Cum am salvat o poseta cu defect

Cumpar de la second hand uneori si nu salvez haine care mai pot fi purtate, daca pisele sunt in stare foarte buna si merita efortul de a fi salvate ori pretul cerut pentru ele. Despre asta am spus si voi mai spune, pentru ca si eu cred intr-un consum responsabil de resurse si in sustenabilitate.

Un exemplu este poseta de mai jos, pe care am cumparat-o SH, chiar daca avea un mic defect. Este din piele, foarte bine realizata si versatila, iar culoarea etse superba: un rosu rubiniu, intens si usor de potrivit in multe tinute.

Iti arat ce am facut sa o pot purta mai departe fara probleme – un mic accesoriu din margele care acopera defectul.

Nu stiu exact de unde provin acest defect – o intepatura intr-o zona putin decolorata, aproape de unul din colturi. Pentru a o masca, persoana de la care am cumparat plicul rosu, a montat acolo o brosa. Am decis totusi sa inlocuiesc acea brosa cu altceva, ca sa pot face poseta mai versatila.

Ce am folosit pentru reparatie sunt cateva margele ramase de la diferite bijuterii pe care nu le mai purtam. (Urmand tot principiul sustenabilitatii, multe din bijuteriile nepurtate se transforma in materiale pentru viitoarele mele proiecte.)

Am ales o margica mai mare, neagra si stralucitoare, doua negre mai mici si doua verigi argintii micute, pentru ca succesiunea lor sa faca mai vizibila aplicatia. Astfel, defectul devine un accesoriu si atrag practic atentia asupra unei zone in care se afla, de fapt, un defect. Pentru fixare, am ales un fir subtire metalic.

Este destul de simplu ce s-a intamplat in continuare: am insirat margelele pe firul metalic, alternandu-le pe cele negre cu cele argintii, apoi am prins firul pe partea celalalta.

Margica mare este piesa centrala a acestei aplicatii, iar faptul ca este incadrata de doua argintii o scoate o evidenta. Am purtat-o cu drag, mai tarziu, la evenimentul de lansare a colectiei de iarna de la JYSK.

Sper ca micul meu proiect sa te inspire si sa te ajute sa salvezi si tu haine ori accesorii care-ti sunt dragi, pentru a le purta fara probleme mai departe.

Iar daca ti-a fost de folos ideea, da-o mai departe, prietenilor si in social media! Si tine minte sa ma urmaresti si pe pagina de Facebook a blogului si pe Instagram!

Citeste si...

Tu ce crezi? Comenteaza!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1