Home Proiecte DIY Decoratiuni de Paste: cum sa faci o coronita iepuras
Decoratiuni de Paste: cum sa faci o coronita iepuras

Decoratiuni de Paste: cum sa faci o coronita iepuras

12/04/2017

Zilele astea, toata lumea vorbeste despre iepuras. (Eu vorbesc mult si in rest, dar iti spun mai tarziu de ce.) Hai sa facem mai mult decat atat si sa folosim iepurasul si pentru decor.

Daca ai crengi subtiri de iedera, foloseste-le ca sa faci o coronita de Paste in forma de iepuras. Dureaza cateva minute si nici complicat nu este.

Am ramas cu multe crengi subtiri de iedera dupa ce am curatat plantele care imi acopera gardul, asa cum face orice gradinar gospodar primavara. Nu le-am aruncat decat pe cele groase, pentru ca de lianele subtiri aveam nevoie: sunt perfecte pentru acest proiect DIY, coronita in forma de iepuras.

Cele mai bune sunt lianele de iedera, dar cred ca poti folosi si coardele de vie. Important este ca ele sa fie mai tinere (ca sa aiba flexibilitate) si sa aiba un metru sau un metru si jumatate cel putin, ca sa le poti modela si sa capete o forma vizibila de iepure.

Mai intai, faci capul indoind liana intr-o bucla simpla, rotunda, cu un diametru de 20-25 de centimetri. Pentru ajutor, leaga cu o bucatica ce sarma locul in care se inchide bucla, apoi infasori liana inca o data, ca sa dublezi bucla. Acum duci liana mai departe si o indoi in forma de opt, facand inca o bucla mai mica (15-20 de centimetri in diametru), pentru prima ureche.

Pentru a-i da urechii forma ascutita, indoi liana la mijloc, ca si cum ai vrea sa o rupi, in timp ce capatul ramas se infasoara in continuare pe cap, in jurul formei deja create. Repeti povestea pentru a doua ureche.

Practic, ai doua opturi suprapuse in zona care reprezinta capul iepurelui.

Ascunde capetele de liana intre crengutele rasucite si le poti lega daca ti se pare ca nu au stabilitate. Poti folosi sfoara, care are o culoare mai putin vizibila, dar poti sa le si infasori in funda colorata, imbracand coronita in totalitate ori poti face asta chiar cu una dintre liane.

Din acest punct, ai o multime de variante, pentru ca mai departe poti impodobi coronita astfel incat sa o integrezi in decorul casei ori al gradinii, cu flori ori funde si oua de Paste ori o poti lasa asa simpla cum este, rustica, adaugand doar mici detalii, cum am facut eu.

Ca de obicei, poti gasi pe Pinterest sute de idei.

Coronita mea imagineaza doar un cap si doua urechi, dar poti merge mai departe si face si un corp, dintr-o alta coronita, in forma de cerc, pe care apoi o prinzi cu sfoara ori sarma de capul urecheat.

Daca nu ai crengi, liane ori nuiele si vrei totusi o coronita iepuras, cauta coronite rotunde gata facute si monteaza-le pentru a obtine capul, corpul si urechile, asa cum vezi mai jos. Coronite am vazut la Deco Hobby Art insa nu stiu nimic despre cum livreaza comezile online.

Si in final, sa iti spun un secret: eu nu vorbesc despre iepuras doar de Paste, ci zilnic, cu si despre pufosenia pitica pe care o vezi aici:

Este iepurasul meu pitic, amator de papadie mai degraba decat de morcovi. El m-a inspirat in crearea acestei coronite si sper sa te inspir si pe tine in crearea acestei decoratiuni.

Iti decorezi casa ori gradina de Paste? Ce decoratiuni speciale folosesti?

Citeste si...

Tu ce crezi? Comenteaza!

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1