5 trucuri de decor pentru sezonul rece

Iata cinci idei care sa ne ajute sa construim un decor potrivit pentru sezonul rece.

De cativa ani incoace, venirea toamnei este un moment incert, care nu stii daca se intampla in septembrie ori tarziu, in noiembrie. Uneori, ninsorile apar atat de devreme incat nu reusim sa ne mai bucuram de toamna, ci intram direct in iarna. De unde nu stim exact cand iesim: in februarie sau poate chiar in aprilie.

Asa se face ca decorul de toamna devine inutil inainte sa ne obisnuim cu el, iar cel de iarna nu-i numai despre Craciun. Un element au in comun perioadele acestea: frigul care ne taie cheful si inspiratia.

Iata cinci idei care sa ne ajute sa construim un decor potrivit pentru sezonul rece. Iti propun un decor atemporal, potrivit atat in zilele de toamna, cat si in cele de iarna, pe care l-am realizat folosind decoratiuni pe care le gasesti si tu usor, in magazinele KiK.

1. Construieste decoruri sezoniere usor de adaptat

Unii oameni prefera decoruri potrivite pentru fiecare eveniment ori moment din an, in timp ce altii opteaza pentru variante atemporale, pastrand aceeasi aranjare tot timpul anului. E, de exemplu, sunt undeva la mijloc: simt nevoia de a schimba ceva in decor odata cu trecerea anotimpurilor, dar nu atat de rapid incat sa inlocuiesc decoratiunile o data pe luna.

Aceasta este dealtfel abordarea de baza pentru acest articol: sa ai un decor usor de configurat si adaptat sezonului, dar fara un consum mare de resurse – a se citi decoratiuni, timp si spatiu. Pentru ca mai multe decoruri inseamna spatiu ocupat cu tot felul de obiecte, care se demodeaza repede, te plictisesc si cer timp pentru a le pune pe pozitii si, apoi, pentru a le strange la loc cand le trece vremea.

Asa ca iti propun si tie urmatoarea varianta: mergi pe elemente generale adaptat intregului sezon rece (paturi, fete de perna, covorase, ceramica mare si aranjamente de tip vignieta), pe care le particularizezi usor, inlocuind cateva elemente mici – o lumanare, o funda, un clopotel.

Elementele mari pe care le folosesti alege-le intr-un stil potrivit sezonului rece, la modul general, nu doar toamnei ori sarbatorilor de iarna. Lasa clopoteii, sacii de cadouri, renii si brazii pentru decoratiuni mici, usor de amplasat in aranjamentele existente si apoi de ambalat, la final. Adica asa cum vezi in exemplul de mai jos, unde am folosit decoratiuni din fibre naturale (le gasesti la KiK la 24,99 lei o punga maaaare) si am inlocuit doar figurinele din lemn adaptate momentului, in aceeasi tava mare.

2. Materiale si texturi naturale

Texturile bogate sunt asociate in mod natural cu sezonul rece. In relatie cu frigul, blana, tricotajele, textilele cu fir gros functioneaza precum hainele suprapuse: tin mai cald si determina o senzatie placuta, prin moliciunea lor.

Alege pentru decorul tau elemente textile care au aceste texturi, cum ar fi paturicile, covorasele si fetele de perna din blana, mai ales ca imprimeurile animal print sunt inca in tendinte. Le gasesti la KiK la preturi intre 14,99 lei si 39,99 lei (gasesti catalogul AICI).

In afara obiectelor textile blanoase ori cu fir gros, iti recomand sa aduci in decorul casei tale lemnul, intr-o stare cat mai aproape de cea in care il regasim in natura. Poti folosi suporturi pentru lumanari imbracate in scoarta de copac, decoratiuni ghem din fibre de lemn neprelucrate sau tavi din lemn. Am descoperit, de exemplu, la KiK, o minunata tava din lemn greu, de arbore de ceai, a carei culoare calda atrage privirile in orice decor.

3. Culori temperate, pastelate

Cum totul paleste toamna, si culorile aferente sezonului rece sunt de o intensitate mai mica, asa cum vezi in cele doua palete de culori pe care ti le propun mai jos.

Personal, in perioadele reci ale anului, prefer culorile apropiate de natural – alb, bej, gri, dar simt uneori si nevoia unui contrast. Un accent de culoare este binevenit. Il poti aduce si tu printr-o tava colorata ori un set de cani.

La fel de bine, poti opta pentru accesorii metalizate – fie un suport pentru lumanari (care sa fie si ele argintii sau aurii), fie stele ori instalatii luminoase de mici dimensiuni, care creeaza o atmosfera incredibil de calda si de placuta.

4. Aduna prietenii de sezon

Asa cum ti-am aratat si la decorul pentru Paste, micile figurine cu vietati de sezon insufletesc decorul si il scot din atmosfera “moarta” pe care o pot sugera folosirea excesiva a culorilor neutre. Poti alege materialele si finisajele in functie de stilul decorului tau: ceramica intr-o aranjare mai pretentioasa, unde ai culori pastelate si accesorii metalizate, iar pentru un decor rustic, natural, orienteaza-te spre lemn ori fibre naturale.

Este o idee usor de realizat, pentru ca la KiK vei gasi diferite figurine pe care sa le integrezi usor in aranjamentele de tip vignieta – pasari, arici, veverite sau alte animale de padure. Important este sa urmaresti detaliile, sa nu folosesti doar una-doua si sa corelezi aceste mici decoratiuni cu stilul pe ansamblu, pentru a nu obtine efectula dvers celui dorit.

5. Cani pentru ceaiuri calde in zile reci

Ce-ar fi sezonul rece fara o cana de ceai / cafea / ciocolata calda, savurata in liniste, in timp ce stai la caldura sub o patura latoasa?

La KiK, gasesti o multime de cani care de care mai simpatice, potrivit oricarui stil si la care poti asorta diferite alte pise din ceramica, de la farfurii si boluri si pana la figurine de sezon. Daca ar fi dupa mine, as cumpara probabil cani cu nemiluita, pentru ca sunt o mare fana a acestui mic obiect, pe cat de util, pe atat de versatil in orice fel de decor. Nu se poate sa nu gasesti o varianta de a integra o cana intr-un aranjament, maia les ca prezenta ei umanizeaza si face orice decor mai primitor.

Ce-ti mai ramane de facut acum este sa vezi cum poti aplica aceste sfaturi in propria amenajare si sa mergi apoi la KiK sa cumperi ce-ti lipseste. Daca nu stii unde este cel mai apropiat magazin, verificat harta locatiilor KiK AICI. Daca nu ai gasit inca un magazin aproape de tine, mai ai putina rabdare, pentru ca sunt planificate pentru deschidere multe alte locatii, in lunile care urmeaza, iar una dintre ele trebuie sa-ti fie cumva la indemana!

In final, te rog sa distribui acest articol, daca ti-a fost de folos. Prietenii tai ar putea avea nevoie si ei de aceste sfaturi!


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma pe mai multe platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

2 comments

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like