Primul magazin KiK din Bucuresti s-a deschis in 1 martie. Retailerul german de textile deschisese deja o serie de magazine in tara, iar in final a ajuns si in Capitala. Ceea ce e bine, ca altfel nu stiu daca as fi ajuns la ei. Daca nu merge Mohamed la munte, iata ca vine muntele la Mahomed!
A fost lansare cu baloane, reduceri de pret si workshop despre amenajare cu buget redus, despre care povestesc in continuare. Dar sigur te intereseaza mai mult ce poti cumpara de la KiK, asa ca vin cu recomandari in articolul de mai jos.
KiK este o retea de magazine aflata in top 10 in Germania si care are deja 3.400 de locatii deschise in mai multe tari din Europa, recunoscuta pentru produsele textile de calitate si la pret redus pe care le vinde. Primul magazin KiK din Bucuresti are 630 de metri patrati si este situat pe bd. Timisoara, nr.56, in complexul Bucur Retail Park. Mai exact, se afla in zona Frigocom, in proximitatea cartierului de blocuri nou contruite in apropierea strazii Moinesti.
Later edit: Alte doua magazine au fost deschise ulterior in Bucuresti – unul in Liberty Center (mai multe AICI) si altul pe platforma Carrefour Militari (detalii AICI), dar si in alte orase din tara.
Ce merita sa cumperi de la Kik
Retailerul german Kik este profilat in principal pe textile, astfel ca vei gasi mai multe categorii de produse de acest fel: pentru femei, copii, barbati si pentru casa. Mie mi s-au lipit ochii de rafturile cu decoratiuni, dar sunt si alte produse despre care iti spun cate ceva mai jos.
Haine in marimi mari
Recunosc ca hainele pe care le port sunt masura mica spre medie, insa am remarcat lipsa de gust si de imaginatie care pare sa domine, in general, imbracamintea in masuri mari vanduta la noi. Mi-au atras atentia insa hainele de aici datorita imprimeurilor si a faptului ca erau bine lucrate. Preturile mi s-au parut omenesti (in jur de 80 de lei blugii, iar bluzele intre 35 si 80 de lei), astfel ca acest magazin este o varianta foarte buna pentru cei care cauta imbracaminte de acest fel, fie barbati sau femei.
Materiale pentru mic bricolaj
Am cautat de curand panze pentru pictura care sa fie deja montate pe cadru din lemn si a trebuit sa merg pana in centrul orasului ca sa gasesc, iar preturile erau mai mari decat aici. La fel cu vopseaua acrilica la tub, simpla sau metalizata, din care am gasit aici o multime de culori, la un pret bun – 7 – 8 lei tubul. (Later edit: Pentru ca sunt multe materiale, am si ales sa le folosesc ulterior in cateva dintre proiectele prezentate de mine la „Lectia de bricolaj” de la TVR.)
In afara de tuburile de vopsea, gasesti aici o multime de funde pentru impachetat, inclusiv imprimate cu flori, iepuri sau carouri si buline. Eu fiind fan al cadourilor impachetate in locul celor plantate efectiv in pungi, nu aveam cum sa nu le remarc. (Mai multe despre impachetarea cadourilor folosind ambalajele de la KiK vezi in cele doua materiale video de AICI.) Plus blancuri din polistiren, margele si ochisori, litere, carioci si creioane si alte maruntisuri pentru proiecte pe care sa le dezvolti cu copiii.
Organizatoare si cutii
Toate magazinele care vand produse home & deco au acum si o sectiune destinata organizarii, iar la KiK este la fel. Dincolo de cutiile transparente pe care le gasesti in diferite marimi, mi-au atras atentia organizatoarele vintage pentru documente, dar si suporturile pentru usi – carlige si organizatoare, pe care le-am descoperit doar pasager in alte magazine.
Mi-au mai placut cutiile decorative pentru depozitare – cele metalice colorate, din sticla sau ceramica in culori cu dop din sticla sau lemn sau cosurile mari, din rachita vopsita in alb. Un astfel de cos am folosit si eu la crearea unuia din aranjamentele folosite la workshopul tinut in magazin.
Plantele artificiale
Exista o reticenta fata de utilizarea plantelor artificiale in decor, dar crede-ma ca ele reprezinta o solutie potrivita pentru aceia care nu au conditii sau experienta pentru cresterea plantelor naturale.
Asa cum povesteam si la workshop, plantele artificiale se integreaza bine in decor daca le folosesti cu masura si adecvat mediului in care le plasezi. La KiK gasesti atat plante mici, pe care le poti integra usor in aranjamente de tip vignetta, cat si unele mai mari, din material textil, la preturi care pleaca de la 7-8 lei una. Un ghid despre utilizarea lor, exemplificat cu plante de la KiK, gasesti in articolul de AICI.
Decoratiunile de interior si exterior
Aici sunt multe exemple de dat si nu le pot acoperi pe toate. Iata mai jos cateva aranjamente pe care le-am compus pentru workshopul din magazin, unde am vorbit despre cum sa dai un refresh casei, la inceput de primavara, cheltuind un buget redus. Alte idei de amenajare a terasei si a spatiilor exterioare cu decoratiuni KiK gasesti AICI.
Daca ajungi in magazin, iti recomand sa cauti lampile solare, vasele masca pentru flori, felinarele pentru podea si ornamentele de tip bibelou, pe care le gasesti in toate dimensiunile, inclusiv suficient de mari incat sa le amplasezi direct pe podea. Subiectiva fiind (in calitate de stapan de rozator) si mare iubitoare de iepuri, iti arat doar milionul de iepurasi descoperit pe rafturi.
Unde gasesti un magazin Kik
Daca nu esti din Bucuresti, poti gasi aceste produse si in alte locatii KiK, pana acum fiind deschise magazine in Oradea (2 magazine), Piatra Neamt, Botosani, Sighetu Marmatiei, Braila (2 magazine), Mioveni, Vaslui, Bistrita, Craiova, Ramnicu Valcea. Gasesti AICI locatiile exacte ale magazinelor, daca locuiesti in provincie si vrei sa ajungi la ei.
Pentru 2019, retailerul si-a propus sa continue expansiunea pe piata romaneasca, avand ca obiectiv sa adauge in portofoliu peste 30 de noi magazine in intreaga tara, din care unele tot in Bucuresti.
Ai vazut ceva interesant in fotografiile de mai sus? Spune-mi intr-un comentariu mai jos ce ti s-a parut interesant din decoratiunile aratate!
Si distribuie articolul in social media, poate aceste informatii vor fi de folos si altora!