Despre mine

by Gabi

Sunt blogger (aici si pe Bucatareli la borcan), contributor pe Republica.ro, autor de proiecte DIY aparute pe hometalk.com, craftgawker.comdwellinggawker.com, calator carcotas pe Booking.com si Tripadvisor, desenator, gradinar, croitor si tamplar, povestitor sef si mare maestru de traznai. Sunt specialist in reamenajari interioare si gospodar de oras pentru care bricolajul este un mod de viata. Este expresia creativa a valorilor mele si unul din modurile in care aplic sustenabilitatea la nivel individual.

Mi-am dorit sa fiu designer, dar am ajuns jurnalist. Am lucrat 20 de ani in presa (m-am format in agentia Mediafax) si apoi in content marketing, pe piata americana. Am urmat cursuri de design si m-am specializat in reamenajari de interior in Statele Unite. Am invatat si professional organizing, dar nu ca sa devin o noua Marie Kondo, ci sa gasesc cele mai bune variante de optimizare a spatiului de locuit.

Tot ce stiu despre bricolaj folosesc acum in articolele de pe blog, la atelierele de DIY & decor (publice sau corporate) pe care le sustin, in emisiunile TV si in reamenajari interioare, pentru mine si pentru clientii mei, dar si pentru brandurile alaturi de care dezvolt proiecte (JYSK, Brico Depot, KiK, Policolor,Annie Sloan samd).

Descopar. Invat. Pe mine si pe altii. Caut inspiratie in calatoriile mele, in carti, in arhitectura cladirilor, in desenele copilului meu, in filmele care imi plac ori pe site-uri pe care le urmaresc cu drag. Iubesc blugii si bluzele albe, pantofii rosii, orasul New York, fermele din Wisconsin, cartofii prajiti si hortensiile.

Am ajuns unde imi doresc pentru ca am valori in care sa cred si la care sa ma raportez atunci cand nu gasesc usor raspunsuri. Imi doresc ca lucrurile de mai jos sa se simta in tot ceea ce fac pentru cei care imi citesc blogul sau pentru clientii mei.

Independenta – Cred in nevoia oamenilor de a gandi si decide singuri pentru sine, in baza propriilor valori si in nevoia de a sti sa supravietuiesti fara ajutorul celor din jur, de a gasi solutii bazandu-se pe resursele proprii. Imi doresc ca cititorii mei sa vada drept o obligatie exercitarea dreptului la opinie si gandire proprii.

Sustenabilitate – Avem datoria de a folosi inteligent resursele de orice fel, pentru ca de ele depinde supravietuirea noastra pe termen lung. Avem datoria de a cauta alternative la consum, ca sa lasam copiilor nostri o planeta de locuit. Aici intervine bricolajul: gasesti solutii personalizate cu un consum inteligent de resurse.

Creativitate – Avem nevoie de creativitate si inovatie ca sa evoluam, dar si ca sa ne pastram echilibrul in lumea nebuna in care traim. Inspiratia poate veni de oriunde si imi doresc ca gabiralea.ro sa fie unul din mediile care inspira.

Onestitate – Ma simt datoare sa fiu corecta fata de mine si fata de cei cu care lucrez – cititori, furnizori, parteneri de campanii cu ceea ce scriu, in recomandarile pe care le public si in promisiunile pe care le fac, pentru ca acesta este singurul drum spre incredere.

Sunt recunoscatoare celor care, din Romania ori din strainatate, citesc ce scriu eu.

Si tie, pentru ca urmaresti ce adun aici: povesti de viata, casa si gradina, proiecte, ganduri, dorinte, culori, incercari artistice, critici si alte arogante, adica lucrurile simple care ne fac viata mai frumoasa. Le impart cu drag cu tine, prin acest blog, prin lectiile de bricolaj la TV si prin cartile pe care le vand in Statele Unite.

“Fa ceea ce iubesti ca sa iubesti ceea ce faci” este un sfat pe care l-am urmat si in care cred. Si mai am o vorba: “Nu exista doua maini stangi, exista doar oameni care inca nu au descoperit cum sa le foloseasca”. Urmeaza-ma in aceasta calatorie, ca sa iti descoperi si tu pasiunea si sa vezi cat de mult poti face cu mainile tale!

signature 2.0

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

%d blogeri au apreciat:
UA-32905858-1