Home Proiecte DIY Cum faci ornamente de Craciun din bijuterii vechi
Cum faci ornamente de Craciun din bijuterii vechi

Cum faci ornamente de Craciun din bijuterii vechi

19/12/2017

Poate ai impodobit deja bradul de Craciun, dar sa stii ca ceva tot iti lipseste din el: ornamente handmade din margele, facute chiar de tine. Le poti realiza usor, din bijuterii vechi ori care s-au stricat, iar modelele sunt infinite.

Iti arat eu cum sa faci aceste ornamente. Le poti pastra pentru prorpiul brad ori le poti darui de Craciun, pentru ca orice dar in care pui ceva din creativitatea ta va avea va fi bine primit. Pana la urma, daruiesti in strop din tine…

Ce iti trebuie

Evident, ai nevoie de bijuterii care nu iti mai sunt de niciun folos – margele mari si mici, paiete si, in principiu, orice poate atarana si straluci. Le poti insira pe guta ori sarma subtire (cum este cea din imaginea de mai jos) sau chiar pe fir textil, daca este suficient de rezistent. 

Cum faci

Ca ornamentele sa arate bine, ai nevoie de margele in forme si dimensiuni diferite. Totodata, este de preferat sa ai cel putin o margea ori bila mai mare si putin mai grea, pe care sa o ai la baza ornamentului, ca sa traga firul si sa il intinda. Poti folosi pentru asta o margea din ceramica ori metal, in locul uneia din plastic. 

Incepi cu o margica mica si un fir de 30-40 de centimetri lungime. Margica mica o pui la mijlocul firului, pe care apoiil indoi si il folosesti ca pe o singura ata. Acea margica va avea rolul de opritor pentru toate celelalte pe care le vei insira in continuare. Urmeaza bila mare si grea, dupa care adaugi margele dupa cum doresti, alternand culori, forme ori modele.   In partea de sus, ai nevoie de o bucla (prin care sa poti introduce crenguta de brad) si pe care o poti face fie dintr-un sirag de margele mici…

…fie din elemente mai mari, legate intre ele, asa cum vezi mai jos.

Si uite inca o variant de ornament, unde baza (acolo unde ar trebui sa fie opritorul) a fost facuta din mai multe elemente, fiecare cu margica lui. 

Uite si mai multe fotografii din timpul crearii acestor ornamente deosebite:

Sigur ca multe alte variante pot fi create. Limita este propria imaginatie. 

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te pentru mai multe astfel de idei!

Citeste si...

Tu ce crezi? Comenteaza!

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1