5+1 produse de la Asevi care sa nu-ti lipseasca din casa

Dupa ce am testat o multime de produse de la Asevi, pot sa iti spun cum se comporta fiecare si ce merita sa cumperi.

Am renuntat de ceva vreme sa mai cumpar o multime de produse de curatat, in principal din cauza alergiilor de care sufar. Am inceput sa folosesc alternative naturale, enervata in principal de mirosul intepator, iritant chiar al substantelor de curatat si de mancarimile date de balsamul de rufe.

De aceea, cand mi s-a oferit posibilitatea sa testez* gama de produse de curatat produse de Asevi, am acceptat dupa o mica ezitare. Le-am incercat si nu-mi pare rau. Nu stiu daca le voi folosi pe toate permanent de acum incolo, dar sunt cateva care se vor gasi de-acum la mine in dulap, datorita mirosului care nu-mi da dureri de cap si a raportului calitate – pret.

Dar hai sa iti spun ce am testat si cu ce rezultate!

Din multimea de produse primite pentru test, am facut selectia in raport de nevoia imediata. Am pus la lucru solutiile pentru rufe si putin mai tarziu cele pentru pardoseala si anticalcar. Degresantul l-am folosit intens in perioada in care am vopsit mobila de bucatarie si tot cam atunci am introdus si solutia fara clor pentru curatat suprafete. A venit la fix testul, pe fondul proiectelor pe care le aveam in derulare.

1. Detergentul lichid concentrat pentru rufe

Masina mea de spalat implineste in curand 13 ani. Nu am schimbat-o pentru ca micile reparatii pe care le-a cerut nu au fost atat de costisitoare incat sa ma faca sa renunt la ea. Dar mi-e clar ca prefera detergentul lichid, astfel ca a venit la fix cel de la Asevi.

Cel testat de mine este destinat in special materialelor sintetice si poate fi utilizat atat la masina automata, cat si la spalat manual. Asta simplifica lucrurile, in sensul ca nu trebuie sa ai doua tipuri de detergent care sa iti ocupe spatiul in dulap si sa fii atent sa nu le incurci.

Am sesizat de la inceput emblema potrivit careia produsul este testat dermatologic (lucru care m-a interesat foarte mult). Am imbracat hainele spalate cu acest detergent si nu mi-au aparut mancarimi si nici iritatii pe piele, deci a trecut testul meu de alergie. Ceea ce inseamna ca il voi folosi si pe viitor, mai ales ca spala bine, iar pretul acestui detergent concentrat nu este mai mare decat al unui detergent obisnuit.

Are miros placut, mai ales daca este folosit in combinatie cu balsamul din aceeasi gama, care este tot concentrat.

2. Solutia pentru pardoseala si mopul din microfibra

Folosesc de ceva timp un mop rotativ de la Leifheit, de care sunt foarte multumita, dar prinde bine inca un mop mai mic, clasic, cu un capat precum este cel primit de la Asevi. Daca il vedeti prin magazine il recunoasteti in mod sigur, pentru ca este roz, ca o zmeura pufoasa, asa cum nu am vazut sa mai fie altul pe piata.

Detergentul superconcentrat pentru pardoseala este disponibil in trei variante, din care am incercat doua – portocale (preferatul meu) pentru toate tipurile de pardoseli si Mio, pentru pardoseli delicate. Are miros placut, fara acel iz chimic pe care il regasesti la multe din produsele de pe piata si pret mai mic decat alte produse (in jur de 13 lei). Ramane optiunea mea, pe viitor, pentru spalatul pardoselelor, atat din gresia cat si din parchet laminat, mai ales ca suprafata ramane lucioasa, dar fara sa alunece, asa cum am constatat ca se intampla dupa alte produse.

3. Dezinfectantul fara clor

Este primul dintre produsele de la Asevi de care m-am interesat. Copilul meu este mare si sanatos, deci mi-a cam pierit frica de germeni si microbi. Dar curat tot trebuie sa fie, iar daca pot face asta fara sa folosesc clor, sunt foarte bucuroasa.

Il folosesc in bucatarie mai ales, pentru a sterge blatul si masa, dar si electrocasnicele, iar efectul imi place: suprafata ramane curata si lucioasa, fara sa existe acel miros specific substantelor de dezinfectat, pe care eu nu il suport.  Si acesta este un produs pe care am decis sa il tin minte, pentru ca vreau sa il folosesc si pe viitor.

4. Solutia anticalcar pentru baterii

Folosesc de obicei o solutie facuta in casa din otet si coji de portocale ori ulei esential. Am suspendat momentan obiceiul si am lasat bateriile sa se umple de calcar o saptamana pentru a testa solutia produsa de Asevi.

Imi place foarte mult! Conform indicatiilor de pe eticheta, pulverizezi si apoi trebuie sa astepti doua minute inainte de a sterge bateriile cu o laveta uscata. Nu am asteptat doua minute, am sters si rezultatul a fost perfect si fara miros de usturat ochii. Am curatat apoi scurgerile de la chiuveta si cada, cordonul de la dus (urasc modul in care se imbacseste acesta!) si usile dulapului din baie. Pentru ca nu mi-a iritat ochii, ramane si acesta la mine in dulap!

5. Solutia pentru spalat vase

Am masina de spalat vase, astfel ca am redus mult din nevoia de a presta manual aceasta activitate. De aceea chiuveta nu are scurgator, iar suportul meu de vase este mititel. Din cand in cand insa, tot trebuie sa speli ceva de mana, pentru ca nu tot din bucatarie se preteaza la spalare automata.

Dupa ce am spalat cateva pahare si doua farfurii, am trecut la testul suprem: o cratita plina de grasime. Nu spal acest tip de vase decat cu burete moale si detergent de vase, ca sa nu le distrug,  asa ca era nevoie de ceva cu putere, ca sa scurtez durata de spalare. Si cratita s-a spalat bine si repede.

Face mai putina spuma decat detergentul folosit de mine pana acum, dar asta inseamna ca este mai usor de clatit. La final, vasele raman asa cum imi spunea mie bunica: “daca vasul nu iti scartaie in mana dupa ce l-ai clatit, inseamna ca nu e bine spalat!” Eu zic ca solutia asta ar fi trecut testul bunicii, deci il trece si pe al meu, deci merita cumparat!

6. Degresantul

Am pastrat ce-i mai bun pentru final – degresantul pentru orice. Nu stiu sigur daca el a fost proiectat pentru orice, dar eu asa am decis ca va fi. Am curatat intai dulapurile din bucatarie, deasupra carora se impunea o curatenie, mai ales ca am zugravit de curand. Casa mea nu-i farmacie si prefer sa imi petrec timpul liber cu familia ori cu activitati creative, astfel ca sa-mi fie cu iertare daca se simte careva ofensat ca am avut ce sa degresez in bucatarie. Si m-am gandit si posibilitatea de a acoperi cu folie dulapurile, dar am renuntat din acelasi motiv din care nu-mi imbrac aragazul in folie de aluminiu: nu-mi mai place cum arata.

Dupa ce am terminat cu dulapurile pe toate partile, am curatat hota si filtrele de la hota, gratarul de la cuptor si geamul cuptorului. Si aici rezultatele au fost peste asteptari, de remarcat fiind luciul care ramane in urma si lipsa mirosului persistent si intepator. Acest miros este motivul pentru care am renuntat la multe astfel de substante, in conditiile in care sunt alergica si sufar din cauza asta dupa contactul cu chimicalele.

Asevi este un producator spaniol despre care nu am auzit pana de curand, dar acum ma bucur ca am avut posibilitatea sa incerc ce au adus pe piata noastra. Asevi are si alte produse, cum ar fi deodorantul pentru toaleta pe care il dai pe pardoseala, in jurul vasului (nu stiam ca exista asa ceva si ca miroase tare bine), dar si o gama de produse profesionale de curatenie, destinata hotelurilor sau altor companii.

Nu stiu cum sunt acelea, dar pot sa te asigur ca ceea ce mie mi-a trecut prin mana merita sa fie cuparat. Le gasesti in magazinele Cora, Metro si in magazine de cartier, precum si pe emag.ro. Preturile pentru unele dintre produse sunt cel mult comparabile cu ce exista deja pe piata, in timp ce altele sunt in mod clar mai mici.

*Am primit aceste produse pentru testare in mod gratuit. Chiar si asa, opiniile pe care le exprim in articolul acesta imi apartin in totalitate si nu sunt influentate de modul de provenienta a produselor.

Tu ce crezi? Comenteaza!

You May Also Like