Din cand in cand, fac recomandari de produse, dupa ce am folosit, testat si intors pe toate partile obiectul despre care scriu. Unul dintre ele este mopul cu aburi Cleantenso produs de nemtii de la Leifheit, pe care il am de cateva luni si am asteptat sa il folosesc repetat, ca sa imi fac o parere pe care sa o pot emite fundamentat.
Pe scurt, iti povestesc ce am constatat folosind mopul cu aburi Cleantenso Leifheit si de ce continui sa il utilizez, ca sa decizi in cunostinta de cauza daca vrei sa il cumperi.
Stii probabil, daca imi urmaresti blogul, ca am mai multe produse Leifheit in casa, despre care ti-am povestiti aici. Faptul ca utilizez de un an un mop rotativ Leifheit care se comporta excelent m-a determinat sa testez si altele, Cleantenso fiind unul dintre ele.
Ce este Cleantenso si ce caracteristici are
Cleantenso este un mop cu aburi – deci electric – care functioneaza conectat la priza, cu un cablu suficient de lung (6,5 m) incat sa il tragi dupa tine prin casa fara probleme.
Sistemul prin care curata acest mop este destul de simplu: cand este pus in functiune, prin cele sase duze din talpa, elibereaza abur la temperatura mare, care dezinfecteaza suprafata pe care ruleaza. Conform instructiunilor, ucide 99% dintre microbi, dar asta nu am cum testa, asa ca ii cred pe nemti pe cuvant. Sa ai pardoseala nu doar curata, ci si dezinfectata este important mai ales cand ai copii mici ori animale de casa. Mopul acesta este foarte util si daca ai incalzire prin pardoseala (cum am eu), sistem care tinde sa ridice praful si sa „arunce” in aer microbii adunati pe podea.
Rezervorul de 550 ml se umple cu apa, care ajunge pentru o durata de functionare de 40 de minute. Asta este limita pe care am aflat-o din intructiuni, dar eu nu am atins-o pentru ca dureaza in jur de 25-30 de minute sa curat cei 100 mp din casa mea. In acest timp, consum cam 70-80% din apa din rezervor, in conditiile in care am cam 60% din pardoseala din gresie, 30% parchet si 10% covor.
In capat, are o laveta din microfibra care poate fi usor data jos si spalata. Capatul cu laveta este detasabil, ca sa poti folosi mopul inclusiv pe covor. Ciudat, nu? Te intrebi probabil la ce-ti trebuie mop pe covor, dar sa stii ca raspunsul este destul de simplu: aburul eliberat curata microbii si revigoreaza culorile covorului, facandu-l mai curat.
Cum folosesti mopul cu aburi Cleantenso
In primul rand, detasezi rezervorul din spate si il umpli cu apa pana la semn. Foloseste apa curata, fara adaos de substante, care pot deteriora filtrul rezervorului! Acest filtru se schimba periodic (la sase luni, daca tin bine minte) si il gasesti tot la distribuitorii Leifheit.
Conectezi mopul la priza si apesi pe butonul pornit, apoi astepti cam 20-30 de secunde, sa se aprinda beculetul verde, care iti indica faptul ca apa s-a incalzit si este gata de utilizare. Din acel moment, poti apasa pe clapa turcoaz de pe maner, ca sa eliberezi aburul prin talpa si sa incepi dezinfectarea pardoselii.
Puterea aburului se regleaza in raport de tipul de pardoseala pe care o cureti – cel mai slab abur este pentru podelele din lemn masiv, cel mai puternic pentru piatra si gresie (care sunt cele mai rezistente suprafete si au nevoie de curatare profunda, in toate crevasele).
Mai tine minte ca aburul este eliberat doar cat tii apasat butonul de sub maner. Cand nu este apasat acest buton, mopul va sterge murdaria cu laveta umeda, insa functia de dezinfectare nu este activa, in lipsa aburului.
Eu dezinfectez intai suprafetele din gresie si parchet laminat si apoi trec la covor (singurul din casa este in living), pentru care trebuie scoasa talpa cu laveta. Se scoate usor, apasand cu piciorul clapa turcoaz de pe talpa (imi place ca nu trebuie sa pun mana). Aburul va iesi prin duze si va „scula” textura covorului, lasand in urma un aspect curat si mai proaspat. Gasesti pe pagina de Facebook a blogului un video in care iti arat cum se comporta mopul pe covor.)
Un lucru care imi place mult la acest mop este ca, odata ce ai terminat treaba, il poti strange usor si ascunde intr-un colt, pentru ca se pliaza in doua si sta in picioare fara sa se rastoarne. Ca sa il pliezi, apesi pe butonul de pe maner (ceva mai sus de butonul de pornire) si apesi pe maner. Cablul se strange si el usor pe inaltimea mopului, avand un opritor care il impiedica sa se desire.
Nu am stiut ca acest mop exista pana nu am avut ocazia sa il testez, dar acum nu as mai renunta la el, mai ales iarna, cand functioneaza incalzirea prin pardoseala. In plus, culorile si designul imi plac foarte mult, ca si faptul ca este usor de depozitat si mai ales de folosit.
Ai avut ocazia sa folosesti acest produs? Daca nu, ai intrebari legate de el? Lasa-mi parerea ta intr-un comentariu si nu uita sa distribui articolul, daca ti-a placut ori il consideri folositor!