5 solutii MAM Bricolaj pentru problemele casei (P)

In fiecare casa, exista mici probleme sau defecte de care ne izbim zilnic. Mobila zgariata intr-un colt, prea putin spatiu in sufragerie, un dulap al carui aspect lasa de dorit ne deranjeaza vizual, iar uneori ne scad chiar confortul. Exista solutii pentru orice problema, iar uneori acestea sunt la distanta de un click sau de un drum la magazin MAM Bricolaj, unde le-am descoperit si eu si ti le arat acum.

Problema: mobila zgariata. Solutie: ceara si markere corectoare

Mobila este mereu expusa socurilor, in casele in care exista copii ori animale de companie, astfel ca aparitia loviturilor si a zgarieturilor este nu doar posibila, ci si probabila.

Solutia este foarte accesibila, fie mobila din lemn, PAL sau MDF: ceara corectoare colorata. Se gaseste la baton, costa in jur de 9 lei batonul si se utilizeaza foarte usor. Zgarietura se curata bine de praf si reziduuri, se incalzeste o bucatica de ceara si se intinde in zgarietura, apoi se lustruieste cu o carpa zona.

Exista si varianta marker, pentru zgarieturi de suprafata ori pentru situatiile in care doar culoarea este afectata de lovitura. Se folosesc in cazul mobilierului din lemn si sunt disponibile si ele in mai multe nuante, care corespund tipurilor de lemn (stejar, artar, mahon, nuc samd).

Problema: imbinari la vedere si gauri in mobila. Solutie: capacele adezivate

Cand am construit singura dulapul din PAL, am prins blatul de laterale, iar gaurile in care am pus holszsuruburile au ramas la vedere. DEsi am lucrat ingrijit, nu era chiar ceea ce voiam sa se vada pe blat, asa ca am recurs la o solutie ieftina si foarte potrivita: capacele adezivate.

Sunt pastile din PAL cu adeziv, cu diametrul de 1,2 cm, care se lipesc peste gaurile vizibile si lasa un apsect ingrijit la mobilei. Se gasesc intr-o multime de culori – eu am numarat peste 25 – si le poti alege atat pentru mobila cu aspect de lemn, cat si pentru cea intr-o singura culoare.

Iar daca am mentionat „ieftin” mai sus nu inseamna ca este o solutie de compromis, ci una care are un pret foarte mic: mai putin de doi lei bucata. Aceste pastile se gasesc la folie de 50 de bucati, dar iti poti cumpara exact cate iti trebuie.

Si inca ceva: desi producatorii le-au gandit pentru mobila si, drept urmare, nu garanteaza utilizarea lor in alte conditii, eu am folosit doua astfel de buline pentru a acoperi doua gauri in faianta, intr-o baie. Nu este un mediu umed, fiind o baie de serviciu, dar rezista excelent.

Problema: mobila fara personalitate. Solutia: manere din lemn pentru vopsit

Am spus de multe ori ca, daca vrei sa schimbi aspectul mobilei, inlocuiesti manerele si adaugi picioare. Sunt insa piese de mobilier care „cer” manere deosebite, iar cele pe care sa le si poti vopsi la fel ca pe restul mobilei nu se gasesc pe toate drumurile.

Si totusi, am gasit eu in magazinul MAM Bricolaj din Ghencea unele de-a dreptul superbe, sculptate si finisate excelent, fara asperitati si gata pregatite pentru vopsit. Le-am si folosit deja, ca sa construiesc o tava cu motive de Craciun.

Excelent se lucreaza cu manerele astea, pentru ca au un finisaj foarte ingrijit si sunt slefuite foarte bine deja. O pereche am folosit-o, mai am una pe care planuiesc sa o vopsesc in mai multe culori. Le recomand!

Problema: prea putin spatiu pentru masa. Solutia: masa-biblioteca

Sunt o multime de case in care spatiul este insuficient pentru viata de zi cu zi. Este si mai greu in zilele in care asezam masa in sufragerie, pentru sarbatorile in familie. Sigur ca exista mese pliante, dar ele blocheaza spatiul cand nu sunt folosite, astfel ca ofera un beneficiu doar ocazional, adica atunci cand avem musafiri.

Una din solutiile recunoscute pentru spatii mici este mobila multifunctionala. Asta inseamna ca piesele de mobilier sa serveasca unor scopuri diferite, de la depozitare si pana la odihna ori servit masa. Drept urmare, o masa care se transforma in biblioteca este extrem de practica, fiind utila fie ca este intinsa pentru oaspeti ori stransa si transformata in depozit pentru farfurii, pahare sau reviste.

O astfel de masa – biblioteca am gasit intr-unul din magazinele MAM Bricolaj. Este compusa dintr-un cadru rabatabil, din metal negru mat, la care se adauga cinci rafturi din PAL, in culorile dorite de fiecare client. Cea expusa in magazin si pe care o vezi mai sus are insa una din cele mai potrivite combinatii pentru un interior in oricare din stilurile scandinav, modern, minimalist sau industrial: metal negru si stejar Sonoma.

Si inca ceva: desi nu am prins momentul in clipul video de aici, obiectele asezate pe rafturi raman stabile si nu se rastoarna in momentul in care asa-zisa biblioteca se transforma in masa. Inteligent designul, nu??

Prea putin spatiu pentru usa. Solutia: usa culisanta stil hambar

Usile stil hambar – adica usi al caror sistem de culisare este prins sus, pe perete – au aparut in trend acum cativa ani, in Statele Unite, fiind unul din elementele specifice amenajarilor traditionale si, ulterior, in stil industrial. Sunt o solutie excelenta acolo unde nu exista spatiu pentru deschiderea clasica, dar si pentru ca permit refolosirea cu usurinta a usilor vechi sau a altor placi pe post de foaie de usa.

Multa vreme, acest sistem a fost greu de gasit pentru casele de la noi din cauza costurilor mari, dar acum poti cumpara de la MAM Bricolaj un sistem glisant pentru usa rustica pe care sa il instalezi singur, la un pret mult mai accesibil decat daca ai cumpara usa intreaga.

Setul contine toate componentele necesare pentru a monta usa, in afara foii propriu-zise: doua role superioare, o sina de 2 metri lungime, 5 bucati de manson distantier, doua amortizari si suruburile de montare necesare.

Elementele masive din otel sunt vopsite electrostatic in negru mat, ceea ce permite itnegrarea lui atat intr-un design rustic, cat si in cel industrial. Sina de glisare a fost astfel proiectata incat forma ei previne acumularea prafului in interior, iar rolele pe rulmenti asigura o miscare lina si silentioasa. Sistemul suporta o greutate maxima de 100 kg, o grosime a usii de 4,5 cm si este destinat unui gol cu latimea de 90 cm.

Sper ca aceste sugestii sa te inspire si sa te ajute sa-ti rezolvi cat mai rapid micile probleme enuntate mai sus, daca le descoperi in propria casa.

De unde poti cumpara solutiile MAM Bricolaj de mai sus

Tot ce ti-am aratat mai sus am descoperit in doua din magazinele MAM Bricolaj din Bucuresti – Morarilor si Ghencea, iar un al treilea magazin este cel din zona Luica. Daca nu esti din Bucuresti, te sfatuiesc sa le cauti in magazinul online MAM Bricolaj, pentru ca le poti comanda si acolo.

Spor in toate iti doresc!


Descoperi si alte idei de proiecte diy si sfaturi de amenajare urmarindu-ma atat vineri dimineata, la “Lectia de bricolaj” de la Prima TV, cat si pe alte platforme:

Iar daca simti ca ceva din casa ta nu este asa cum trebuie, prinde curaj si rezerva o consultatie online aici, ca sa gasim impreuna solutia potrivita!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top