Vine o vreme, in orice casa, cand trebuie facuta o curatenie profunda, ca sa iasa praful si murdaria din toate cotloanele. Perioada de dinaintea sarbatorilor de iarna este unul din aceste momente. Speli geamurile si perdelele, pui cele mai bune lenjerii, stergi de praf toate cartile din biblioteca si cureti serios gresia si faianta.
Cum cureti insa rosturile de la gresie si faianta, in asa fel incat sa arata ca si cum ar fi noi? Am gasit o solutie pentru asa ceva si ti-o recomand. Iti povestesc mai jos de ce.
Am primit pentru testare solutia pentru curatat rosturi produsa de Asevi, o marca de produse de curatat despre care ti-am mai vorbit pe blog. Stiam sigur ca am unde sa o testez, in conditiile in care am gresie montata in trei sferturi in casa. Oricat as incerca sa raman casa curata, pardoseala se murdareste destul de usor, mai ales in bucatarie, unde am iesire spre curte. Asa se face ca, indiferent de solutia utilizata pentru a spala pe jos, rosturile dintre placile de gresie s-au murdarit destul de tare in cei zece ani de cand locuim aici, fiind necesara o curatare in profunzime.
Solutia despre care iti spun are un mod simplu de utilizare. Conform instructiunilor, se toarna pe rosturi si se intinde, se lasa in jur de un minut si apoi se sterge cu o laveta ori cu mopul. Asa am facut si eu, iata cum se comporta:
Imediat ce torni pe chitul de rosturi, solutia produce o spuma alba, semn ca incep sa actioneze agentii de curatare. Dureaza 10-20 de secunde ca murdaria acumulata in chit sa inceapa sa iasa la suprafata si sa o poti indeparta apoi prin stergere. Poti vede in clipul de mai sus cum, dupa un pic de asteptare, mizeria este usor de indepartat cu mana, eu reusind sa o sterg cu manusa.
Dupa testul pe care l-ai vazut mai sus pe o portiune de cateva placi, am repetat operatiunea in intreaga bucatarie, iar totul a durat in jur de 15 minute. Am intins solutia pe rosturi, am lasat sa actioneze in jur de un minut si apoi am sters cu mopul, de doua-trei ori.
Rezultatul final il vezi abia cand se usuca bine chitul de rosturi, iar diferenta o poti vedea si in imaginea de la inceputul articolului, intre zona de sus si cea de jos a fotografiei. Sau, daca vrei sa vezi mai bine, arata asa:
Important este sa nu lasi substanta sa se usuce pentru ca atunci murdaria va fi absorbita la loc de chitul de rosturi si ajungi de unde ai plecat. Eu am lasat-o cam mult sa stea, uscarea fiind accelerata si de faptul ca am incalzire prin pardoseala, iar gresia era deci mai calda in comparatie cu o podea obisnuita.
Solutia actioneaza rapid, ceea ce este bine, pentru ca nu iti va lua foarte mult timp sau efort sa cureti chiar si o suprafata mai mare, asa cum am eu. Trebuie mai multa atentie atunci cand chitul de rosturi nu a fost pus uniform, asa ca ai putea avea nevoie de un burete ca sa indepartezi murdaria din crevasele chitului inainte de stergerea cu mopul. Cu aceasta ocazie am constatat si eu cat de neregulat este chitul dintre placile de gresie din bucataria mea, dar si cata mizerie s-a adunat in bucatarie, din cauza iesirii spre curte.
Inca un lucru vreau sa iti spun: solutia asta nu miroase asa cum miros de obicei solutiile de curatat cu efect puternic, ceea ce o face foarte suportabila si usor de folosit. Nu am manevrat-o insa fara manusi, pentru ca mainile mele sunt deja vai de capul lor si nu am vrut sa risc.
In concluzie, solutia de curatat rosturile asta a trecut testul si o voi folosi, pentru ca nu cere timp si nici nu imi impute casa cu un miros insuportabil. Ramane sa vad cat de repede se murdaresc rosturile si cat de des va trebui sa o utilizez.
Daca ti-a placut articolul ori crezi ca este folositor, distribuie-l in social media si trimite-l prietenilor care crezi ca au nevoie sa cunoasca acest produs. Poti trimite inclusiv prin WhatsApp, folosind butonul verde de mai jos.
Spor la curatenie iti doresc si sa iti iasa toate proiectele!