Home Pentru casa Salveaza mobila: 5 idei de reconditionare
Salveaza mobila: 5 idei de reconditionare

Salveaza mobila: 5 idei de reconditionare

18/02/2017

Mi-am dorit mult o casa noua, construita asa cum am vrut, in care sa am totul nou, asa cum mi-am dorit. Au trecut opt ani de cand ne-am mutat in casa pe care ne-am construit-o si in care cele mai multe piese sunt inca aproape ca noi.

Cu toate ca-s aproape noi, imi vine cateodata sa le schimb si sa iau altele…mai vechi. Da, mai vechi, ca sa le reconditionez si sa le transform in ceva de genul celor pe care le vezi mai jos. 

Proiectele astea mi-au placut atat de mult ca a trebuit sa le adun undeva. Nu le-am putut tine numai pentru mine, desi recunosc ca le-am ales subiectiv. Citeste despre ele si cauta apoi pe-acasa, sa vezi la ce iti folosesc. Si inca ceva: da clicm pe fotografii pentru a te duce la sursa, ca sa citesti integral articolele despre aceste proiecte.

Reconditioneaza o masa cu tablia patata

Cred ca petele ramase de la apa sunt dusmanul tuturor meselor si, in general, al mobilei din lemn. Maria de la The Boondocks Blog a reconditionat intr-un mod extrem de simplu o masuta pentru cafea cu un astfel de defect. Ma intreb cum de nu m-am gandit si eu, cand am patat masa de la Ikea despre care v-am povestit ca am pictat-o.

Pe scurt, Maria a lipit o folie autocolanta neagra, mata, pe tablia mesei, dar a lasat in jur o banda neacoperita, asa cum vezi mai jos. Nu doar ca a acoperit urmele albe de apa, dar a scapat si pe viitor de problema, pentru ca folia impiedica aparitia unor noi stricaciuni.

O tablie noua pentru o masuta veche

Tot despre o masa pentru cafea este si articolul pe care l-am gasit la My Sweet Things, un blog spaniol de DIY si decoratiuni interioare. Pili, autoarea proiectului, a construit o tablie noua din bucatele de lemn pentru o masa serios degradata. Este foartre simplu de inteles ce pasi a parcurs, iar pozele sunt de mare folos in sensul acesta.

Transforma in pantofar rafturile vechi

O idee grozava pentru depozitarea pantofilor am gasit la My Sweet Cottage. Heidi a refolosit rafturi vechi, pe care le-a reparat si vopsit, transformandu-le intr-un pantofar simplu si accesibil. Este potrivit mai ales intr-o casa cu decor rustic ori care se apropie de stilul traditional.

Stilul Ombre nu este doar pentru par

Stilul Ombre se purta glorios anul trecut. Vad ca s-a extins acum si in alte domenii, respectiv mobilierul de interior. Nu am vazut nimic similar la noi, dar am gasit pe un blog american despre reconditionari de mobila.

Carrie de la Thirty Eight Street a trransformat un dulap intr-o consola pentru TV si a vopsi-o in stil Ombre, iar rezulatul este fabulos. Gasesti pe site pasi pe care i-a parcurs, cu fotografii si cu toate explicatiile. O versiune in romana gasesti AICI, nu este perfecta dar poti intelege ce povesteste Carrie despre pasii facuti si despre materialele folosite.

Imi doresc sa am suficient spatiu casa integrez asa ceva si in casa mea. Daca ma gandesc bine, de fapt, s-ar putea sa gasesc pe la tara un dulap asemanator care sa poata fi reconditionat…

Iti place ce citesti? Aboneaza-te pentru a afla primul tot ce public!

Dulapul transfromat in bar

Inca un proiect interesant despre reconditionarea unui dulap am gasit la My Creative Days. L-au transformat intr-un bar, dar ce mi se pare itneresant e modul in care sunt facute spatiile pentru pahare. Si inca ceva: tavita pentru gheata este geniala!

Banca de la fereastra. Si o poveste frumoasa

Am lasat pentru final un proiect cu totul deosebit, descoperit la A Crafty Mix – unul din blogurile mele preferate de DIY. Michele, care locuieste in Africa de Sud, a construit o banca in dreptul ferestrei, pentru noua locuinta a fetitei sale, la scurt timp dupa ce fiul sau la studii in Canada. Banca a fost construita in doar patru ore, fiind o surpriza cu termen limita.

Proiectul il gasesti explicat aici pas cu pas, impreuna cu lectiile invatate pe parcurs. Povestea e frumoasa, citeste-o! Este in limba engleza, dar uite AICI si o varianta tradusa automat in romana.

Si ca bonus, doua proiecte Obraznicaturi: cum repari un set format din masa si patru scaune din lemn…

…si cum salvezi o masuta de cafea cu ajutorul unui set de culori acrilice:

Sper sa iti fie de folos aceste proiecte si sa gasesti in ele inspiratia de care ai nevoie, ca sa iti transformi casa in cel mai placut camin!

Citeste si...

2 comments

acraftymix 27/02/2017 - 17:29

How do I say thank Gabi, it means so much to me that you included Talea’s window seat. Mulțumesc very much <3

Reply
Gabi 27/02/2017 - 17:42

It has a special meaning here: I’ve always wanted to make one for my kid, and I felt somehow you made it possible for me. I still hope I’ll find the way to place it somehow in his room, even if it’s very different than the one you have for your girl. Actually, our houses are very different and much smaller than yours, which limits a lot our ability to create designs.

Reply

Tu ce crezi? Comenteaza!

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1