Din cutii de conserve, suporturi imbracate in textil

Am facut un suport pentru creioane despre care ti-am povestit deja, iar acum am decis sa folosesc individual cutiile, nu grupate. Mai mult, le-am imbracat in hartie si textil.

Cutiile de conserve sunt un material atat de versatil, incat poti construi din ele o multime de lucruri – suporturi pentru creioane sau unele, recipiente pentru depozitare, ghivece pentru flori si chiar robotei ori jucarii.

Am facut un suport pentru creioane despre care ti-am povestit deja, iar acum am decis sa folosesc individual cutiile, nu grupate. Mai mult, le-am imbracat in hartie si textil.

Citeste mai departe sa vezi ce a iesit!

Ce iti trebuie

Poti folosi cutii de conserve mari sau mijlocii, in functie de cat de mari vrei sa fie suporturile tale. Sunt o multime de conserve la cutie pe care le poti utiliza, dar iti recomand cutiile mari de la Bonduelle – tabla este rezistenta si totusi usoara, iar marginea nu este atat de ascutita incat sa fie nevoie sa o slefuiesti. Dupa ce le-ai golit, spala-le bine si lasa-le sa se usuce.

Mai ai nevoie de hartie ori material textil pentru a le imbraca, o foarfeca, un lipici bun (il recomand pe cel de la UHU – Glue Spray Permanent) si un spray cu lac. Daca alegi hartie, iti recomand hartia creponata, pentru ca se muleaza practic pe cutie, datorita striurilor, desi trebuie sa o pui in mai multe straturi.

Cum faci

Mai intai, verifica daca marginea interioara a cutiei este taioasa si necesita slefuire. Poti folosi un smirghel pentru netezirea ei sau o poti bate cu ciocanul spre interior. Eu evit insa aceasta solutie pentru ca probabil nu sunt suficient de indemanatica si nu reusesc sa evit strambarea cutiei.

Masoara cat material sau hartie iti trebuie ca sa infasori cutia. Daca folosesti hartie creponata, ai nevoie de mai multe straturi, pentru ca aceasta este subtire si devina transparenta in momentul in care o intinzi peste cutia data cu lipici. Doua sau trei straturi de hartie creponata sunt suficiente pentru ca acest proiect sa iasa bine.

Pentru circumferinta, lasa o rezerva de 2-3 centimetri la hartie si de 4-5 la textil. Pe inaltime, lasa de asemenea o rezerva de 2-3 centimetri si sus, si jos.

Distribuie uniform lipiciul pe toata suprafata cutiei…

… apoi infasori cutia in materialul pe care l-ai ales pentru decorarea ei. In cazul materialului textil, indoi spre interior materialul, la marginea exterioara, astfel incat el sa nu se destrame. Este bine sa alegi un material subtire, care arata bine si se lipeste usor si dupa ce il indoi, altfel va trebui sa folosesti o cantitate suplimentara de lipici.

La fiecare capat al cutiei, trebuie apoi sa indoi rezerva, ca sa acoperi bine marginile, apoi lipesti si rezerva de cutie, cu lipici.

Pe partea inferioara a cutiei, adica pe fund, va trebui sa plisezi hartia astfel incat sa nu iasa in relief, ci sa rezulte o suprafata aproape plana. In cazul cutiei imbracate in material, este posibil ca materialul adunat sub cutie sa fie prea gros, iar in acest caz va trebui sa decupezi pur si simplu pliurile si sa lipesti doar materialul ramas. 

Odata imbracate cutiile in textil ori hartie, trebuie lasate sa se usuce bine, inainte de a trece la etapa urmatoare, si anume lacuirea.

Foloseste lac la spray pentru ca este mai simplu de utilizat – acoperi cutia integral cu lac, de jur imprejur. Poti aplica si al doilea strat, dupa ce primul se usuca. Ar fi bine sa ai o manusa din plastic, ca sa nu iti acoperi si mana cu un strat de lac.

Odata uscat lacul, poti folosi cutiile pentru a depozita creioane, pensule ori alte unele – de preferinta inalte sau lungi.

Ai alte idei legate de ce poti face din aceste cutii ramase de la conserve? Spune-mi despre ele intr-un comentariu, mai jos!

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like