Ceara impotriva calcarului de pe baterii. Merge sau nu? ▶️

Este adevarat ca ceara impiedica depunerile de calcar de pe bateriile din inox? Am vazut de mai multe ori pe Instagram clipuri despre acest truc care ar impiedica depunerile de calcar pe bateriile de bucatarie sau baie si am zis sa incerc, sa vad daca e asa. Iata ce am constatat incercand sa folosesc ceara impotriva calcarului!

Pentru ca voiam sa testez acest truc, am lasat ceva timp bateriile nesterse, ca sa existe urmele de calcar vizibile. La cat este de dura apa in Bucuresti, a fost o chestiune de doua-trei zile.

Am indepartat intai tot calcarul cu otet si am sters bateriile. Nu folosesc solutie anticalcar de cativa ani si, in general, nici alte solutii pentru curatat din comert din cauza chimicalelor pe care le contin. Otetul este de baza la mine in gospodarie si il folosesc in foarte multe situatii. Uite AICI mai multe variante care ti-ar putea fi de folos.

Apoi, am luat o lumanare si am “lustruit” bateriile cu ea, dupa care am intins uniform ceara. Am stropit cu apa, care ramane pe baterii asa cum vedeti mai jos. O alternativa este ceara pentru mobila, pe care sa o aplici cu o carpa, apoi o intinzi in strat uniform. Este mai usor de aplicat asa si de obtinut un aspect uniform.

Asadar, functioneaza ceara impotriva calcarului sau nu??

Functioneaza daca intinzi ceara uniform, pe toata suprafata bateriei. Odata creata aceasta pelicula cu ceara, apa – si, implicit, calcarul din ea – aluneca de pe baterie si nu mai are aderenta. Cand ceara este intinsa uniform, apa se strange precum bobitele de mercur, fara sa lase urme pe baterie.

In schimb, raman alte urme. Ce s-ar putea sa nu va placa e faptul ca bateria nu mai este la fel de stralucitoare. Cu alte cuvinte, nu mai pare la fel de curata, fiind vizibil faptul ca ceva gras a fost intins pe suprafata ei.

Totodata, cand am folosit lumanarea, a trebuit sa repet procesul a doua zi ca sa reziste ceara pe baterii. Nu se stie cum, stratul de ceara nu mai era la fel de rezistent si de uniform a doua zi. Pe termen lung, nu mi se pare deosebit de eficient.

Cum ar veni, scapi de una si dai de alta. Avantaje si dezavantaje sunt in toate, nu-i asa?

Recomand solutia? Doar daca nu te deranjeaza aspectul gras al bateriilor. Personal, parca prefer sa utilizez periodic otetul pentru curatare decat sa vad bateriile unsuroase.

lumanare din ceara

Sper ca acest articol sa iti fie de folos. Daca este asa, distribuie-l in social media si trimite-l si prietenilor despre care stii ca au nevoie sa afle acest lucru.


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi pentru un trai sustenabil urmarindu-ma si pe alte platforme:

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like