Home Pentru casa Ce sa urmaresti la BIFE-SIM 2019, in weekend
Ce sa urmaresti la BIFE-SIM 2019, in weekend

Ce sa urmaresti la BIFE-SIM 2019, in weekend

11/09/2019

Peste 230 de companii romanesti si straine vor expune mobilier si alte produse pentru casa, intre 12 si 15 septembrie, la BIFE-SIM 2019, la ROMEXPO. Ca in fiecare an, multi dintre expozanti vin cu reduceri de pret si cu promotii, pe toata durata targului.

Concomitent, tot la Romexpo, are loc targul de antichitati si sunt programate o multime de ateliere si alte evenimente destinate pasionatilor de amenajari interioare.

Ce se intampla la BIFE-SIM

Targul este organizat conceptual in 6 saloane care vor facilita accesul vizitatorilor in zonele care ii intereseaza in mod deosebit: Salonul Clasic, Salonul Design, Salonul Confort, Salonul Bucatarii, Salonul Decoratiuni si Corpuri de Iluminat si Salonul Echipamente, Masini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii.

In cadrul acestor saloane, peste 230 de companii romanesti si straine vor expune diferite stiluri de mobilier, de la cel clasic, la cel modern, de la cel din lemn masiv, pana la cel combinat cu sticla sau piele, sau chiar pictat manual. Vor fi expuse si echipamente si utilaje pentru industria lemnului, destinate eficientizarii fluxului de productie si implementarii de noi tehnologii.  

La BIFE-SIM 2019 vor participa companii din Austria, Belgia, Bulgaria, China, Danemarca, Germania, Grecia, Letonia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia si Ungaria, gradul de internationalizare al targului fiind de 19%. 

Cei mai buni specialisti in domeniul mobilei, producatori, importatori, distribuitori si comercianti, decoratori, arhitecti si designeri, vor oferi, pe toata perioada desfasurarii targului, sfaturi si idei pentru ca vizitatorii sa gaseasca cele mai bune solutii, potrivite bugetului pe care il au alocat.

BIFE-SIM este organizat de ROMEXPO, impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania si Camera de Comert si Industrie din Romania si asteapta la editia de anul acesta peste 15.000 de vizitatori, specialisti si public larg. De asemenea, targul prezinta si ofertele firmelor membre ale Asociatiei Clubul Roman de Mobila, partener al evenimentului, care a fost promovat in Romania, dar si in strainatate.

Vizitatorii BIFE-SIM vor avea parte si de numeroase evenimente conexe, destinate atat specialistilor, cat si curiosilor si pasionatilor.

Conferinta de Design

Conferinta de Design, ajunsa la cea de-a VIII-a editie, aduce in discutie anul acesta utilizarea si optimizarea spatiului de locuit, utilizarea si optimizarea spatiului public, dar si sociologia locuirii. Conferinta va avea loc in a treia zi a targului, in Sala Madgearu, Pavilionul B3, in intervalul orar 11:00 – 14:00. Despre eveniment poti afla mai multe din articolul meu de aici sau de pe pagina evenimentului aici.

Apartamentul #better

Un alt proiect prezent la BIFE-SIM 2019 este intitulat Apartamentul #better. ROMEXPO va prezenta pentru prima data la un targ de profil din Romania, cu sprijinul Asociatiei #better si al firmelor expozante, modul in care un apartament poate fi organizat corect din punct de vedere al suprafetei optime si al dispunerii pieselor de mobilier.

Apartamentul #better vizeaza atat latura educativ-informativa (finantare, contracte, credite etc), cat si prezentarea practica a unui apartament in cadrul targului. Apartamentul va fi prezentat in Pavilionul B2 si va avea 100 de mp utili. Mai multe informatii despre proiect gasesti aici.

Workshopuri pe diferite teme

Tot in cadrul BIFE-SIM vor avea loc si workshopuri gratuite cu tematici precum designul floral, designul interior, promovarea online in industria design-ului, fotografia de arhitectura, amenajarea spatiilor comerciale si secretele broderiei pe materiale textile, piele, mobilier si accesorii.

Gasesti aici programul workshopurilor organizate de Atelierele Ilbah, pe toata durata targului. Si tine minte ca si eu te estept la workshop, sambata, la ora 11.00, asa cum ti-am povestit AICI.

Pentru reprezentantii companiilor care urmaresc extinderea vanzarilor pe piata europeana, Asociatia Clubul Roman de Mobila organizeaza, in 14 septembrie, intre orele 11.00 – 12.30, in Sala Nicolae Titulescu, seminarul “Digitalizarea. Conditii de supravietuire in vanzarea mobilei pe piata europeana”. Detalii despre eveniment sunt aici.

Un alt eveniment din cadrul targului este Concursul National de Design de Mobilier, etapa PROTOTIP, organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania in parteneriat cu  ROMEXPO, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti – Facultatea de Arhitectura de Interior, Universitatea „Transilvania” Brasov – Facultatea de Ingineria Lemnului si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR) – Filiala Bucuresti.

O alta surpriza pentru cei care vor trece pragul BIFE-SIM va fi Tombola Vizitatorului, cu premii constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara oferite de firmele expozante. In plus, ca si la celelalte editii ale targului, expozantii vin cu reduceri la produsele si serviciile oferite.

Targul de antichitati

Antique Market se deruleaza in aceeasi perioada, in pavilioanele C1 si C2 de la Romexpo, gazduind piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele.

Povestile si istoria care stau in spatele fiecarui produs expus va vor fi dezvaluite de peste 75 de expozanti care vor prezenta in cele patru zile de targ cele mai valoroase si inedite obiecte pe care le detin. De asemenea, partenerii targului, Clubul Vehiculelor de Epoca si Asociatia Culturala a Colectionarilor si Anticarilor din Romania au pregatit vizitatorilor numeroase surprize care vor recrea atmosfera targurilor de odinioara.

Targurile vor fi deschise zilnic, intre orele 10.00 si 18.00, in perioada 12 – 15 septembrie. Intrarea costa 20 de lei, iar parcarea 5 lei / ora.

Citeste si...

Tu ce crezi? Comenteaza!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1