moment de perplexitate, croșetez o explicație în care să împac învățăturile mele despre lume și viață cu nefericita întâmplare care se numește programă școlară la Religie.
Mă bucur că încă nu știe cine este Gigi Becali. Cu greu aș fi putut să explic ceva dacă în această ecuație ar fi intrat și un adevărat oier.
:)))) Nu mi-a trecut prin minte asa comparatie.
Eu credeam că i-aţi explicat de ce este bine să fii blând şi bun ca oaia şi nu obraznic şi stricăcios precum capra. 🙂
Mi-a fost destul de dificil sa explic unui copil ce inseamna o parabola, asa ca i-am explicat ca este doar o comparatie. Nu stiu daca a inteles chiar tot.
Şi ce explicaţie i-aţi dat?
Uneori întrebări de felul acesta (Dar de ce suntem noi niște oi?) sunt mai profunde decât sutele de probleme pe care le inventează mulţimile de intelectuali.
Ar fi o solutie, dar noua ne place galbenul. 🙂
Mda, dar chiar si in metafora cu oile exista o scapare, o evadare, o sansa. Se numeste oaia neagra! Eu votez pentru ea! 🙂
Intotdeauna. :)) Oricum, cred ca de multe ori gandesc mai repede ca noi.
:)) greu cu explicatiile pentru cei mici 🙂