Perna cu ciucuri pe care si tu poti sa o faci

Un fular vechi si niste ciucuri usor de facut sunt transformati rapid intr-o fata de perna cu atitudine.

In jur de 85% din textilele folosite la nivel global se arunca fara a fi reciclate, desi ar putea fi utilizate fara probleme.

Am zis sa imi aduc si eu modesta contributie la sustenabilitatea mondiala recicland un fular vechi, imperecheat cu niste ciucuri, pentru a da atitudine unei perne, la mine in sufragerie.

Este un proiect realizat in 15-20 de minute, bazat pe un ”ce-ar fi daca perna ar incapea in fular?”. A incaput, iar jumatate de ora mai tarziu un nou personaj se integra in decor, pe canapeaua mea cu husa noua.

Iti arat pasii mai jos, poate ai ceva asemanator pe-acasa si vrei sa reciclezi si tu, de dragul creativitatii si al sustenabilitatii.

Pe langa fularul despre care ti-am spus, am avut si patru ciucuri facuti de ceva vreme in alt scop, dar neutilizati. Erau destinati unei paturi, dar, odata fabricati, mi s-a parut prea sumbră alaturarea de culori, asa ca i-am mutat dintr-un loc in altul pana le-am gasit alt scop in viata.

Cum faci ciucurii

Hai sa iti spun pe scurt si despre ciucuri. Am combinat mai multe tipuri de fire pentru tricotat, toate in combinatii cu lana si in culori reci – gri, albastru petrol, albastru deschis. Am adaugat un fir șatirat, pentru a scoate din monotonie combinatia, prin textura. Pentru a da volum ciucurilor in partea superioara, am folosit patru bilute din lemn cu diametrul de 2 cm.

Tragand din toate firele deodata, creezi un fir nou si foarte gros, pe care il indoi de 17 ori, pentru a face baza ciucurelui. Lungimea acestei baze, asa cum o vezi in prima imagine, este de cca 20 cm. Folosesti un alt fir pus in doua sau trei, pentru a fixa centrul ciucurelui, apoi il infasori si il innozi la mijlocul bazei.

Taie firele care sunt indoite la capatul liber al ciucurelui, astfel incat sa poti strecura biluta in mijlocul ciucurelui. O imbraci in firele din jur si apoi legi bine ciucurele pe dinafara, imediat sub bila, asa cum vezi in imaginea din stanga jos. Cand ai facut asta cu toti ciucurii, ii scurtezi pe toti la acelasi nivel, taind din partea de jos.

Cum faci fata de perna

Ceea ce aveam eu pentru fata asta de perna era un fular tip burlan, care avea nevoie sa fie cusut doar pe doua laturi. Se purtau cu ani buni in urma si erau un dezastru pentru coafuri: se trag efectiv pe cap si arati ca o omida careia ii atarna pielea, dupa o cura fortata de slabire.

Cum fularul era circular, tot aveam de facut era sa prind cumva cele doua laturi si sa atasez la fiecare colt cate un ciucure.

Am folosit o croseta si un fir alb, gros, din bumbac pentru a prinde laturile una de alta, intr-un capat. Am intors fata de perna pe dos apoi si am prins ciucurii la colturi: am tras capetele lor de ata pe dos si le-am facut nod de trei ori.

Urmatorii doi ciucuri i-am prins inainte de a inchide fata de perna. Am estimat unde anume trebuie sa vina si i-am atasat la fel precum pe primii. Apoi am pus perna inauntru si am folosit croseta pentru sigilare, la fel ca la celalalt capat. Am lasat insa capetele atei mai lungi, ca sa pot desface usor fata de perna si a o da jos, ca sa o spal.

Atata tot. Aaa, nu chiar. A mai fost aranjarea artistica a pernelor ca sa le fac niste poze acceptabile, prin care sa te conving ca merita sa faceti si tu ce-am facut eu…

… pentru ca, in conditii normale, perna cu ciucuri este folosita cam asa:

Dar cum reclama este sufletul comertului, chiar daca eu nu vand, ci dau pe gratis o idee, iti arat in continuare tot pozele acelea frumoase, pentru care m-am chinuit o multime sa gasesc pozitia potrivita.

Daca te-am convins cu pozele astea, nu-mi ramane decat sa te indemn sa redistribuiti articolul, poate vor si altii sa recicleze fulare si ciucuri care n-au altfel niciun rost.

Si, ca de obicei, iti spor in toate proiectele!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like