DIY: suport auriu cu nume, pentru invitati

Prin alte parti, suportul acesta se numeste “place holder” si te ajuta sa tii minte mai usor cui atribui fiecare loc la masa. Este foarte util cand ai musafiri numerosi si arata grozav asezat in fata locului fiecaruia.

Este un proiect usor de facut si de mare efect, de aceea iti recomand sa il incerci la masa de revelion. Invitatii tai sigur vor fi impresionati!

Ia in calcul cate un suport pentru fiecare persoana care va sta la masa, dar pune si 1-2 de rezerva, pentru musafirii neanuntati sau ca sa ai in plus, in cazul in care vreunul din suporturi nu iti iese din prima asa cum vrei. Materialele necesare sunt urmatoarele:

  • o bucata de hartie foarte groasa ori carton subtire pentru pictura (cel folosit de mine are grosimea de 300 gr/m2),
  • dopuri din pluta (cele mai potrivite sunt de la sticlele de sampanie),
  • o forma rotunda pentru taiat prajituri sau un pahar,
  • sclipici auriu sau in culoarea dorita (din magazinele cu materiale de bricolaj sau cosmetice),
  • creion cu lipici,
  • vopsea aurie (eu am folosit Maimeri Polycolor, cumparata de la Hornbach),
  • optional – carioci metalizate – auriu, cupru, argintiu.

Ca ustensile, iti sunt necesare o foarfeca, un creion si o pensula.

Primul pas este sa decupezi dischetele din hartie / carton pe care vei scrie numele. Folosesti forma pentru prajituri pentru a desena corect dischetele si apoi le decupezi cu grija, din foaia de hartie sau carton. Decupeaaz 1-2 bucati in plus, astfel incat sa ai rezerva daca nu iti place cum ai scris ori ai nevoie sa refaci una.

Pe fiecare discheta, scrii initiala numelui fiecarei persoane care va lua loc la masa. In functie de indemanare, poti scrie tot numele, dar este mai simplu sa te limitezi la initiala. Pentru ca lipiciul se usuca repede, fiecare discheta trebuie terminata inainte de a te apuca de urmatoarea.

Imediat dupa ce ai scris litera, presara sclipici pe lipiciul ud, acoperindu-i integral suprafata. Misti usor foaia in toate directiile, ca sclipiciul sa se prinda cat mai bine pe litera, iar surplusul il scuturi pe un servetel. Cand lipiciul se usuca, literele ies frumos in evidenta pe hartia curata.

Un truc: foloseste sclipici ceva mai mare, nu foarte fin. Sclipiciul pudra se indeparteaza greu de pe maini si de pe hartie, lasand in urma un aspect patat, murdar. Si inca ceva: poti adauga puncte metalizate in jurul literei, cu pensula ori folosind cariocile metalizate.

Suportul il vom compune din dopurile de pluta pe care le vopsim in auriu. Cand se usuca, dopurile trebuie crestate in varf, cu un cutit mai gros, iar in taietura introduci cartoanele cu litera.

Odata terminate suporturile, iata cat de frumos se combina cu restul elementelor, pe o masa aranjata in alb si auriu! Daca ai un set complet de litere, l poti folosi atat la masa de revelion, cat si in alte ocazii, cand ai invitati la masa si vrei sa ii impresionezi.

Si pentru ca am vorbit despre masa aranjata in alb si auriu, iti mai arat rapid o imagine din urmatorul proiect pe care ti-l pregatesc – un element simpatic, tot pentru masa de revelion.

Ti-a placut proiectul? Distribuie-l in social media si trimite-l prietenilor pasionati de bricolaj! Si ramai aproape, pentru urmatoarea idee DIY destianta mesei de revelion!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like