#LectiaDeBricolaj: fata de masa cu fructe imprimate

O zicala urbana spune ca, atunci cand viata iti ofera lamai, sa faci o limonada cu ele. Hai sa adaptam ideea si sa folosim lamaile intr-un alt proiect do it yourself: fabricam imprimeuri vesele, de sezon, pe textilele din gradina ori din balcon. Sa-i prinzi si pe copii in acest proiect, sigur le va face placere sa transforme lamaile in stampile si sa faca fructe imprimate. 

Vezi in continuare cum faci asta, intr-un proiect pe care l-am facut pentru rubirca mea „Lectia de bricolaj” de la Prima TV.

Despre materiale

Porneste in proiect cu o piesa textila alba ori intr-o culoare deschisa – o fata de masa ori fete de perna pentru terasa, dar poti folosi si perdele ori draperii. Mai ai nevoie de vopsea pentru textil galben, verde, rosu (iti recomand Jacquard Textile, pe care o gasesti aici, desi eu am folosit altceva) si o lamaie si un mar. Iti sunt de folos si carioci pentru textil, daca vrei sa adaugi detalii fructelor – negru, verde sau maro si gri.

Pentru aplicare, ti-ar fi de folos bureti pentru vopsit si o farfurie din carton sau fibra naturala. Vei avea nevoie si de un fier de calcat, pentru a fixa vopseaua.

Pasii de urmat

Tai in doua fructele si folosesti un servetel sau o carpa pentru a absorbi sucul, pentru ca acesta iti poate dilua vopseaua si lasa alte urme decat cele pe care le doresti. Folosind buretele, aplici vopsea galbena pe jumatatea de lamaie, apoi stampilezi cu ea textilul, din loc in loc. Nu apasa foarte tare, ci atat cat fructul sa lase o amprenta draguta.

Faci acelasi lucru si cu marul, folosind vopsea verde. Poti sa si combini culorile, ori sa faci marul rosu, galben sau portocaliu. eu am combinat galben si verde in cazul lamaii, si am imprimat astfel cu lamaie verde / lime fata de masa.

Ulterior, pentru contrast, poti adauga mici fructe rosii – merisor sau cirese, pentru care folosesti amprenta unui burete mic, dar merge si un capac de carioca ori capatul unui creion mai gros. eu am adaugat cateva mustati negre si codite acestor fructe, transformandu-le in mere mici, padurete.

Cand ai terminat stampilatul, lasi textilul la uscat, iar in final il calci bine, pentru ca asta ajuta la fixarea vopselei pe textil. Poti spala mai tarziu textilul fara probleme, in masina de spalat, cele mai multe vopsele pentru textil fiind rezistente la spalarea la o temperatura de 30 de grade.


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma atat vineri dimineata, la “Lectia de bricolaj” de la Prima TV, cat si pe alte platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top