Politica de confidentialitate

by Gabi

Politica de confidentialitate are drept scop furnizarea de informatii cu privire la colectarea, utilizarea si divulgarea catre terti a datelor cu caracter personal de catre S.C. Start It Up S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in București, sector 6, str. Valea Lunga nr. 38S, parter, avand numarul de inregistrare in Registrul Comertului J40/3191/2016 și CUI 3574517, prin intermediul site-ului www.gabiralea.ro.

Aceleasi conditii din cadrul prezentei politici de confidentialitate se aplica si variantei in limba engleza a site-ului, disponibila la adresa www.gabiralea.ro/en , cu redirectare catre adresa web www.gabiralea.com.

Cui i se aplică Politica de confidentalitate?

Prezenta Politica de confidentialitate se aplică prelucrării datelor cu caracter personal ale partenerilor nostril contractuali – furnizori sau clienti (denumiti in continuare Parteneri comerciali), dar si vizitatorilor și utilizatorilor site-ului www.gabiralea.ro (denumiti in continuare Utilizatori).

Ce fel de date personale colectăm?

Colectăm și prelucrăm datele tale cu caracter personal astfel:

Prin site

De fiecare dată când vizitezi site-ul www.gabiralea.ro, colectăm automat următoarele date:

  • date tehnice: Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului tau la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil. Aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti;
  • date despre vizita, care pot include Localizatoare Uniforme de Resurse (URL) complete, secventa de clickuri catre, prin si de la acest site (inclusiv data si ora), informatiile vizualizate sau cautate, articolele de top citite, timpii de raspuns al paginilor, erorile de descarcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor continuturi sau videoclipuri), timpul mediu petrecut intr-o aplicatie si numarul de vizualizari din astfel de aplicatii, informatii privind interactiunea cu paginile, metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul Utilizatorilor.

Prin comentarii

Cand lasi comentarii pe www.gabiralea.ro, colectam datele aratate in formularele de comentarii, dar si adresa IP a vizitatorului si sirul agentilor utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Un sir facut anonim (numit si un hash), creat din adresele tale de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea daca il folosesti. Politica de confidentialitate a serviciului Gravatar este disponibila aici: https://automattic.com/privacy/. Dupa aprobarea comentariului, fotografia ta de profil este vizibila pentru public langa comentariul tau.

Comentariile vizitatorilor sunt verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului.

Prin formulare

  • Pentru a cumpara un produs din magazinul site-ului, trebuie sa creezi cont de client si apoi sa completezi formularul pentru livrare, furnizand in acest scop numele si prenumele, adresa de email, adresa de livrare, numarul de telefon.
  • Pentru a cere o oferta de servicii prin formularul specializat, trebuie sa completezi campuri obligatorii cu numele si prenumele, adresa de email, informatii despre bugetul alocat proiectului si alte infromatii necesare penntru formularea ofertei.
  • Pentru a te abona la newsletter sau pentru a contacta admninistratorii site-ului, trebuie sa furnizezi numele si adresa de email.
  • Pentru expedierea newsletterelor, folosim un serviciul specializat de email marketing,  a carui politica de confidentialitate o poti consulta aici:  https://app.getresponse.com/privacy-center.

Prin cookie-uri

Daca lasi un comentariu pe site-ul nostru, poti opta pentru salvarea in cookie-uri a numelui, adresei de email si sitului tau web, astfel incat sa nu le mai completezi din nou la urmatorul comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Prin aplicatii de social sharing

Site-ul poate include functii de comunicare sociala, cum ar fi butoane de partajare a continutului prin Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, LinkedIn sau Youtube. Aceste functii pot colecta informatii despre tine, cum ar fi adresa IP si website-urile pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a ii permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul functiilor mentionate este guvernata de nota de informare/politica privind confidentialitatea a fiecareia dintre companiile care le furnizeaza.

Prin continut inglobat de pe alte site-uri

Articolele de pe acest site pot include continut inglobat din alte medii (cum ar fi clipuri video, imagini, linkuri catre articole sau produse din magazine online etc.), iar daca il accesezi acest continut se comporta ca si cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web.

Aceste site-uri pot sa colecteze date despre tine, sa foloseasca cookie-uri, sa inglobeze urmarirea suplimentara a tertilor si sa-ti monitorizeze interactiunea cu continutul inglobat, inclusiv sa-ti urmareasca interactiunea cu continutul inglobat daca ai un cont si esti autentificat acolo. Aceste site-uri au propriile politici de confidentialitate, pentru ale caror prevederi nu suntem responsabili. Iti recomandam sa cauti si sa citesti politicile lor de confidentialitate, pentru a sti cum iti sunt protejate datele personale in timpul accesarii respectivelor site-uri web.

Prin corespondența

Poti lua legatura cu noi prin telefon, e-mail sau prin posta clasica, iar in acest caz colectam datele personale pe care ni le furnizezi pentru a putea raspunde solicitarii tale. Este posibil ca, in urma mesajului tau si pentru solutionarea solicitarii, sa fim nevoiti sa cerem si alte date personale decat cele care ne-au fost oferite deja, respectiv numele, prenumele, adresa de domiciliu, adresa de livrare, date bancare, adresa de e-mail și numărul de telefon.

În cazul în care ne furnizezi în mod voluntar date cu caracter personal prin interacțiunea ta cu site-ul www.gabiralea.ro sau prin corespondența cu noi prin telefon, e-mail sau în orice altă modalitate, din proprie voință și nu la cererea noastră, vom șterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre dacă nu considerăm că prelucrarea acestora este necesară pentru un scop legitim, cu excepția cazului în care ai făcut aceste date publice (de exemplu, într-un comentariu la o postare vizibila publicului), caz în care vom șterge aceste date de pe site-ul www.gabiralea.ro numai dacă legea impune astfel.

Prin activitatea desfășurată pe site, nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile precum informații despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală.

Te rugăm să nu divulgi date personale sensibile (de exemplu, informații legate de originea rasială sau etnică, de opinii politice, de convingeri religioase sau de altă natură, de sănătate sau de apartenență la o grupare sau la alta) atunci cand ne contactezi ori atunci cand plasezi comentarii la postari.

În cazul în care obținem datele tale cu caracter personal de la o terță parte, iti vom furniza toate informațiile relevante despre prelucrarea acestora cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de o lună de la obținerea datelor tale cu caracter personal.

In ce scop prelucram datele personale si cu ce temei juridic?

Putem prelucra datele tale cu caracter personal în următoarele cazuri:

  • atunci când trebuie să întreprindem măsurile necesare pentru a încheia un contract cu tine;
  • atunci când trebuie să executăm un contract pe care l-am încheiat cu tine;
  • atunci când trebuie să respectăm o obligație legală;
  • atunci când este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terțe părți) și pentru interesele tale (i.e. pentru detectarea și prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securității IT și a rețelei informatice), cu excepția cazului în care drepturile tale fundamentale prevalează față de aceste interese;
  • în cazul în care este necesar pentru interesul public sau în scopuri oficiale.

Prelucrăm datele tale cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative și operaționale, cum ar fi:

  • pentru a ne asigura de prezentarea conținutului în modul cel mai eficient pentru tine;
  • pentru a îmbunătăți site-ul gabiralea.ro, inclusiv funcționalitatea acestuia;
  • pentru administrarea site-ului gabiralea.ro;
  • pentru operațiunile interne, inclusiv în scopuri de depanare, analiză a datelor, testare, cercetare, statistică și de cercetare;
  • pentru a păstra site-ul gabiralea.roîn condiții de siguranță;
  • pentru publicitate și marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel încât să oferim un conținut, inclusiv un conținut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru tale.

În unele cazuri, respectiv în cazuri de publicitate și marketing, vom prelucra datele tale cu caracter personal doar cu consimțământul tau. În aceste cazuri, iti vom solicita separat consimțământul, în mod transparent, atunci când furnizezi datele cu caracter personal. Iti poti retrage consimțământul, ulterior, în orice moment, trimițând o solicitare la adresa de e-mail gabi@gabiralea.ro.

Daca te-ai abonat la newsletter, este posibil ca, ocazional, sa iti furnizam comunicari cu privire la produse si servicii ale tertelor parti.  Orice comunicare cu scop comercial va fi trimisa doar de catre proprietarii site-ului si va fi marcata in mesajul prin email drept “Mesaj sponsorizat”, imediat sub logo. Daca nu mai doresti sa primesti aceste comunicari, iti poti retrage consimtamantul trimitandu-ne un e-mail la adresa  gabi@gabiralea.ro.

Retragerea consimţământului nu va afecta legalitatea prelucrării care a avut loc înainte de retragerea acestuia.

Atunci când solicităm date cu caracter personal pentru a respecta obligații legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de către tine este obligatorie. Acest lucru înseamnă că, dacă astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea să gestionăm relațiile contractuale sau să respectăm obligațiile legale ce ne sunt impuse. În toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este opțională și nu ai obligația de a le furniza.

Putem prelucra datele tale cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact și adresa de reședință, în scopul posibilei exercitări a drepturilor sau a reclamațiilor noastre împotriva tale în viitor. Această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim, fiind necesar să ne exercităm drepturile, în cazul unor eventuale litigii.

Cum vom folosi datele personale

Utilizatori și clienți:

În scopul furnizării serviciilor, a livrării de bunuri și efectuării plăților în baza contractelor relevante, iti putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Această prelucrare se bazează pe executarea unui contract la care Utilizatorii (în special clienții) sunt parte sau pe o obligație legală care ne este impusă.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel încât să iti putem oferi informații despre bunuri sau servicii care considerăm că te interesează. Dacă esti client existent, te putem contacta numai prin e-mail cu informații despre bunuri și servicii similare cu cele care au făcut obiectul unei vânzări anterioare, cu excepția cazului în care anterior ai optat sa nu primesti astfel de informari de la noi.

Dacă esti client nou, te vom contacta prin mijloace electronice numai dacă avem acordul tau prealabil.

Putem, de asemenea, să iti folosim datele cu caracter personal pentru a măsura sau a înțelege conținutul preferat legat produsele noastre sau pentru a face sugestii și recomandări tie și altor Utilizatori ai site-ului nostru despre produse care ar putea să te intereseze pe tine sau pe aceștia.

Parteneri comerciali:

În scopul furnizării de servicii, livrării de bunuri și efectuării plăților în baza contractelor relevante, putem prelucra datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare și codul de identificare fiscală, pentru persoanele înregistrate în scopuri de TVA. Această prelucrare se bazează pe executarea unui contract la care, în calitate de Partener comercial, esti parte, pe obligații legale care ne sunt impuse sau pe interesul nostru legitim.

De asemenea, in unele cazuri, prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi numele și datele de contact ale angajaților sau ale contractanților Partenerilor comerciali, în scopul comunicărilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali. Această prelucrare se bazează pe executarea unui contract la care Partenerii comerciali sunt parte; obligațiile legale care ne sunt impuse sau pe interesul nostru legitim.

Fiind Partener comercial, iti putem furniza comunicări despre noile noastre produse și servicii. Dacă nu mai doresti să primesti aceste comunicări, poti renunța trimițându-ne un e-mail la adresa gabi@gabiralea.ro.

Cui transmitem datele cu caracter personal?

Nu vom transmite catre terte parti, prin vanzare sau inchiriere, informatiile tale cu caracter personal. Totodata, nu vom transmite datele tale cu caracter personal unor terțe părți, în scopuri de marketing.

În cadrul SC Start It Up SRL, doar un număr limitat de membri ai personalului – respectiv cei care se ocupa de Vânzări, Contabilitate, IT – au acces la datele tale cu caracter personal, pentru a-si putea desfasura activitatea. Acești membri ai personalului sunt si ei supuși unor obligații de confidențialitate cu privire la protectia datelor personale.

Măsuri tehnice și organizatorice adecvate sunt luate pentru protecția datelor cu caracter personal. Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru. SC Start It Up SRL nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de erori ale platformei cu care este conceput si gazduit site-ul. De asemenea nu raspundem pentru erorile in securitatea serverului care gazduieste site-ul.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autorităților guvernamentale, autorităților fiscale și/sau organelor de aplicare a legii, dacă acest lucru este impus de legile aplicabile sau dacă este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a condițiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terțe părți) în conformitate cu legile aplicabile.

Datele tale cu caracter personal pot fi divulgate unor terțe părți astfel:

  • Catre parteneri de afaceri, furnizori și subcontractanți pentru executarea tuturor contractelor pe care le încheiem cu tale, în vederea furnizării produselor și serviciilor solicitate de tine, atunci cand este necesar;
  • Pentru livrarea comenzilor, către companiile specializate în servicii de curierat,
  • Catre furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic, suport IT, de securitate si resurse comerciale (de ex. WordPress, FastComet, MailChimp, GetResponse, Sumo samd);
  • Pentru a furniza statistici de traffic si informatii generale catre agentii sau retele de publicitate, pentru a difuza anunturi publicitare relevante sau a formula oferte comerciale de interes pentru publicul site-ului. In acest caz, datele oferite sunt generice (de felul “1.000 de cititori au dat click pe articol in intervalul X”) si nu vor duce sau permite identificarea persoanelor care au vizualizat sau accesat site-ul.
  • Catre motoare de cautare si furnizorii de servicii de analiza si cercetare (Google Analytics, T5.ro, SimilarWeb samd) care ne ajuta la analizarea in mod agregat a datelor de trafic. Aceste date nu contin informatii despre persoane care pot fi identificate.
  • Către consultanți externi (i.e. avocați, contabili, auditori), în scopuri specifice, atunci când este necesar.

SC Start It Up SRL efectuează o evaluare prealabilă adecvată în selectarea terțelor părți furnizori de servicii și impune acestor furnizori de servicii să mențină măsuri de securitate tehnice și organizatorice adecvate în vederea protejării datelor cu caracter personal și pentru a prelucra datele cu caracter personal conform conditiilor legale. Furnizorii de servicii vor avea dreptul să utilizeze subcontractanți în furnizarea serviciilor către SC Start It Up SRL, cu condiția ca fiecare subcontractant să respecte aceleași obligații de protecție a datelor ca și furnizorii de servicii.

Care este perioada de păstrare a datelor cu caracter personal?

Vom păstra datele tale cu caracter personal pentru perioada necesară pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta Politică sau pentru perioada impusă de legislația națională aplicabilă, în conformitate cu perioadele minime legale de păstrare aplicabile și/sau atât cât este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime.

În cazul în care esti Client sau Partener Comercial, vom păstra datele tale cu caracter personal pe perioada exercitării relației contractuale cu tine.

În cazul în care avem o relație comercială continuă cu tine în calitate de Partener comercial, vom continua să păstrăm aceste date cu caracter personal până la încetarea relației noastre comerciale și pentru perioada minimă de păstrare impusă de lege.

În cazul în care esti utilizator al site-ului www.gabiralea.ro si ai creat un cont de client, vom păstra datele tale cu caracter personal pentru care contul de client este activ.

În cazul în care prelucrăm datele tale cu caracter personal în temeiul consimțământului tau, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul tau, cu excepția cazului în care te retragi sau limitezi consimțământul înainte de expirarea acestei perioade. În astfel de cazuri, vom înceta prelucrarea datelor personale respective în scopurile relevante, sub rezerva oricărei obligații legale de a prelucra aceste date cu caracter personal și/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal în scopul exercitării drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Stocarea datelor personale și transferul datelor personale în afara țării

Site-ul www.gabiralea.ro este administrat si intretinut de SC Start It Up SRL si este gazduit de serverele din Europa ale companiei de hosting FastComet Inc.

Intenționăm să nu transferăm datele tale cu caracter personal în afara Uniunii Europene dacă nu există protecții adecvate, precum:

  • decizie privind caracterul adecvat emisă de Comisia Europeană cu privire la țara sau țările de destinație,
  • un mecanism de certificare aprobat, împreună cu angajamentul obligatoriu și executoriu al operatorului de date sau al persoanei împuternicite de către operatorul de date într-o țară din afara UE și SEE de a aplica garanțiile corespunzătoare,
  • clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeană.

Ce drepturi ai?

Ai urmatoarele drepturi privind protectia datelor personale, conform legislatiei in domeniu:

  • Dreptul de a ti se confirma dacă datele tale cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi și de a ti se furniza o copie a datelor tale cu caracter personal;
  • Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal prelucrate de website-ul gabiralea.ro;
  • Dreptul de a solicita restrictionarea datelor personale de procesare de catre website-ul gabiralea.ro;
  • Dreptul de a te opune prelucrării datelor cu caracter personal de catre website-ul gabiralea.ro(de exemplu utilizarea prelucrării în scopuri de marketing direct);
  • Dreptul de a solicita portabilitatea datelor cu caracter personal;
  • Dreptul de a-ti retrage consimțământul, în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia;
  • Dreptul de a depune o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cand consideri ca drepturile ti-au fost incalcate.

Te rugăm să ai în vedere faptul că drepturile tale descrise mai sus pot fi limitate în anumite situații și fac obiectul legilor și reglementărilor aplicabile privind protecția datelor cu caracter personal. De exemplu, dreptul de a te opune prelucrării datelor tale cu caracter personal poate fi limitat în cazul în care putem demonstra că avem motive legitime convingătoare pentru a prelucra datele tale cu caracter personal care prevalează față de interesele tale (cazuri legale, de exemplu). Va trebui să iti dovedesti identitatea și să ne oferi alte detalii care să ne ajute să răspundem cererii tale.

Nu vom percepe nicio o taxă pentru a răspunde cererii tale cu privire la vreunul dintre drepturile mentionate mai sus.

Pentru a-ti exercita unul sau mai multe din aceste drepturi, ne poti contacta la adresa de e-mail gabi@gabiralea.ro

Securitatea datelor cu caracter personal

Pastram datele tale pe servere gazduite de terte parti (inclusiv servicii de cloud ale tertelor parti ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal si a impedica accesul neautorizat.

Am incheiat relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire, iar aceste contracte includ si obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal furnizate de cititorii https://gabiralea.ro si http://gabiralea.com. Folosim măsuri tehnice și organizatorice adecvate, cu scopul de a proteja datele cu caracter personal și de a împiedica accesul neautorizat la acestea.

Sunteți responsabil pentru păstrarea confidențialității tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, username, parola etc.) utilizate de tale pentru a accesa părți ale site-ului www.gabiralea.ro. Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigură. Deși facem tot posibilul pentru a proteja toate datele personale, nu putem garanta 100% securitatea datelor tale transmise pe site-ul nostru; orice transmisie de date personale se face pe propriul tau risc.

După ce primim datele tale, vom folosi proceduri stricte de securitate pentru a încerca să împiedicăm accesul neautorizat.

Confidențialitatea datelor minorilor

Site-ul www.gabiralea.ro nu colectează cu bună știință date personale de identificare de la persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani. Dacă părintele sau tutorele legal are cunoștință ca minorul aflat în custodia sa a furnizat site-ului www.gabiralea.ro datele sale cu caracter personal, acesta trebuie să ne informeze imediat la adresa de e-mail gabi@gabiralea.ro, iar noi vom sterge datele acestuia.

În cazul în care descoperim că o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani a furnizat date cu caracter personal, prin intermediul site-ului www.gabiralea.ro, atunci vom distruge aceste informații de pe serverele noastre imediat, cu excepția cazului în care părintele sau tutorele își dă consimțământul explicit pentru prelucrarea de către site a datelor cu caracter personal ale copilului în scopurile specificate.

Fișierele de tip cookies

Site-ul www.gabiralea.ro utilizează fișiere de tip Cookie pentru a vă oferi o experiență mai bună atunci când navigați pe site-ul nostru. Această prelucrare se bazează pe consimțământul tau exprimat pe site sau prin setările din browserul tau.

Daca lasi un comentariu pe site-ul nostru, poti opta pentru salvarea in cookie-uri a numelui, adresei de email si sitului tau web, astfel incat sa nu le mai completezi din nou la urmatorul comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Cand te autentifici, sunt setate cookie-uri pentru a-ti salva informatiile de autentificare si optiunile de afisare pe ecran. Cookie-urile de autentificare sunt pastrate 30 zile, iar cele pentru optiuni de afisare pe ecran sunt pastrate un an. Daca selectezi „Tine-ma minte”, cookie-urile tale de autentificare vor fi pastrate doua saptamani. Daca te dezautentifici din cont, cookie-urile de autentificare vor fi eliminate.

Contact

Dacă ai întrebări sau neclarități cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal de către site-ul www.gabiralea.ro sau dacă doresti să iti exerciti unul sau mai multe din drepturile ce iti revin, ne poti contacta la adresa de e-mail gabi@gabiralea.ro

Notă: Putem actualiza periodic această Politică. Te rugam să consulti periodic pagina dedicată Politicii de Confidențialitate pentru a fi la curent nu noile modificări.

Ultima actualizare: 14 decembrie 2020

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1