De mica m-a amuzat modul in care pot modela sapunul atunci cand il uzi. Mai tarziu, am folosit aschiile ramase de la sapun ca sa marchez linii pe materialul pregatit pentru croit, inainte de a-l taia dupa tipar. Acum am gasit o alta utilizare resturilor de sapun: il transform in bile de sapun colorate pentru spalat.
Bilele de sapun sunt o metoda simpla de a refolosi resturile de sapun, intr-o forma simpatica si usor de realizat, dar le poti face si din sapun nou si sa le dai cadou prietenilor. Le poti folosi si in propria baie, mai ales daca ai copii amatori de spuma colorata.
Hai sa iti arat cat de simplu este sa le faci!
Materialele sunt la indemana in orice casa, sunt convinsa de asta. Iti trebuie sapun bine uscat, o razatoare, colorant alimentar sau vopsea lichida pentru oua si ulei esential. O precizare importanta este ca, atunci cand faci bilele pentru a le da cadou, este de preferat sa folosesti sapun nou, din motive de igiena.
Sapunul trebuie sa fie bine uscat, ca sa poata fi dat usor pe razatoare.
Odata ca ei adunat fulgii de sapun, ii imparti pe gramajoare, suficient de mari cat sa o poti transforma intr-o bila. Adaugi cativa stropi de colorant alimentar si de ulei esential, un si cativa stropi de apa si amesteci bine, pana obtii o compozitie lipicioasa.
Din aceasta compozitie faci bilele, pe care le rotunjesti rotindu-le intre palme.
Obtii bilute colorate precum cele pe care le vezi mai jos.
Culoarea bilelor depinde de cat colorant pui si trebuie sa stii ca acesta va colora si spuma pe care bilele de sapun o fac. Eu am pus destul de mult si de aceea a iesit culoarea atat de intensa, iar spuma asemenea. Mainile nu se pateaza de colorant, pentru ca sapunul neutralizeaza imediat efectul lui.
Eu am facut o proba si am „spalat” bilele imediat, ceea ce a mai diminuat din culoare si a facut sa iasa la iveala fulgii mai deschisi de sapun. Iti recomand sa le speli si tu inainte de a le dauri, pentru a ajunge la un anume aspect finit pe care il capata dupa ce trec printr-o utilizare in apa.
Poti pune mai putin colorant, daca vrei ca bilutele sa nu se „decoloreze” atat de mult la spalat. Culoarea va ramane oricum pe ele, in degradeuri.
Dupa spalare, le lasi la uscat pana devin lucioase, ceea ce va dura cateva ore. Atunci le poti ambala frumos si darui cuiva drag, drept dar facut in casa, cu cele doua manute ale tale.
Ti-a placut acest proiect de reciclare? Distribuie-l in social media, sa afle si altii cat este de usor sa fac bilute din sapun!
Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma pe mai multe platforme:
- pagina de Facebook Gabi Ralea DIY | Decor | Living
- grupul de Facebook Gabi Ralea DIY & Living
- YouTube
Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!