Tarta cu pere. Sau cum am reciclat niste pere

De obicei, reciclez textile, ambalaj, resturi de lemn sau orice poate sa-si gaseasca alta utilizare inainte de a ajunge la gunoi. Am aplicat acest principiu si in cazul fructelor – cateva pere aduse de la socri si coapte rapid si prematur, la mine in bucatarie. Asa se face ca am folosit perele malaiete pentru a prepara o tarta cu pere, rapida si gustoasa.

Cu toate ca nu-mi propun sa imi manifest talentele si in bucatarie, reteta asta de tarta cu pere a avut asa mare succes incat am repetat-o doua zile mai tarziu, cu mere si stafide. Iata cat de usor este de preparat!

Ingrediente

In afara fructelor, pentru tarta mai ai nevoie de cateva ingrediente, pentru a prepara aluatul de baza si crema in care se scufunda perele. Iata ce-ti trebuie pentru aluat:

  • 200 gr faina,
  • 125 gr unt,
  • 75 gr zahar.

Pentru crema, iti trebuie urmatoarele:

  • 2 oua,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 plic de zahar vanilat,
  • 4 pere,
  • 1/2 sticluta esenta de rom,
  • un pic de sare si un pic de praf de copt.

Cum prepari tarta cu pere

In prima faza, faci un aluat din faina, untul si zaharul din prima lista. Iti este mai usor sa il prepari la blender sau cu robotul de bucatarie, pentru ca lichid nu ai, asa ca ar putea fi greu de framantat. aluatul pe care il obtii il infasori in hartie de copt si il pui la frigider cam doua ore.

Mai tarziu, cat se incalzeste cuptorul la 175 de grade, dai cu unt si faina o forma pentru tarta si intinzi in ea aluatul. Eu nu am gasit forma detasabila, asa ca m-am descurcat cu o tava rotunda, care pentru mine este buna la toate.

Ca sa faci umplutura, bati albusurile cu zahar, apoi adaugi esenta de rom si vanilia, stropul de sare si la final faina amestecata cu praful de copt. Torni compozitia asta in tava si pui deasupra perele curatate de coaja si taiate felii.

La cuptor le lasi cam 30-40 de minute, dar slabesti focul dupa primul sfert de ora, timp in care nu deschizi deloc usa. Probezi daca s-a copt infigand scobitoarea in umplutura: este gata cand scobitoarea iese curata, fara urme de coca pe ea.

Daca vrei sa fie si mai si, presara praf de scortisoara deasupra, cand o scoti din cuptor. Unii ar pune zahar pudra, dar mie doar scortisoara mi se pare a fi parte din poveste, daca ai mere sau pere in tarta asta. Si daca tot ti-am spus despre mere, atunci poti strecura in tarta si stafide puse la umflat in rom cald, ca sa stii ca ai facut o tarta delicioasa rau.

Eu atat am avut de povestit despre reciclarea asta, va las sa va duceti sa cautati merele sau perele, ca poate va ploua in gura dupa ce v-am aratat ce a iesit. Nu stiu ce sa zic de piersici, gutui si prune in compozitia asta, dar parca ma impinge curiozitatea sa mai incerc o reciclare si cu ele, in acelasi stil.

Eu zic sa salvati reteta asta de tarta cu pere, ca e fix pentru aceia care n-au timp sa faca dulciuri simandicoase si nici talent – zic ei! – la gatit. Si sa o trimitei si prietenilor, sa vedeti a cui tarta iese mai gustoasa!

Tu ce crezi? Comenteaza!

Scroll to Top