Home Proiecte DIY Decoratiune pentru Anul Nou: coronita cu luminite
Decoratiune pentru Anul Nou: coronita cu luminite

Decoratiune pentru Anul Nou: coronita cu luminite

27/12/2017

Era un obicei in familia mea, cand eram mica, sa avem multa lumina si decoratiuni stralucitoare in casa si sa purtam o haina noua, in noaptea de Revelion. Se spune ca asa atragi stralucirea bogatiei, in anul care vine. Familia s-a imprastiat intre timp, dar traditia a ramas desi nu stiu cat efect a avut: noaptea de Revelion ma prinde cu o haina noua si cu ceva stralucitor alaturi. 

Daca vrei si tu decoratiuni noi si stralucitoare pentru noaptea de Revelion, iti propun o varianta accesibila: o coronita usor de facut si de desfacut apoi. Pentru ca si sarbatorile de iarna au un sfarsit, cand toate ornamentele ajung la loc in cutie. 

Ce iti trebuie

Ai probabil prin casa ce iti trebuie pentru acest proiect: cateva globuri, o ghirlanda verde care imita acele de brad si una din beteala stralucitoare, o instalatie luminoasa scurta (nu mai mult de 1,5 metri) si un umeras din sarma, din cele pe care le primesti cand aduci hainele de la curatat. Iti mai trebuie ceva care sa te ajute sa fixezi instalatia pe umeras (bucatele de sarma moale, sfoara sau siret) si o bucata de funda intr-o culoare asortata cu beteala si cu globurile.

Cum faci

Nu exista o regula conform careia toate coronitele trebuie sa fie rotunde, nu? Astea fiind zise, coronita mea este patrata, dar tu poti alege orice forma doresti – romb, cerc sau chiar inima. Orice ai alege, lasa agatatoarea umerasului in partea de sus, pentru ca o vei folosi exact in scopul de baza: agatarea coronitei pe perete.

Un lucru important de stiut inainte sa montezi instalatia este distanta pe care o vei avea intre coronita si priza, pentru ca trebuie sa te asiguri ca lasi suficient cablu ca sa poti alimenta instalatia. Firul catre priza sa fie suficient de intins si sa nu faca bucle, dar nici sa nu traga de coronita in jos.

Indoaie umerasul in forma dorita, apoi infasoara instalatia in jurul sarmei. Firul instalatiei se va strange in bucle, dar il poti intoarce usor in jurul sarmei, astfel incat sa formeze o spirala incalcita, iar beculetele sa fie dispuse uniform. In cazul in care firul electric aluneca, prinde-l din loc in loc cu bucatele de sarma subtire, cu sfoara ori funda. La final, prinde capetele instalatiei unul de altul si fixeaza-le pe umeras. Eu am facut asta folosind o agrafa de birou, iar instalatia nu am prins-o cu nimic de umeras. 

Odata fixata instalatia, foloseste ghirlanda verde ca sa imbraci umerasul si sa dai aparenta unei coronite in crengi de brad. Vei vedea ca aceasta ghirlanda imbraca usor umerasul si nu aluneca datorita instalatiei pe care ai montat-o deja.

Daca ai terminat cu ghirlanda, poti pune acum beteala. Foloseste beteala groasa, deasa, ca sa obtii o coronita cu aspect bogat.

Acum vine randul globurilor, pe care le prinzi direct de sarma umerasului. Incearca sa le dispui uniform pe circumferinta coronitei, atat din punct de vedere al culorii, cat si al texturii si marimii. Iti sunt suficiente 4-5 globuri de marime medie, dar poti face si combinatii, de exemplu din 3 globuri mai mari si 3-4 globuri mai mici.  La final, am adaugat o funda, in partea de jos a coronitei, pentru un aspect finisat.

Asa-i ca arata bine? Acum cauta un loc pe perete in care sa agati coronita, astfel incat sa ai la indemana si o priza pentru alimentarea instalatiei electrice.

Lumina asta calda este tocmai ce trebuie intr-o casa, in timpul sarbatorilor de iarna.

 
Ai un prieten interesat de astfel de proiecte? Trimite-i acest articol ca sa il inspiri in propriul proiect! 

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru mai multe astfel de idei!

Citeste si...

Tu ce crezi? Comenteaza!

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1