Perna fara fermoar

Cum cosi o fata de perna fara nasturi ori fermoar

O fata de perna este foarte ieftina, cred ca o poti cumpara si pentru cativa lei din magazinele cu decoratiuni interioare, in timpul promotiilor. Dar poate ai deja bucati de material pe care vrei sa le folosesti fie pentru o pernuta decorativa, fie pentru o fata de perna pentru dormit.

Mai ales pentru dormit, zic eu!

Pentru ca avantajul modelului despre care iti vorbesc acum este ca, indiferent cum ai intoarce perna, nu dai de nimic care sa te jeneze cand dormi, cum se intampla cu fetele de perna care au fermoare ori nasturi.

Citeste cu atentie, pentru ca iti va fi de folos indiferent de masura pernei pe care vrei sa o imbraci!

Eu iti dau drept exemplu o perna cu dimensiunile de 50 cm x 70 cm, de felul celor pe care le gasesti recent prin toate magazinele de profil. Fata de perna este din bumbac, dintr-un set de lenjerie pentru copii, despre care iti voi vorbi in curand.

Cum masori

Este foarte simplu, ai nevoie de o bucata de material cu urmatoarele dimensiuni:

  • lungimea = lungimea pernei x2 +25 cm
  • latimea = latimea pernei + 5 cm.

De ce asa? Pentru ca avem nevoie de 5 centimetri (2,5 cm pe fiecare parte) drept rezerve pentru cusaturi, iar bucata de 20 de centimetri va functiona drept fanta care va impiedica perna sa iasa din invelitoare, asa cum vei vedea mai jos. Sa luam un exemplu concret: pentru o perna cu dimensiunile 50 cm x 70 cm, vom avea o bucata astfel:

  • lungime = 70 + 70 + 25 = 165 cm
  • latime = 50 + 5 = 55 cm.

Foloseste aceeasi schema pentru orice dimensiune de perna, inlocuind in acest calcul cei 50 si, respectiv 70 de centimetri care reprezinta dimensiunile pernei mele.

Cum cosi fata de perna

Sa stii ca vei avea un dreptunghi foarte lung si ingust de material pe care trebuie sa il folosesti. Mai intai, cosi un tiv la ambele capete inguste ale materialului, indoind de doua ori rezerva (ca sa prinzi in interior marginea care se destrama) de 2,5 centimetri pastrata in acest scop.

Acum indoi in trei materialul – doua bucati de lungimea pernei si a treia formata din ce raman si care se suprapune peste una din bucatile intregi. Cam asa cum vezi in imaginea de mai jos, unde 1 si 2 sunt fetele pernei, iar 3 fanta despre care iti vorbesc.

Ai grija sa faci aceste indoituri pastrand fata materialului in interior, astfel incat sa lucrezi pe dos. In continuare, ce iti ramane sa faci este sa cosi marginile (lungimile fetei de perna). Pentru o mai buna rezistenta, eu obisnuiesc sa cos si aici tot in sistem tiv, dar poti sa tragi si o cusatura simpla si apoi un tighel pe margine, ca sa nu se destrame in timp materialul, desi este pe dos.

Dupa aceste cusaturi, vei obtine ceea ce vezi mai jos:

Iti ramane sa intorci produsul muncii tale pe fata si sa pui perna inauntru.

Acum vezi la ce foloseste fanta: ascunzi perna sub ea. Vei vedea ca fata de perna se aseaza frumos, pe ambele fete, fara ca ceva din ce e inauntru sa iasa la suprafata.

Cu totul, sunt patru cusaturi de tras pentru aceasta fata de perna: doua tivuri si doua laterale.

Vezi cat este de simplu? Nu-i asa ca o poti coase si tu foarte rapid?

Daca ti-a placut acest articol, distribuie-l prietenilor si in social media!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top