Cum reciclezi cutiile cu vopsea si autocolant

Voi aruncati toate cutiile metalice? Eu nu, iar pe unele le pastrez datorita calitatii metalului si formei care permite acoperirea cu usurinta a suprafetei cu textil, hartie sau vopsea.

Am pastrat trei cutii metalice ramase de la masline din motivele mentionate mai sus si le-am transformat rapid in suporturile de care aveam nevoie pentru pensule. Mai exact, mi-am organizat pensulele pe tipuri, folosind cele trei recipiente perfecte ca forma si marime.

Citeste tot articolul ca sa vezi cum!

Cu am spus, totul porneste de la cutii metalice. De lapte praf, cafea, prajituri, conserve – orice ai la dispozitie ori iti doresti sa reciclezi. Ale mele nu au capac si iti propun sa ramanem la aceasta varianta, pentru proiectul de fata.

Mai ai nevoie de un tub de vopsea spray si o bucata de autocolant suficient de mare incat sa invelesti cele trei cutii. Iti vor mai fi de folos o rigla, o foarfeca si un creion. Eu am ales un spray metalizat de la Maston, care se usuca rapid si se distribuie uniform pe suprafata vopsita.

Vopseste cu sprayul cutiile pana la jumatate. Poti face usor asa tinandu-le in mana protejata de o manusa de plastic ori o punga. Cum nu poti vopsi in casa, rezolvi operatiunea asta fie afara in curte, fie chiar in afara balconului. sunt cateva pufuri de dat pe fiecare cutie ca sa acoperi asa cum vezi mai sus. Le lasi putin la uscat pana tai tu bucatile de autocolant pe dimensiunea necesara: inaltime egala cu cea a cutiei, latime egala cu circumferinta ei plus 1-2 cm.

Cand s-au uscat cutiile, masori si faci semne la o distanta de 3 – 3,5 cm de fund, folosind o rigla pusa pe inaltimea cutiei. Aceste semne reprezinta linia pe care va veni autocolantul tau, care va acoperi cutie in partea superioara, in continuarea zonei vopsite.

Lipesti autocolantul urmarind linia imaginara trasate de semne si il intinzi putin pe cutie, ca sa nu prinda bule de aer sub el. Vei vedea ca, in partea de sus, va ramane o bucata de autocolant, pe care o indoi inauntru si acoperi marginea taioasa din metal.

Atat ai de facut, ca sa faci cutiile sa arate ca ale mele. Cum ti-am spus, eu le folosesc pentru pensule, pentru ca am fix trei tipuri – plate, rotunde cu par tare si rotunde cu par moale, pentru acuarela. Asa sunt perfect organizate si nu trebuie sa mai caut prin tot manunchiul pentru a gasi tipul potrivit de pensula.

Daca ti-a placut acest proiect, distribuie-l in social media si trimite-l si prietenilor pasionati de reciclare. Poti asta inclusiv prin WhatsApp, prin butonul verde de mai jos!

Spor la reciclat, indiferent care iti este proiectul!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top