Mi-am luat inima in dinti si mi-am vopsit mobila din PAL singura. Nu am slefuit inainte, pentru ca am folosit vopseaua potrivita. Am folosit materialele pe care prietenii de la Rouge Boutique Decor din Brasov mi le-au trimis si, cu ajutorul lor, mi-am scimbat aspectul mobilei din hol. Si acum sa iti povestesc cum a fost si ce a iesit…
Despre vopselele de la Annie Sloan ti-am mai povestit recent. Am ales aceasta vopsea pentru ca am inteles ca se poate aplica pe PAL fara slefuire inainte. Am incercat – cred – cam tot ce se putea cu vopseaua asta, ca sa vad care ii sunt limitele. Am vopsit, am sigilat cu ceara si acum iti povestesc si tie cum a fost.
Citeste si:
Cum mi-am vopsit singura mobila de bucatarie
Vopseaua pe baza de apa: 7 trucuri de stiut
Despre materiale pentru vopsit mobila din PAL
Am pornit cu un dulap maaaaaare din PAL, pe care il vezi mai jos.
Am decis sa ii vopsesc usile in Original – o nuanta calda de alb din paletarul Annie Sloan. Am avut o cutie de un litru (care acopera o suprafata de 13 mp), plus o cutie de 500 ml de ceara incolora, pentru sigilarea vopselei. Am consumat aproape toata vopseaua (am dat 3 straturi, o suprafata totala de circa 12 mp) si aproape trei sferturi din cutia de ceara.
Textura la care sa ajung dupa vopsire a fost o problema dezbatuta dinainte. Cu pensula cu vopsea groasa, obtii textura lemnului, cu trafaletul suprafata e mai plana – mai ales daca subtiezi vopseaua – ori asemanatoare peretelui, in raport de tipul folosit (burete ori blana).
Noi aici am avut dezbaterea in familie: eu am vrut textura de lemn, sotul ceva mai modern. Daca-i test, atunci test sa fie, mi-am zis! Si le-am incercat pe toate, in straturi diferite! A iesit in final ceva combinat, urme de lemn pe alocuri matuite de trafalet, dar noua (a se citi mie, in primul rand) ne place foarte mult.
Pentru ca vopseaua asta este pe baza de apa si se usuca repede, ai nevoie de apa la indemana, intr-un pulverizator. Asa poti adauga apa usor si uniform in vopseaua cu care lucrezi. Iti mai trebuie banda adeziva din hartie, ca sa poti izola pe unde nu vrei sa vopsesti, dar si o carpa, pentru situatiile de urgenta.
Pentru ceruire, ai nevoie de carpe care sa nu lase scame si nici culoare. Iti recomand prosoapele din bumbac, care sunt grosute si nici nu lasa scame asa cum fac alte tipuri de material textil. Sau – si aici geniul practic al sotului meu are toate meritele – poti sa folosesti o bormasina cu burete la capat, ca sa dai rapid un luciu EXTRAORDINAR. Ca sa explic, sotul meu (care este foarte pasionat de masini) are o trusa speciala de polishat diverse chestii la masina, din care face parte si chestia pe care o vezi in imaginea de mai jos. Se monteaza in bormasina in loc de burghiu si lustruiesti. Muuult mai simplu. 🙂
Cat pregatesti tu toate astea, pune cutia de vopsea cu fundul in sus, pentru 20-30 de minute. Se omogenizeaza mai bine, dar tot trebuie sa amesteci in ea cand o deschizi.
Cum te pregatesti pentru vopsit mobila din PAL
PAL-ul, mai ales daca este extrem de lucios, nu are porozitatea lemnului si nu va absorbi la fel vopseaua, asa ca trebuie sa urmaresti sa adere cat mai bine. Am vopsit inainte un scaunel din lemn, cu acelasi tip de vopsea, astfel ca stiam cum se lucreaza cu lemnul si am putut vedea diferenta. Cu toate acestea, poti ajunge la acelasi rezultat dupa vopsire, chiar daca suprafetele sunt diferite.
Eu am sters bine usile dulapului, urmarind sa nu ramana amprente ori alte urme grase, pentru ca acestea impiedica vopseaua sa adere. In final, am sters cu o carpa imbibata in alcool tehnic si am lasat sa se usuce.
Cea mai tare chestie totusi este ca nu am slefuit, asa cum trebuie in mod normal cand folosesti alte tipuri de vopsea. De fapt, de asta am si ales vopseaua aceasta, pentru ca altfel, as fi schimbat usile cu totul. Cred ca treaba asta cu slefuirea este si motivul pentru care unii considera dificil sa schimbi culoarea mobilierului din PAL si prefera sa cumpere altul…
In mod normal, usile mobilierului se demonteaza pentru a le vopsi cum trebuie de jur imprejur. Asta mie mi-a ridicat probleme, in sensul ca as fi avut nevoie de a doua persoana care sa participe si care nu era disponibila. Asa ca am lasat usile la locul lor si am folosit diverse trucuri sa le vopsesc cum trebuie si peste tot. Am demontat insa manerele, pentru ca era mai simplu decat sa vopsesc in jurul lor.
Cum vopsesti
Daca ai tot ce iti trebuie in jur, te poti apuca de vopsit. Am fost sfatuita sa dau primul strat mai subtire, asa ca am adaugat apa cu pulverizatorul in cutia cu care lucram, cred ca in jur de 15%. Indiferent ca folosesti pensula ori trafalet, regula este aceeasi: continui mereu de unde este uda vopseaua, ca sa nu ramana dungi inestetice.
Odata ce ai dat primul strat, lasi sa se usuce bine si il dai pe al doilea. Nu te speria daca, dupa vopsit, culoarea iti pare diferita de ce vezi in catalog: ea se modifica odata cu aplicarea unui strat de ceara. Am avut acelasi sentiment cand am dat prima oara ceva cu alb Original, care parea ca foaia de hartie. Cand m-am ocupat de dulap am stat linistita, pentru ca stiam ca, dupa ceruire, va iesi exact ce vreau. Vezi mai jos diferenta de culoare inainte de ceruire (dulapul) si dupa ceruire (taburetul).
Cum dai cu ceara
Stratul de ceara de la final sigileaza si protejeaza vopseaua si – din cate am constatat – face culoarea mai pronuntata, asa cum este in catalog, atunci cand ceara este incolora. Este importanta aceasta sigilare, pentru ca altfel vopseaua ar ramane cretoasa si nu ar fi protejata de murdarire.
Primul lucru de care m-am temut a fost sa nu raman fara ceara. Aveam un litru de vopsea si doar jumatate de ceara, iar asta m-a facut sa aplic ceara nu cu zgarcenie, ci mai degraba cu atentie, ca sa nu fac risipa. La final mi-am dat seama ca ceara era mai mult decat suficienta pentru suprafata pe care am vopsit-o.
Nu e complicat: iei ceara din cutie cu carpa si o intinzi usor pe suprafata fara sa apesi. Dupa ce ai distribuit-o uniform, o intinzi ca pe crema de maini, ca sa patrunda in porii vopselei. Daca ai pus prea mult, stergi cu o alta carpa, dupa cum am invatat la atelier. Eu insa am avut grija sa nu pun in exces si am preferat mai degraba sa adaug decat sa sterg din surplus.
Cum iti dai seama cand ai pus destul? Iti dai seama usor: suprafata vopsita arata precum un geam sters, asa ca vezi zonele neacoperite ori in care nu ai intins ceara cum trebuie. O lumina potrivita – nu neaparat puternica, dar dintr-un unghi bun – te ajuta sa vezi aceste diferente.
Am lasat ceara sa se usuce cateva ore bune si apoi am lustruit. Aici ideea sotului meu de a folosi buretele si bormasina fost geniala! Daca n-ai chef sa lustruiesti, poti continua a doua zi. E chiar indicat sa astepti, daca vrei sa arate si mai bine.
Cateva sfaturi de final pentru vopsit mobila din PAL
Una peste alta, sunt multumita de rezultat desi am avut emotii sa fac teste pe un dulap asa mare. Acum, dupa ce am muncit doua zile (ti-am spus ca aveam un dulap maaare, da?), pot sa iti dau si cateva ponturi ca sa iti iasa totul perfect.
- Ai grija sa nu ii strici marginea cutiei cand ii scoti capacul, pentru ca ea trebuie sa ramana intacta si sa izoleze vopseaua de mediul exterior. Nu am patit-o acum pentru ca stiam de ce sa ma feresc, dar am busit rau o alta cutie de vopsea pe baza de apa.
- Nu lucra direct din cutie, ci toarna atat cat iti trebuie intr-un recipient separat. Pentru ca se usuca repede, adauga vopsea in recipient de mai multe ori pe timpul vopsirii si pulverizeaza cu apa atunci cand vezi ca a devenit prea vascoasa.
- Nu lucra direct din cutia cumparata si pentru ca se usuca pe margini si raman resturi care, mai tarziu, iti vor strica aspectul finit al mobilei. E enervant ca o cojita de vopsea sa iti strice textura aia uniforma la care au muncit atat.
- Dilueaza vopseaua, mai ales cand vrei sa nu ai un aspect foarte texturat, ci unul modern, plat.
- Ai grija sa pastrezi aceeasi consistenta a vopselei pe tot timpul vopsirii. Daca ti se termina vopseaua din recipientul de lucru, pui alta si o aduci la aceeasi consistenta cu ce aveai inainte, ca sa pastrezi acelasi aspect si acoperie.
- Omogenizeaza bine cand adaugi apa, altfel vopseaua va curge pe mobila si se aduna in picaturi la marginea de jos. Un avantaj major al vopselei pe baza de apa este ca nu curge, in conditii de utilizare normala (e super sa poti lucra fara sa stropesti in jur). Dar totusi are si vopseaua limitele ei, ca orice lucru pe lumea asta…
- Pastreaza sensul cand vopsesti, ca sa mentii textura. Asta este valabil mai ales daca vopsesti cu pensula.
Asa arata dulapul meu acum.
In concluzie…
Mai am un dulap mare pe hol – tot PAL si tot foarte lucios – pe care il voi vopsi la fel. Acum, ca stiu cum functioneaza, imi va lua probabil jumatate de zi.
Ce sa tii minte despre vopseaua asta? In primul rand, ca o poti aplica fara slefuire si fara sa aplici un primer inainte, ceea ce mi se pare colosal. Trebuie totusi sa cureti bine suprafata si sa o degresezi, ca sa prinda vopseaua.
In al doilea rand, ca poti sa o intinzi cu usurinta, mai ales daca adaugi din cand in cand un pic de apa. Daca este mai groasa, vascozitatea ei te ajuta daca vrei texturi in reliefDaca ai langa tine pulverizatorul, 2-3 pufuri sunt exact ce trebuie, din cand in cand. Eu am folosit si pensula, si trafalet si a fost ok. Singura problema era ca nu ma puteam decide asupra texturii pe care sa o pastrez la final…
Apoi, este bine ca se usuca repede, pentru ca timpul de lucru se reduce simtitor. Dar tocmai pentru ca usuca repede, ai grija sa ai apa langa tine, ca sa mentii consistenta dorita.
Parerea mea este ca, daca ai ales o asemenea vopsea, este pacat sa nu creezi o textura deosebita. Sunt multe tehnici de aplicare pe care le poti invata la un workshop Annie Sloan.
Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma pe mai multe platforme:
- pagina de Facebook Gabi Ralea DIY | Decor | Living
- grupul de Facebook Gabi Ralea DIY & Living
- YouTube
Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!
Buna. Inainte de aplicarea vopselei GOOD HOME este nevoie sa slefuiesti PAL-ul? Multumesc.
Da, trebuie slefuit daca este o zona utilizata frecvent, precum o usa ori masa. Acolo unde nu exista contact frecvent – rafturi, dulapuri, am constatat ca nu este o problema daca nu este slefuit. Dar este important sa crestem aderenta vopselei acolo unde suprafata este folosita frecvent, iar asta se intampla rupand bariera aceea pe care o formeaza plasticul din PAL in calea absorbtiei vopselei.
Buna Gabi! Multumesc pentru raspuns! Am sa astept 3 saptamani inainte sa ma mai ating de el. Tu ai zis ca ai vopsit cu GoodHome, usile de interior, care banuiesc ca sunt din lemn. In cazul in care pe PAL vopseaua aceasta se comporta diferit, si dupa 3 saptamani inca se zgarie, crezi ca ma mai ajuta sa sigilez dupa 3 saptamani cu un lac sau altceva? Culoarea a iesit extraordinar si mi-ar parea foarte rau sa nu fie si rezistenta. Iti multumesc pentru sfaturi!
Tot cu folie sunt si usile mele, nu sunt din lemn. Am si eu zgarieturi pe una din ele,pe care mi se pare ca nu a prins chiar la fel, probabil trebuia sa degresez mai bine de atat ori este altfel folia, nu am idee. Voi repara cu vopsea punctual, in locurile acelea, apoi ma gandesc sa dau si eu cu un lac deasupra Villa Yacht 3 in1 de la Policolor as alege eu.
In mod normal, lacul nu rezolva problema aderentei, ci doar protejeaza suprafata de zgarieturi. Daaaar vopselele de la GoodHome se desprins ca o peilcula, iar cand se „ciobeste” arata de parca nu ar fi prins, am patit la fel in dormitor, cand am lovit peretele. De fapt, ele se prind, dar trebuie sa nu ramana zone neacoperite.
Totusi, sa nu pierdem din vedere faptul ca este o vopsea din clasa medie, nu una premium.
Buna Gabi! Felicitari pentru articole si sfaturi! M-am hotarat si eu sa dau suflu nou unui dulap de haine destul de masiv ca dimensiuni (240 l/210h/60A). Culoarea originala era alb semi-lucios PAL. L-am demontat, degresat, slefuit manual cu smirghel granulatie 180, sters cu alcool, si aplicat cu trafaletul de spuma, vopseaua de la GoodHome pe baza de apa pentru dulapuri si garderoba.
Intrebarea mea este cum imi dau seama ca primul strat a aderat bine? A doua zi, dupa o pauza de 17h, am vrut sa aplic a doua mana. Am testat suprafata dand foarte usor cu unghiile peste, fara sa apas deloc, si se vad zgarieturile lasate de unghii. Iar intr-un colt chiar am vrut sa vad daca se ia si ajunge pana la albul original si da se ia la zgarietura. Imi poti spune te rog daca am gresit la pregatirea suprafetei inainte, sau orice parere sau sfat e binevenit. Iti multumesc mult!
Ma bucur ca iti sunt de folos sfaturile. 🙂
Vopseaua nu este uscata complet, iar durata de uscare depinde de multi factori, inclusiv de nivelul de umiditate din casa. Am observat ca, daca ai peste 60-65% umiditate, dureaza mai mult uscarea, mmai ales cand vopseaua este aplicata pe PAL, care nu absoarbe la fel precum lemnul. Am avut aceeasi dilema la vopsirea usilor de interior cu GoodHome, pentru ca in baie s-a uscat mai greu ca in bucatarie.
Uscarea in profunzime dureaza cam trei saptamani, timp in care trebuie sa feresti suprafata de contact dur si de zgarieturi. Durata uscarii in profunzime este aceeasi cam la toate vopselele pe baza de apa, diferenta o face apoi rezistenta pe termen lung pe suprafata vopsita.
As mai astepta o zi pana la aplicarea celui de-al doilea strat, timp in care as incerca sa scad umiditatea din camera. In conditii de umiditate sub 60%, curent de aer si la temperatura de cca 23-24 de grade, se usuca vopseaua ok intr-o zi. Sau cel putin asa a fost la mine, cu usile de interior vopsite cu GoodHome.
Buna, Gabi! Multumesc! dar Oskar Aqua Matt ar fi bun pt PAL in caz ca nu gasesc GoodHome?
Ca varianta low cost, merge. Dar GoodHome este la acelasi pret si mie, personal, mi se pare mai buna, mai ales ca are si primer in ea (grund), ceea ce o face mai rezistenta. Oskar pentru pal are o gama foarte limitata de culoare, iar la testul comparativ nu mi s-a parut sa tina la fel de bine precum GoodHome ori Luxens, iar de Annie Sloan nici nu mai vorbesc.
Buna Gabi! Mobila de pal trebuie neaparat slefuita inainte? Daca da, cat si cu ce?(avem si mobila lucioasa, si mata – pe ambele intentionez sa le vopsesc cu Spor Aqua de la Policolor. Am si lac Villa Yacht 3 in 1 incolor de dat deasupra-este neaparat necesar? sau sa il retunez daca este inutil si sa mai cumpar o alta vopsea? ) Spor Aqua email lucios l-am luat pentru bucatarie. ar fi bine sa dau lac incolor desupra sau este de ajuns vopseaua in 2 starturi? l-ai folosit? iese foarte lucios pe mobila? multumesc!
Buna! Nu-ti recomand SPOR Aqua pe mobila din PAL, nu este gandit pentru asa ceva si nu rezista asa cum ar trebui. Am testat eu, in comparatie cu alte vopsele si nu as alege asta daca as avea mobila din PAL. O varianta accesibila si buna este GoodHome de la BricoDepot, la acelasi pret ca si cea de la Policolor. Si as sigila cu lac, iar cel de la Policolor este ok, dar poti folosi si lacul lor, tot de la GoodHome, care exista si in varianta mata. Nu am folosit lacul de la BricoDepot (il am si nu ap apucat inca sa il testez), dar vopseaua este buna, am folosit-o, deci plec de la premisa ca asa este si lacul. Nici cel de la Policolor nu iese foarte lucios, dar nici mat nu poti spune ca este. Depinde cate straturi dai. Eu as da un singur strat, pentru ca sa nu se modifica nici culoarea prea tare (toate lacurile modifica putin nuanta vopselei).
Buna, Gabi! Foarte util articolul tau, dupa ce am citit mai multe articole de la tine, m-am hotarat ca vreau sa-mi vopsesc o usa veche. Astfel am ales vopsea pe baza de apa Oskar Aqua Matt maro. Acum am doua nelamuriri. 1. Ca sa protejez vopseaua aceasta la final, pot folosi ceara? Imi doresc neaparat ca aspectul final sa fie mat, ori foarte putin lucios. Am fost la Dedeman de unde am luat si vopseaua, dar nu am gasit ceara :(, poti sa-mi faci o recomandare, te rog? Si nelamurirea 2. Cu ce altceva pot degresa suprafata inainte de vopsire? Nu am gasit nici alcool tehnic, iar cei de la Dedeman mi-au spus ca daca slefuiesc suprafata nu mai este nevoie si de degresare, insa totusi mi-as dori sa urmez si acest pas.
Zi frumoasa!
Buna! 🙂 Ma bucur ca ti-a fost de folos articolul.
1 – Oskar Aqua Matt nu are nevoie de sigilare cu vopsea ori cu lac, mai ales ca are deja o suprafata mata. O poti acoperi cu un strat de lac mat daca vrei, dar nu stiu cum se comporta in combinatie cu ceara. Dealtfel, ceara este in principal pentru vopselele de tip creta, iar brandurile care vand asa ceva au si ceara aferenta. Aceasta ar fi o explicatie a faptului ca nu o gasesti in magazinele clasice. Poti lua ceara de la Annie Sloan, de exemplu, dar iti recomand sa incerci cu o cutie micuta intai, sa vezi cum se comporta combinatia. Ar fi bine sa faci acest test si cu vopseaua, independent de ceara, inainte de a trece efectiv la vopsit, ca sa vezi efectiv cum arata culoarea. Din cate am constatat, vopseaua asta iese in realitate mai deschisa decat in paletar. Uite aici ceva despre vopselele de la noi, inclusiv Oskar Aqua Matt, in live-u #AmTreabaAcasa in care testez vopselele de la noi. https://www.facebook.com/gabiraleablog/videos/518419559099515/
2 – Degresarea o poti face si cu detergent bun de vase ori cu un degresant pentru bucatarie. Alcoolul tehnic curata impuritatile, dupa slefuire, dar nu elimina degresarea. Ei ti-au spus asta pentru ca, prin slefuire, se intelege de obicei indepartarea peliculei superioare si, implicit, a oricarei urme de grasime. Pelicula asta nu o poti indeparta insa in totalitate la PAL, pentru ca ar insemna sa ajungi la stratul de aglomerat din lemn. Stiu ca toti recomanda slefuirea profunda a mobilei, inainte de vopsire, dar eu cred ca ar trebui sa iesim putin din metodele vechi si sa vedem si solutii moderne, care inseamna vopsire chiar si fara a slefui. Astfel de solutii exista si la noi si am tot vorbit si eu despre ele. 🙂
Imi poti spune, te rog, alcoolul tehnic cu care ai sters suprafata mobilei este cel izopropilic de peste 90% concentratie? Se foloseste ca atare sau diluat?
In ce fel de recipient pot pune vopseaua pe care trebuie sa o diluez cu apa in momentul folosirii? Si cum fac dilutia, mai exact?
Multumesc anticipat!
Da, despre alcoolul izopopilic este vorba. Eu folosesc de obicei „solvent tehnic”, care are in jur de 70% concentratie. Am mai avut si alcool tehnic de 90% si l-am folosit fara probleme direct, nediluat, pe suprafete din lemn. Din cate stiu, cel cu concentratie mare se foloseste pentru curatarea mecanismelor, pentru ca este mai eficient decat cel de 70%.
Cat priveste diluarea vopselei, eu folosesc de obicei un suport din acela rosu pentru trafalet, in care pun purtin cate putin vopsea, iar apoi stropesc cu un pulverizator. Imi este mai usor asa sa ma invart in jurul dulapului / obiectului de vopsit, fara sa vars vreo cutie.
Se poate adauga pana la 20% apa la primul strat (la PAL cel putin asa se recomanda). In rest, se dilueaza cu 5-10%, cand vopseaua tinde sa se ingroase ori cand a stat prea mult si a devenit vascoasa.
Cum se comporta stratul de ceara la curatirea cu soltii de curatare? Se coloreaza sau se duce daca folosesc un detergent moale ca si cel de vase?
Eu curat cu apa si solutie pentru mobila sau parchet. Cu detergent de vase nu am incercat, dar nu cred ca ar merge. Ca recomandare, se poate inlocui ceara cu lac pe baza de apa – eu folosesc Villa Yacht 3 in 1, de la Policolor – care este si mai rezistent. Am dat asa pe masa din sufragerie si tine fara probleme, inclusiv la spalat cu buretele de vase, dupa uscarea completa.
Felicitari pentru articol, foarte util
Bună. Vopseaua Annie Sloan poate fi aplicată și cu pistolul de vopsit? Mulțumesc.
Da, merge si cu pistolul de vopsit, dar trebuie diluata. Caand comanzi vopseaua, iaa legatura cu distribuitoarea si ii spui ce vrei sa faci, iar ea iti va explica exact cat trebuie diluat.
Buna…vreau sa vopsesc o masa mai veche, intrebarea este daca aceasta vopsea merge aplicata si cu trafaletul? Nu stiu daca ma voi descurca cu pensula, astfel incat sa nu umplu suprafata de dare si alta intrebare.. inafara de ceara lor speciala pt sigilat, ar merge si altceva? Ai idee daca ar fi compatibila si cu alt lac din comert? Seara faina
Buna si ma bucur ca ai intrebat. 🙂 Sigur ca poti da cu trafaletul, vei obtine o textura dreapta, moderna, diferita de cea care ramane in urma pensulei. Vopseaua asta se intinde foarte bine si nu exista vreun pericol sa ajungi la un aspect inestetic. Daca iti este dificil cu ceara, iti recomand lacul pe baza de apa Villa Yacht 3 in 1 de la Policolor, care se aplica usor si sigileaza foarte bine.
Te invit si la workshopul meu despre solutii accesibile de reconditionare a mobilierului, daca vrei sa afli mai multe despre vopsitul mobilei. Detaliile de organizare si participare le poti gasi aici: https://www.facebook.com/events/297169311126048/
Exact asta vreau să fac, dar cu mobilă din bucătărie! Însă visez si la tehnica șervețelului….merge după? Peste ceara? Nu mă pricep, o să studiez tutoriale însă este un vis al meu:)
Peste ceara nu merge aplicat nimic, pentru ca este o solutie grasa si care impermeabilizeaza. Servetelul trebuie aplicat inainte de ceara, iar deasupra merge mai degraba un strat de lac incolor, tot pe baza de apa. Recomandarea mea in acest sens este Villa Yacht 3 in 1 de la Policolor.
Cat despre mobila de bucatarie, tocmai am terminat-o pe a mea de vopsit si apare articolul final la mine pe blog. 🙂
Mulțumesc! Am deja vopseaua acasă dar nu eram hotărâtă sa ma apuc de treaba. O sa îl vopsesc mâine
Mult succes si sa vii sa ne spui cum a iesit!
Buna! Cum rezista vopseaua? Sa cojit pe undeva?
Rezista excelent. Nu s-a cojit pe nicaieri, asa ca voi vopsi si al doilea dulap fix la fel. Pentru usile de interior am decis sa folosesc aceeasi vopsea, tocmai pentru ca a aderat foarte bine. Sunt foarte multumita de ea 🙂
Buna Gabi,
Cum arata acum dulapul? Vopseaua e ok, nu s-a cojit, isi pastreaza luciul? Am si eu un dulap pe hol si as vrea sa-l vopsesc.
Multumesc,
Arata foarte ok. Nu se cojeste si s-a uscat si mai bine, in sensul ca suprafata este mai dura decat la o saptamana doua dupa vopsire. Uite aici cum arata acum: https://photos.app.goo.gl/nKuNVEecfKdAShgF8
Singura mea problema este culoarea vopselei, in sensul ca am supraestimat capacitatea noastra de a mentine curat albul :))))
Cum rezista vopseaua in timp? Am mai vazut solutii similare cu acelasi gen de aplicare si nici una nu a rezistat pe termen lung.
Deocamdata a trecut doar o saptamana. Nu a sarit pe nicarieri si nici nu s-a zgariat, desi este o zona a casei des folosita si lovita de copil cand joaca diverse jocuri prin casa. Mi se pare mai dura vopseaua acum decat dupa aplicare, iar aspectul este diferit fata cum arata celelalte vopsele. O studiez aproape zilnic, pentru ca mai am un dulap pe hol si vreau sa il fac la fel. Deocamdata nu am nimic de carcotit.:)