O casa colorata care nu se poate sa nu iti placa

Subiectul acestui articol a aparut neasteptat, in timp ce scotoceam in grupurile de bricolaj de pe Facebook. Am vazut cateva imagini dintr-o casuta din Irlanda de Nord, iar cateva ore mai tarziu aveam aprobarea proprietariului sa povestesc aici despre ea. 

Asa ca iata frumoasa casuta pe care Melanie The Upcycling Queen si-a aranjat-o singura, in decurs de doi ani. Si totul prin proiecte de bricolaj care au presupus, intai de toate, reconditionarea sau refolosirea unor obiecte vechi.

 „Cred ca am devenit o societate in care toata lumea arunca de toate si in care nu mai pastram nimic. Si totusi, mie imi place sa salvez lucrurile vechi si sa le dau o viata noua. In plus, este un hobby extraordinar!”, mi-a spus Melanie, iar eu sunt in totalitate de acord cu ea. Asa a reusit sa isi aranjeze casa singura, cu bani foarte putini. Si-a dorit o casa in stil shabby chic si o are. Cu influente ale stilului boem (cunoscut si drept boho) pe alocuri, as adauga.

Stilul este unul foarte colorat, la propriu, in care vei gasi atat culori neutre – gri, bejuri, cat si altele, mai puternice – galben, roz, albastru, portocaliu, turcoaz sau violet, uneori chiar toate in aceeasi camera. Cu toate astea, exista o unitate, data de liniile curbe, modelele florale, texturile asemanatoare. Ar spune unii ca este un decor incarcat, dar uita-te la imaginile de mai jos si incearca sa grupezi obiectele dupa caracteristicile asemanatoare, apoi vei vedea cum se leaga totul!

Un tur virtual

„Intra! Bine ai venit!” Asta imi spune mie acest hol de intrare, unde gasesti un loc de stat desi spatiul este destul de restrans

Scara este si ea un loc in care iti poti exersa creativitatea. Cum? Scriind citate motivationale pe contratrepte, de exemplu.

Una din zonele mele preferate este aceasta – un fel de terasa in interiorul casei, foarte luminoasa. Eu sunt un fan al texturilor catifelate, astfel ca mi-au sarit imediat in ochi fotoliul imbracat in catifea albastruie si pernele. Rozul intens – magenta, mai exact – este culoare de accent aici, intre nuantele de galben si albastru pal.

Sa aruncam o privire si in camera de zi:

Bucataria

Este un alt loc simpatic din aceasta casa, in care tot ceea ce vezi este rezultatul proiectelor de bricolaj. Melanie a refacut, reconditionat, reciclat si construit si vopsit singura tot ce i-a trebuit in locuinta, urmarind sa isi amenajeze casa in stil shabby chic. Drept urmare, fiecare din obiectele pe care le vezi are propria poveste de spus.

 

Dormitoarele

Fiecare dormitor este diferit, fiind adecvat celor care il ocupa. Dealtfel, cred ca poti spune cate ceva despre personalitatea fiecaruia doar vazandu-i dormitorul. Care dintre ele crezi ca ti s-ar potrivi? 

Despre proiectele preferate

Am intrebat-o pe Melanie care dintre proiectele de bricolaj facute in ultimii doi ani a fost preferatul ei. Raspunsul a fost dificil de dat, imi inchipui, pentru ca si mie mi-ar fi greu sa aleg un singur lucru din toate cele pe care le vezi si tu in fotografii. Nu as sti ce sa aleg dintre fotoliul imbracat in catifea albastra, covorul din petice colorate, sezlongul din bucatarie ori masuta pentru cafea din living.

In cele din urma, Melanie a ales: masa si scaunele din bucatarie, in jurul careia se aduna toti si se bucura de mesele in familie si de conversatii placute.

Alt obiect la care Melanie tine mult este dulapul cu rafturi deschise din bucatarie. „Era aruncat la gunoi. L-am salvat si acum gazduieste casutele, ceaninicele si canitele mele”, mai spune Melanie.

O gradina de vis

O astfel de casa trebuie sa aiba si un exterior pe masura. Ai vazut cat de primitoare este intrarea, dar inca nu stii ce armonie se ascunde in curte.    

Ce imi place la aceasta casa este modul in care atat de multe culori sunt in echilibru, fara a fi stridente ori greu de suportat. Este adevarat ca nu este un stil pentru oricine, mai ales ca noi, romanii, avem inca de luptat ca sa iesim din clasicele alb / bej / gri / maro / negru cand ne decoram singuri casele. Ne trebuie curaj sa aruncam si o culoare in schema asta si, daca o facem, simt estetic ca sa stim cand este prea mult. 

Dincolo de asta, o alta bariera ne impiedica sa evoluam: credem ca totul se reduce la bani si ca nu ne permitem un decor deosebit pentru ca implica obiecte mult prea scumpe. Aici te contrazic si iti aduc aminte cate probleme rezolva bricolajul. 

„Crede-ma ca am facut totul cu bani foarte putini, in decurs de doi ani”, afirma Melanie.

Eu nu o contrazic, pentru ca stiu ce potential are un om pasionat de bricolaj. Tu esti un astfel de om?

Later edit: Intre timp, Melanie a renuntat la contul de Instagram pe care posta imagini din casa ei minunata. Acum posteaza ocazional doar in grupuri de profil, astfel ca ma consider norocoasa ca am obtinut acordul ei pentru a difuza imaginile si informatiile despre acest proiect al ei.

Tu ce crezi? Comenteaza!

Scroll to Top